Verbouwingslening

Verbouwingslening Vergelijken

Een renovatie of verbouwing vraagt niet alleen veel tijd. Een verbouwproject kost ook veel geld. Zeker wanneer je denkt aan de renovatie van je badkamer, keuken, gevel, of de aanleg van een tuin. Via een verbouwingslening kan je alle kosten verbonden aan de verbouwing financieren. Lenen voor een renovatie kan bij veel aanbieders extra voordelig. Hieronder vind je alle tarieven.

>> Bekijk hier de meest gekozen Verbouwingslening van 2024 <<
ProductJKP (vanaf)MinMax
Mozzeno Verbouwingslening
* Meest Gekozen

Voorbeeld: € 10.000. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing € 216,25
Totaal te betalen € 10.380
Bekijk lening >
4,50 %€ 1250€ 50.000Simuleer gratis >
Santander Verbouwingslening

Voorbeeld: € 10.000. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing € 265
Totaal te betalen € 12.696,96
Bekijk lening >
12,95 %€ 501€ 50.000Simuleer gratis >

Is een verbouwingslening een hypothecaire lening?

Een verbouwingslening wordt ook wel eens een renovatielening genoemd. Als je op zoek bent naar dit soort lening, wil je hierover misschien een beetje meer uitleg, tips en advies krijgen.

Een verbouwingslening voor de renovatie van je huis

VerbouwingsleningAls het tijd is om je huis te renoveren, is het financieren van je renovatieproject het moeilijkste. Afhankelijk van je inkomen en je budget voor de woningrenovatie die je wilt uitvoeren, moet je mogelijk een externe financiering zoeken voor je renovatie. De beste manier om een ​​lening met een lage rente voor je renovatie te krijgen, is door het afsluiten van een verbouwingslening. Leningen voor woningrenovatie zijn vrij populair voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope rente voor hun verbouwingslening. In Vlaanderen bestaan er geen specifieke verbouwingsleningen, maar er zijn wel voordelige tarieven als je op een energiezuinige manier verbouwt.

Een persoonlijke lening als verbouwingslening

Aangezien er geen specifieke verbouwingsleningen bestaan in België, kan je een persoonlijke lening gebruiken om je verbouwingen te financieren. Bij persoonlijke leningen kan je tot wel 50.000 euro leningen bij de ene kredietverstrekker en bij sommige andere financiële instellingen tot wel 75.000 euro. Bekijk altijd goed dat je een bedrag leent dat je ook kan terugbetalen. Zo niet, kan je hierdoor in de problemen komen.

Als je de lening niet kan terugbetalen, is het beter om je renovatieproject uit te stellen tot wanneer een terugbetaling van een lening wel mogelijk is. De tijd waarop je het geleende bedrag terugbetaalt, is afhankelijk van het bedrag dat je geleend hebt en de mogelijkheid waarin jij je bevindt om de lening terug te betalen. Verbouwingsleningen zijn heel populair. Dit komt doordat huiseigenaren altijd het beste willen in huis. Ze willen comfort, maar ze willen ook goede investeringen maken.

Een verbouwingslening online aanvragen

Als je op zoek bent naar een verbouwingslening voor de renovatie van je woning, kan je online gaan zoeken om de beste kredietverstrekker te vinden. Er zijn veel verschillende financiële bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen voor woningrenovatie. Je moet de kosten en de rentevoeten die ze hanteren altijd goed met elkaar vergelijken, om ervoor te zorgen dat je de beste rente krijgt voor je verbouwingslening.

Zoals eerder vermeld, kan dergelijke lening worden afgesloten via een persoonlijke lening. Sommige financiële instellingen bieden aparte verbouwingsleningen aan, met een lagere rente dan de rente die ze hanteren voor een persoonlijke lening. Dit is meteen een reden om alle mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor de verbouwingslening die je aangaat.

Verbouwingsleningen vergelijken

Aangezien je een persoonlijke lening kan afsluiten als verbouwingslening, maar er ook financiële instellingen bestaan die verbouwingsleningen aanbieden, doe je er goed aan om de verschillende leningen met elkaar te vergelijken. De kosten en rentes die je betaalt bij een verbouwingslening, zullen meestal lager liggen dan die van een persoonlijke lening. Het verschil in rente kan hierbij verschillende percentages omvatten.

Lenen voor een verbouwingAls je een bedrag van 50.000 euro leent via een persoonlijke lening, kan je hierbij misschien 6% rente moeten betalen. Wanneer je hetzelfde bedrag zou lenen via een verbouwingslening, zal je misschien slechts 2% rente moeten betalen. Een verschil van 4% rente kan een grote geldbesparing omvatten. Met deze besparing kan je misschien iets leuks aanschaffen.

Niet alleen moet je de verbouwingsleningen vergelijken met elkaar om de goedkoopste tarieven te kennen, maar ook moet je ze vergelijken met de looptijd waarin je ze kan terugbetalen, eventuele bijkomende kosten en documenten die je moet aanleveren. Een persoonlijke lening heeft als voordeel dat je het geld dat je leent kan gebruiken voor gelijk welk doel. Dit betekent dat je geen enkel document moet tonen ter bevestiging dat je het geld gaat gebruiken voor de financiering van je renovaties.

Bij een verbouwingslening zal je mogelijk wel bepaalde documenten moeten voorleggen voordat de lening aan je toegekend wordt. Dergelijke documenten kunnen facturen of offertes zijn die als bewijs voorgelegd kunnen worden.

Waarom zou je een verbouwingslening afsluiten?

Er is geen twijfel mogelijk over de populariteit van huisrenovaties. Op de ene of andere manier beginnen mensen te beseffen dat ze niet hoeven te lijden onder een huis dat ze niet leuk vinden. Ze hoeven niet naar een kleine badkamer te gaan, ze hoeven geen ongeorganiseerde keuken te hebben en ze hoeven hun kleine woonkamer niet te tolereren. Ze willen zich niet langer schamen om vrienden uit te nodigen in hun huis. Met renovaties kunnen ze hun huiselijk leven verbeteren zonder naar een nieuw huis te hoeven verhuizen. Als ze de kosten echter niet in één keer kunnen betalen, kunnen ze kiezen voor het afsluiten van een verbouwingslening die ze correct terugbetalen.

Sommige mensen willen meteen renoveren

Sommige mensen sparen eerst voordat ze hun huis renoveren, maar anderen willen meteen renoveren. Omdat ze niet over het geld beschikken om de renovatie uit te voeren, willen ze beroep doen op een verbouwingslening. Waarschijnlijk willen ze zo snel mogelijk renoveren vanwege hun ongemak terwijl ze in een huis wonen waar ze niet van houden, of omdat er bepaalde zaken zijn aan hun huis waaraan ze zich storen. Ze gebruiken hun spaargeld, of ze lenen geld van banken om hun wensen te laten vervullen.

Dringende en niet dringende renovaties

Sommige renovaties zijn onmiddellijk nodig. Bijvoorbeeld als jouw verwarmingssysteem niet genoeg warmte produceert en de winter komt eraan, is het normaal dat je deze renovatie zo snel mogelijk wilt uitvoeren. Natuurlijk wil je graag dat een renovatiebedrijf je sanitair moderniseert en dat het je huis efficiënter maakt om de warmte in de winter binnen te houden. Als je dergelijke renovaties niet van je spaargeld kan betalen, moet je ervoor lenen.

Als je minder geld kan lenen dan wat je voor ogen had, doe je er goed aan om de renovatie te spreiden. Bepaal in dat geval welke aanpassingen er dringend en echt nodig zijn. Voor deze renovaties kan je dan een verbouwingslening afsluiten. De aanpassingen die niet noodzakelijk zijn, laat je nog even aan de kant staan tot wanneer er opnieuw ruimte is om hieraan geld te spenderen.

Aan de andere kant, als je jouw huis gewoon mooier of moderner wilt maken, kan je nog even wachten met het uitvoeren van de renovatie, omdat deze niet dringend zijn en ze geen onmiddellijke aandacht vereisen.

Dringend is voor iedereen anders

Merk op dat het woord dringend een dubbelzinnige term is, omdat het voor verschillende mensen verschillende dingen kan betekenen. Zo kan een persoon die altijd gestrest is, overwegen om zijn huis te renoveren omdat het dringend is, want hij voelt zich alleen maar meer gestrest als hij na het werk thuiskomt in zijn huis. Voor anderen die niet zo gestrest zijn als de persoon uit het voorbeeld, is de renovatie misschien geen dringend probleem. Het hangt allemaal af van persoon tot persoon, omdat iedereen de wereld op verschillende manieren ervaart.

Het nadeel van geld lenen via een verbouwingslening

Lenen voor een huisrenovatie is zeker aan te raden als de renovatie echt nodig is en als er geen andere optie mogelijk is. Een lening maakt de renovatie echter duurder dan het zou moeten zijn, omdat je nu de rente en eventuele bijkomende van je lening moet betalen.

Het voordeel van geld lenen via een verbouwingslening

Door geld te lenen voor de renovatiewerken die je wilt uitvoeren, kan je doorgaan met je renovatieproject, zelfs als je nog niet genoeg geld hebt. Dit betekent dat je jouw huis kan renoveren om aan de groeiende behoeften van je gezin te voldoen of dat je de waarde van je huis kan vergroten als je het snel wilt verkopen, zonder je budget hierbij te schaden.

Waar kan ik een verbouwingslening afsluiten?

Verbouwingslening vergelijkenAls je beslist om een verbouwingslening af te sluiten, moet je weten waar dit mogelijk is. Eerst en vooral kan je gewoon op internet zoeken naar organisaties waar je een verbouwingslening kan afsluiten. Na het invoeren van je zoekopdracht verschijnt er een hele lijst met mogelijkheden bij verbouwingsleningen, alsook een lijst met mogelijke kredietverstrekkers waar je deze lening kan afsluiten.

Wij kunnen je alvast een beetje verder helpen bij deze lijst. Een renovatielening kan je namelijk afsluiten bij financiële organisaties zoals Argenta, KBC, ING, AXA Bank, Budget Partners, Cofidis, Crelan, Europabank, vdk bank, Beobank, Cetelem, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Bank, Fintro, Mozzeno, Belfius, Carrefour, DHB Bank, Elantis, Kredietunie, Newcredazur en Record Credits. Deze financiële organisaties bieden niet allemaal een specifieke verbouwingslening aan. Sommigen onder hen bieden enkel persoonlijke leningen aan.

Controleer dus alle voorwaarden en mogelijkheden goed, alvorens je een lening aangaat voor de renovatie van je woning.

Een verbouwingslening afsluiten bij je eigen bank

Veel mensen houden er niet van om geld te lenen bij een andere organisatie dan hun eigen bank. Ze voelen zich comfortabel en veilig bij het lenen van geld bij de bank waar ze klant zijn. Echter is dit niet altijd de goedkoopste manier van geld lenen. Het is mogelijk dat andere banken en financiële bedrijven goedkopere tarieven aanbieden dan de kosten en rentes die je eigen bank hanteert. Wat in dit geval goed is om te doen, is een afspraak maken bij je bank en vervolgens vragen of ze goedkopere tarieven kunnen geven voor jou als klant.

Sommige financiële bedrijven passen hun rentevoeten voor jou aan, zeker als je een goede klant bent. Als je geen voordelige rentevoet en lage kosten krijgt bij je eigen bank, is het misschien toch beter om bij een andere bank de verbouwingslening af te sluiten.

Een verbouwingslening aanvragen

Eens je de beslissing hebt genomen om bij een bepaald bedrijf een verbouwingslening af te sluiten, moet je hiervoor de aanvraag indienen. Meestal verloopt dit vrij eenvoudig. Je moet enkele documenten voorleggen, zoals je identiteitskaart en documenten met persoonlijke gegevens. Vaak wordt ook een rekeninguittreksel gevraagd waarop je loon te zien is, of gewoon de loonbrief in plaats van een rekeninguittreksel.

Ook moet je voorleggen welke kosten je allemaal per maand betaalt. Op die manier krijgt het bedrijf waar je de aanvraag indient, een goed beeld over de financiële middelen die je ter beschikking hebt. Als je hierbij kunnen zien dat je de lening correct zal kunnen terugbetalen, zal je verbouwingslening goedgekeurd worden.

Wanneer ze echter merken dat je al een te groot geldbedrag spendeert aan vaste maandelijkse kosten, is het mogelijk dat ze de aanvraag van je lening afkeuren.

Wat moet ik doen als mijn verbouwingslening wordt afgekeurd?

Als de aanvraag van je verbouwingslening wordt afgekeurd, is dit vaak een grote teleurstelling. Je denkt dat je geen renovatie meer kan uitvoeren aan je huis en dat je ook nergens anders een verbouwingslening zal kunnen afsluiten. In de meeste gevallen klopt dit niet. Er zijn namelijk twee grote redenen waardoor de aanvraag van een verbouwingslening afgekeurd kan worden.

De eerste reden waarom je aanvraag afgekeurd kan worden, is doordat je vermeld staat op de lijst met wanbetalers van België. Als je in het verleden een slechte betaler bent geweest, door bijvoorbeeld een lening slecht af te betalen, of door ze helemaal niet af te betalen, kan je op deze lijst terechtkomen. Iedereen die op deze zwarte lijst vermeld staat, kan geen enkele soort van lening afsluiten in België, dus ook geen verbouwingslening. Wanneer je je in deze situatie bevindt, zit er dus niets anders op dan te wachten tot je van deze lijst bent verwijderd. Van zodra je niet meer op de lijst staat, kan je mogelijk wel geaccepteerd worden voor het verkrijgen van een verbouwingslening.

De tweede reden waarom je aanvraag afgekeurd kan worden, is omdat de financiële instelling vindt dat je niet in staat bent om de lening correct terug te betalen. Ze vinden dat je over onvoldoende geld beschikt wanneer ze de kosten van je inkomsten aftrekken. Echter hoeft dit geen reden tot paniek te zijn. Andere bedrijven kunnen hierover misschien een ander idee hebben en zullen je aanvraag toch goedkeuren.

Wanneer het nog steeds niet lukt om een verbouwingslening te krijgen, probeer dan een langere looptijd in te dienen voor de afbetaling van het geleende bedrag. Wanneer je voor een langere looptijd kiest, vermindert het maandelijkse bedrag dat je dient terug te betalen en zal de terugbetaling van de verbouwingslening minder zwaar zijn.

Geen keuze kunnen maken?

61% van onze bezoekers kiest voor een verbouwingslening van Mozzeno.

Klik hier om het aanbod van Mozzeno te bekijken >

×