Fietslening Simulatie

Het aankoopbedrag van een nieuwe fiets ligt op vandaag merkelijk hoger dan vroeger. Omwille van deze reden opteren heel wat mensen voor het afsluiten van een fietslening. Deze lineaire kredietvorm zorgt er in de praktijk voor dat het mogelijk wordt om het volledige aankoopbedrag (of soms zelfs nog net wat meer) voor je nieuwe fiets te financieren. Het afsluiten van een fietslening is bovendien mogelijk tegen zeer lage kosten en kan gebeuren op een termijn die past bij jouw situatie. In tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden geldt voor fietsleningen dat ze niet alleen maar kunnen worden afgesloten voor elektrische fietsen, maar zeker ook voor andere exemplaren.

Product & Representatief VoorbeeldJKP (Vanaf)MinMax
Mozzeno Fietslening

Voorbeeld: € 3.000. Looptijd 24 maanden,
maandelijkse aflossing € 129,41
Bekijk lening >
3.40 %€ 1.250€ 50.000Simuleer gratis >
KBC Fietslening

Voorbeeld: € 3.000. Looptijd 24 maanden,
maandelijkse aflossing € 126,93
Bekijk lening >
3.99 %€ 500€ 25.000Simuleer gratis >
Fietslening

Fietsleningen zorgen er uiteraard voor dat de aankoop van een elektrische fiets financieel toegankelijker wordt gemaakt voor veel mensen, maar er is meer. Ben jij bijvoorbeeld niet van plan om een e-bike aan te kopen, maar wil je graag geld lenen voor de aankoop van een professionele racefiets? Ook in dat geval kan je daarvoor bij verschillende kredietverstrekkers terecht. Vooraleer een fietslening aan te vragen dien je, je wel altijd bewust te zijn van kredietvoorwaarden die worden gehanteerd. Bepaalde kredietverstrekkers financieren immers uitsluitend elektrische fietsen.

De fietslening heeft als belangrijkste doel om het voor mensen eenvoudiger mogelijk te maken om een echt kwalitatieve fiets aan te kunnen kopen waar ze bijvoorbeeld het woon- werkverkeer mee kunnen afleggen. Door de aankoopprijs te spreiden in de tijd wordt het mogelijk om een echt kwalitatieve (elektrische) fiets aan te kopen die perfect aan al je verwachtingen zal kunnen voldoen.

Wat is een fietslening?

Zoals de naam reeds aangeeft is de fietslening een krediet dat kan worden afgesloten voor het aankopen van een fiets. De prijzen die voor dit vervoersmiddel worden neergelegd zijn door de jaren heen sterk opgelopen. Dat is niet alleen het gevolg van de komst van de elektrische fiets. Ook racefanaten tellen tegenwoordig vaak gigantische sommen neer voor de aankoop van die ene fiets. Voor het aankopen van een auto geldt dat het al merkbaar langer de normaalste zaak van de wereld is om een krediet af te sluiten.

Wat is een fietslening?
Wat is een fietslening eigenlijk?

Dat geldt ondertussen eigenlijk ook voor de fietslening. Heel wat mensen die willen investeren in een nieuwe, kwalitatieve fiets willen dat immers liever niet doen met eigen middelen. Het afsluiten van een fietslening biedt dan een zeer interessant alternatief.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de voorwaarden die verbonden kunnen zijn aan een fietslening sterk uiteenlopend kunnen zijn. Dit geldt niet alleen voor de looptijd van het krediet, maar ook voor bijvoorbeeld het soort fiets waarvoor er kan worden geleend. Bij verschillende kredietverstrekkers geldt dat er uitsluitend een financiering kan worden afgesloten voor een elektrische fiets. Wil je dus met andere woorden een dure racefiets aankopen? Dan kan je daarvoor bij deze partijen geen fietslening aanvragen. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de rentetarieven die in rekening worden gebracht onderling sterk kunnen verschillen. Ook dat is een niet onbelangrijk aandachtspunt waar je rekening mee zal willen houden.

Hoe werkt een fietslening?

De fietslening is een vrij lineaire lening op afbetaling. Zoals eerder op deze pagina reeds vermeld kan ze, afhankelijk van de kredietverstrekker in kwestie, over verschillende voorwaarden beschikken. Het afsluiten van een dergelijke lening is globaal gezien mogelijk voor:

 • Een e-bike;
 • Koersfietsen;
 • Plooifietsen;
 • Bakfietsen;

Voor het merendeel van de kredietverstrekkers geldt dat ze slechts één duidelijke eis vooropstellen. De fiets moet nieuw zijn en mag dus niet tweedehands worden aangekocht. Voor andere kredietverstrekkers zoals bijvoorbeeld Beobank geldt dan weer dat er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Op moment van schrijven weigert deze kredietverstrekker immers het verstrekken van fietsleningen wanneer het niet gaat om een elektrisch exemplaar.

Wanneer je de fietslening hebt aangevraagd zal je kunnen vaststellen dat het dus gaat om een vrij klassieke lening op afbetaling. Het toekennen van het kredietbedrag gebeurt op basis van de offerte of aankoopfactuur van de fiets. In het merendeel van de gevallen is het zo dat een kredietverstrekker maximaal 100 procent van de aankoopwaarde van de fiets wil financieren. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook kredietverstrekkers zijn die tot 110 of zelfs 120 procent willen lenen.

Omwille van het feit dat de fietslening wordt bestempeld als een vrij lineair krediet is het zo dat eigenlijk alles duidelijk is op het moment dat de lening wordt afgesloten. Dit betekent concreet dat niet alleen de rente duidelijk is die moet worden betaald (en dat deze gedurende de volledige kredietperiode vast blijft), daarnaast weet je ook precies hoelang je zal moeten afbetalen en hoeveel de maandelijkse kosten zullen bedragen. Dit alles zorgt ervoor dat de fietslening een ongelofelijk toegankelijk krediet is die het mogelijk maakt om in alle veiligheid je nieuwe fiets te financieren.

Hoeveel kost een fietslening?

De kosten die worden aangerekend op een fietslening liggen in de praktijk behoorlijk laag. Op deze manier hopen kredietverstrekkers mensen te stimuleren om de auto wat vaker in de garage te laten staan. Voor verschillende kredietverstrekkers geldt op moment van schrijven dat ze een jaarlijks kostenpercentage hanteren welke is gelegen net onder het procent. Dit betekent dat de rente die je gaat betalen over je fietslening als nagenoeg verwaarloosbaar kan worden bestempeld.

Wat kost lenen voor een fiets?

Stel dat je ervoor kiest om een fietslening aan te vragen voor een bedrag van 2.000 euro. Het is mogelijk om deze lening af te sluiten op een periode van 24 maanden. Je doet dit bij een kredietverstrekker die een rentetarief hanteert van 0,99 procent. In dat geval zorgt dit ervoor dat de maandelijkse aflossing 84,19 euro zal bedragen. Op het einde van de rit zal je in totaal 20,56 euro aan intresten hebben betaald. Dit betekent dat je minder dan 1 euro aan rente per maand dient te betalen. Dit voorbeeld maakt duidelijk dat er zeer lage kosten zijn verbonden aan deze kredietvorm.

Let op! De kosten die worden aangerekend op een fietslening kunnen fluctueren. De marktomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat de rentetarieven op een fietslening worden verhoogd of verlaagd. Bovendien geldt in de praktijk ook dat er sprake is van structurele verschillen tussen de verschillende kredietverstrekkers. Wil jij er dan ook zeker van zijn dat je voor jouw fietslening kan rekenen op de laagste kosten? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat je er altijd goed aan doet om een objectieve vergelijking uit te voeren vooraleer een fietslening af te sluiten.

Fietslening vergelijken, vind de goedkoopste fietslening

De fietslening is tegenwoordig een ongelofelijk populaire kredietvorm. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat niet alleen de prijzen van menig aantal fietsen danig zijn gestegen, daarnaast zijn mensen ook bereid geworden om een aanzienlijk hoger bedrag op tafel te leggen. Dit heeft er toe geleid dat het merendeel van de kredietverstrekkers de fietslening hebben opgenomen in hun kredietaanbod. Voor consumenten is dat gunstig. Zij hebben op deze manier de mogelijkheid om een vergelijking uit te voeren waarna ze meteen het goedkoopste krediet kunnen ontdekken.

De fietslening vergelijken vooraleer over te gaan tot het aanvragen van een dergelijk krediet is in de praktijk altijd een uitstekende keuze. Door het uitvoeren van zo’n vergelijking zorg je er namelijk voor dat je in eerste instantie een goed beeld krijgt van de verschillende fietsleningen die er allemaal afgesloten kunnen worden. Tegelijkertijd wordt ook duidelijk bij welke partij je aan het juiste adres bent voor de laagste kosten. Het uitvoeren van een eenvoudige vergelijking kan er dan ook voor zorgen dat je lening voor een fiets meteen merkelijk goedkoper zal uitvallen.

Fietsleningen vergelijken
Vergelijk leningen voor een fiets.

Het vinden van de goedkoopste fietslening hoeft op zich geen probleem te zijn. Wel dien je er rekening mee te houden dat je zoveel mogelijk kredietverstrekkers mee moet nemen in je vergelijking. Enkel en alleen op die manier kan je er immers voor zorgen dat je echt de goedkoopste optie op de markt kan benutten. Let op, staar je bij het uitvoeren van een vergelijking niet blind op de kosten die worden gehanteerd. Natuurlijk is het vinden van de goedkoopste fietskrediet interessant, maar de voorwaarden die worden vooropgesteld moeten ook in lijn liggen met je verwachtingen. Deze voorwaarden kunnen tussen de verschillende kredietverstrekkers wel eens danig verschillen. Deze even grondig controleren is dan ook een absolute must.

Argenta fietslening

De fietslening van Argenta maakt het mogelijk om een lening af te sluiten voor tal van uiteenlopende fietsen. Het kan hierbij dan zowel gaan om een elektrische fiets, een stadsfiets, een koersfiets als een ander exemplaar. Op moment van schrijven hanteert deze kredietverstrekker een vaste rentevoet voor haar fietsleningen van 1,49 procent. Het bedrag dat maandelijks dient te worden afbetaald is bijgevolg vastgesteld. Er zijn door deze kredietverstrekker enkele voorwaarden verbonden aan het kunnen afsluiten van de Argenta fietslening. In eerste instantie is er het bedrag dat kan worden geleend. Voor dit bedrag geldt dat ze is gelegen tussen de 1.250 en 25.000 euro.

Voor de Argenta fietslening geldt dat ze kan worden afgesloten voor zowel een korte als lange termijn. De minimale afbetalingstermijn bedraagt 12 maanden. Wil je graag je gloednieuwe, dure fiets over een wat langere periode aflossen? Ook dat is mogelijk. De maximale aflossingstermijn bedraagt namelijk 120 maanden. Dit zorgt ervoor dat je jouw fietslening bij Argenta kan aflossen op precies die termijn die jou het beste uitkomt. Zo blijft het aanvragen van een dergelijk krediet voor iedereen op een toegankelijke wijze mogelijk.

AXA fietslening

De AXA fietslening maakt het mogelijk om een financiering af te sluiten voor tal van verschillende fietsen. Een belangrijke voorwaarde die wordt vooropgesteld is dat het steeds moet gaan om nieuwe fietsen. Indien je met andere woorden van plan bent om een tweedehands exemplaar aan te kopen zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor geen financiering zal worden verstrekt. Het bedrag dat je kan lenen middels de AXA fietslening is gelegen tussen de 2.500 en 75.000 euro. De lening die wordt toegekend wordt steevast bepaald aan de hand van de werkelijke aankoopwaarde van de fiets.

De lening van AXA kan worden afgesloten voor verschillende periodes. De looptijd van het krediet kan dan ook variëren van 12 maanden tot zomaar even 84 maanden. Welke looptijd in jouw geval tot de mogelijkheden behoort is afhankelijk van het bedrag dat je hebt geleend. Op moment van schrijven is het tot slot zo dat het jaarlijkse kostenpercentage van de fietslening bij AXA is bepaald op 0,99 procent. Het spreekt voor zich dat deze intrest kan worden aangepast wanneer de marktomstandigheden dat vereisen. In ieder geval, wanneer je voordelig geld wil lenen voor de aankoop van je nieuwe fiets kan de fietslening van AXA het overwegen waard zijn.

Belfius fietslening

De Belfius fietslening staat bekend als één van de meest complete fietsleningen op de markt. Dat omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan dit krediet worden afgesloten voor elk type fiets. De enige voorwaarde die wordt vooropgesteld is dat ze nieuw moet zijn. Dit betekent dat deze lening zowel kan worden afgesloten voor:

 • Elektrische fietsen;
 • Bakfietsen;
 • Vouwfietsen;
 • Mountainbikes;

Bovendien valt het meteen op dat de Belfius fietslening net wat verder gaat dan de alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Het minimale kredietbedrag is vastgesteld op 1.000 euro. Daarbij valt de voorwaarde meteen op die aangeeft dat er tot 110 procent van het aankoopbedrag kan worden geleend. Op deze manier kan je voor jezelf wat extra financiële ademruimte inbouwen.

Daarnaast wordt ook meteen duidelijk dat de Belfius fietslening een uiterst voordelig krediet is welke op moment van schrijven reeds kan worden afgesloten tegen een jaarlijks kostenpercentage van minder dan 1 procent. De rente is bovendien ook vastgesteld voor de volledige looptijd van het krediet. Dit betekent dat je gaandeweg niet voor vervelende verrassingen kan komen te staan.

Beobank fietslening

De Beobank fietslening staat erom bekend iets beperkter te zijn op vlak van mogelijkheden in vergelijking met de andere fietsleningen die op de markt zijn terug te vinden. Dit betekent in eerste instantie concreet dat er uitsluitend een financiering kan worden bekomen voor elektrische fietsen. Ben je dus met andere woorden van plan om een racefiets aan te kopen of wil je graag een dure mountainbike aanschaffen? Dan zal je daarvoor geen beroep kunnen doen op de fietslening van Beobank. Het jaarlijkse kostenpercentage bij deze kredietverstrekker is gelegen op 1,49%. Het spreekt voor zich dat dit percentage kan worden aangepast wanneer de markt dit vereist.

Indien je opteert voor het afsluiten van de Beobank fietslening dien je er rekening mee te houden dat er uitsluitend kan worden geleend voor de aankoop van een nieuwe fiets met een minimum kredietbedrag van 1.250 euro. Het maximum kredietbedrag is vastgesteld op 50.000 euro. De aflossingstermijn kan, afhankelijk van het kredietbedrag, oplopen tot 42 maanden. Uiteraard is het altijd mogelijk om zelf te opteren voor een kortere aflossingstermijn. De lening van Beobank maakt het tot slot mogelijk om tot maximaal 120 procent van het aankoopbedrag van de fiets te lenen.

BNP Paribas fietslening

Voor menig aantal kredietverstrekkers geldt dat ze vrij strikte voorwaarden hanteren voor hun fietsleningen. Dit betekent onder meer dat er slechts voor bepaalde specifieke fietsen geld kan worden geleend. Dat is niet zo bij de BNP Paribas fietslening. Dit krediet maakt het mogelijk om geld te lenen voor de meest uiteenlopende “zachte” voertuigen. Het gaat hierbij zelfs niet alleen om nieuwe fietsen, maar ook om bijvoorbeeld hoverboards en elektrische steps. Het afsluiten van dit krediet is reeds mogelijk vanaf een aankoopbedrag van ten minste 500 euro. Daarbij dient er rekening mee te worden gehouden dat er sprake is van een minimale aflossingstermijn van 12 maanden.

De BNP Paribas fietslening is een vrij traditionele lening op afbetaling welke het mogelijk maakt om tegen een vastgestelde intrestvoet geld te lenen voor de aankoop van bijvoorbeeld een elektrische fiets. Het bedrag dat kan worden geleend wordt bepaald aan de hand van de offerte of aankoopfactuur van het voertuig in kwestie. Op moment van schrijven geldt voor de BNP Paribas fietslening dat ze de mogelijkheid biedt om tot 110 procent van de aankoopwaarde te lenen. Zo kan je bijvoorbeeld ook meteen de eerste premie voor je eventuele fietsverzekering meefinancieren.

Fortis fietslening

De Fortis fietslening wil het voor mensen op een toegankelijke manier mogelijk maken om geld te lenen voor de aankoop van verschillende voertuigen zoals:

 • Een elektrische fiets;
 • Elektrische steps;
 • Hoverboards;
 • Elektrische skateboards;

Deze fietslening gaat dus een stapje verder dan deze bij menig aantal andere kredietverstrekkers. Het afsluiten van dit krediet kan bij Fortis reeds gebeuren vanaf een bedrag van ten minste 500 euro. Bovendien is het zo dat de mogelijkheid wordt aangeboden om een krediet af te sluiten voor 110 procent van de aankoopwaarde van de fiets of het andere voertuig waarvoor je gaat lenen.

Voor de terugbetalingstermijn dient er rekening te worden gehouden met een minimale periode van 12 maanden. Afhankelijk van de hoogte van het kredietbedrag is het eveneens een mogelijkheid om de lening af te sluiten voor een langere periode. De maandelijkse aflossingen zijn vastgesteld en geld lenen door middel van de Fortis fietslening is mogelijk tegen een zeer toegankelijke intrestvoet. Dit alles zorgt ervoor dat je bij het aankopen van een nieuwe fiets het afsluiten van de Fortis fietslening zonder enige twijfel kan overwegen.

KBC fietslening

De KBC fietslening is er niet alleen voor fietsen, maar ook voor zogenaamde steps. Voor de aankoop van beide type voertuigen kan er bij deze kredietverstrekker een lening worden afgesloten. De KBC fietslening kan worden afgesloten voor een bedrag variërend tussen 501 en 25.000 euro. De financiering dient te worden afgesloten voor een periode van ten minste 12 maanden. De maximale looptijd waar je op kan rekenen bij dit krediet bedraagt 72 maanden. Op welke periode je het kredietbedrag precies kan afbetalen is afhankelijk van het bedrag dat je gaat lenen.

De KBC fietslening maakt het mogelijk om te lenen voor de aankoop van een uiteenlopend aantal fietsen. Belangrijkste voorwaarde die voorop wordt gesteld is dat het moet gaan om een nieuwe fiets. Het afsluiten van de fietslening van KBC voor tweedehands voertuigen is dus niet mogelijk. Verder kenmerkt deze financiering zich door een zeer lineair verloop. Bij de start van de kredietovereenkomst is dan ook alles duidelijk. De rente die wordt gehanteerd is bijgevolg vastgesteld voor de volledige looptijd van de kredietovereenkomst. Dit geldt eveneens voor de maandelijkse aflossingen die moeten worden verricht.

Veelgestelde vragen over lenen voor een fiets

Kan ik lenen voor een elektrische fiets?

Het afsluiten van een fietslening voor de aankoop van een elektrische fiets is mogelijk. Een belangrijke voorwaarde die op dit vlak wordt gehanteerd is dat de fiets nieuw moet zijn. Dit betekent dat het afsluiten van een fietslening voor de aankoop van een tweedehandse elektrische fiets niet tot de mogelijkheden behoort.

Is een fietslening fiscaal aftrekbaar?

Een lening voor een fiets kan honderd procent fiscaal aftrekbaar zijn. Dit op voorwaarde dat je kan aantonen dat je de fiets nodig hebt voor je job. Wanneer de werkelijke kosten hoger zijn gelegen dan de forfaitaire kosten kan je het verschil inbrengen bij de belastingen. Vaak is dat echter niet het geval.

Voor welke fietsen kan ik lenen?

In principe is het mogelijk om voor alle fietsen te lenen. Dit op voorwaarde dat ze nieuw zijn. Let wel, bepaalde kredietverstrekkers leggen op dit vlak wel beperkingen op. Zo zijn er kredietverstrekkers waarbij het uitsluitend mogelijk is om geld te lenen voor de aankoop van een elektrische fiets.

Kan je een elektrische fiets kopen op afbetaling?

Een elektrische fiets kopen op afbetaling is mogelijk door het afsluiten van een lening voor je fiets. Aan de hand van de ontvangen offerte of aankoopfactuur wordt het kredietbedrag bepaald. Vaak is dit 100 procent (of net iets meer) van de aankoopwaarde. Het ontvangen kredietbedrag kan je vervolgens in maandelijkse schijven aan de kredietverstrekker terugbetalen.

Waarom lenen voor een fiets?

Lenen voor een fiets kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. In eerste instantie hoef je daardoor immers niet aan je spaargeld te raken. Bovendien is het zo dat je met een fietslening wellicht pas echt die ene fiets van je dromen kan kopen. Geld lenen voor de aankoop van een nieuwe fiets kan dus het overwegen zeker waard zijn.

Maak het kopen van jouw droomfiets mogelijk!

Heel wat mensen dromen al hun hele leven van een professionele racefiets. Anderen willen dan weer graag hun klassieke fiets vervangen door een elektrisch exemplaar. De aankoop van dergelijke fietsen gaat in de praktijk gepaard met een behoorlijk stevig prijskaartje. Gelukkig bestaat er zoiets als de fietslening. Dit toegankelijke, lineaire krediet zorgt ervoor dat je probleemloos die ene fiets kan kopen waar jij al zolang van droomt. Dit zonder dat je rekening hoeft te houden met hoge kosten. Wil je dus graag een nieuwe fiets kopen? Dan kan het afsluiten van een lening voor een fiets het overwegen waard zijn.