Kredietkaarten Vergelijken

Vergelijk alle Kredietkaarten

Kredietkaarten vergelijken? Start hier en vergelijk de beste kredietkaarten van dit moment.

Via een kredietkaart heb je extra vrijheid in je maandelijks budget. De betalingen die je met deze kaart doet, worden namelijk pas op een later ogenblik van je rekening gedebiteerd. Op die manier kan je dus een vakantie reserveren, online winkelen, op restaurant betalen, enz. Zonder dat je alles meteen moet betalen. Hieronder kan je alle kredietkaarten vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Kredietkaart van 2023 <<
ProductLimietKostenJKPType KaartVerzekering
Cofidis Mastercard
*Meest gekozen
Bekijk aanbod >
€ 10001€ 1014.5%Cofidis KredietkaartNeeNaar Website >
Buy Way MasterCard€ 1500€ 012.24%Buy Way MasterCard-kredietkaartNeeNiet beschikbaar
American Express Green
Bekijk aanbod >
nvt€ 65nvtAmerican ExpressJaNiet beschikbaar
American Express Gold
Bekijk aanbod >
nvt€ 146,25nvtAmerican ExpressJaNiet beschikbaar
American Express Platinum
Bekijk aanbod >
nvt€ 720nvtAmerican ExpressJaNiet beschikbaar
Carrefour Visa Basic€ 3000€ 011.5%Carrefour Visa BasicNeeNiet beschikbaar
Carrefour Visa Classic€ 3000€ 2412.49 %Carrefour Visa Classic KredietkaartJaNiet beschikbaar
Carrefour Visa Gold€ 3000€ 3912.49 %Carrefour Visa GoldJaNiet beschikbaar
Cofidis Mastercard Gold€ 10001€ 512.5%Kredietkaarten VergelijkenJaNiet beschikbaar
Beobank Extra World MasterCard
* 3% korting op uw aankopen (eerste 3 maanden)
* €5 Cadeau na 1e transactie
€ 3000€ 512.49%Extra World MasterCardJaNiet beschikbaar
Beobank Visa
* 3% korting op aankopen (eerste 3 maanden)
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 2500€ 512.49%Beobank VisaJaNiet beschikbaar
Beobank MasterCard
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 512.49%Beobank MasterCardJaNiet beschikbaar
Beobank Visa Student
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 750€ 514.49%Visa StudentJaNiet beschikbaar
Beobank MasterCard Student
* Specifiek voor studenten
* Wereldwijd geaccepteerd
€ 750€ 514.49%MasterCard StudentJaNiet beschikbaar
Beobank Visa Gold
* Exclusieve verzekeringen
€ 10000€ 512.49%Visa GoldJaNiet beschikbaar

Kredietkaarten Vergelijken, Wat Kies ik?

Aangezien elk deel van de wereld een samenleving heeft waarbij veel geld nodig is, gebruiken steeds meer mensen een plastic kaart om hun aankopen en transacties te betalen. Een kredietkaart is slechts een klein maar krachtig stukje plastic in een rechthoekige vorm dat wonderen voor je doet. Kredietkaarten kan je bij heel wat financiële organisaties aanvragen, om te beginnen bij je bank. Je kan bijvoorbeeld kredietkaarten hebben van MasterCard, Visa of een prepaid kredietkaart.

Wat is een kredietkaart?

KredietkaartZelden zie je nog een portemonnee verschijnen die tegenwoordig geen bankkaart meer bevat. Door het gebruik van een bankkaart, kan je het tellen van biljetten en munten om je transacties te betalen achterwege laten. Dit betekent ook het einde van je angsten om grote hoeveelheden contant geld bij jou te hebben. Dit is allemaal goed en wel, maar is elke gewone bankkaart ook een kredietkaart?

Het antwoord hierop is neen. Kort samengevat worden kredietkaarten gedefinieerd als een kredietsysteem waarmee een persoon direct geld kan lenen van een financiële instelling of een bank. Je wordt dus als persoon gemachtigd om het geld te gebruiken om betalingen te doen voor aankopen of transacties.

Kredietkaarten kan je gebruiken in sommige winkels, op het internet en je kan er meestal ook geld mee afhalen aan bankautomaten. Een kredietkaart is een betaalkaart die wereldwijd bekend is en ook wereldwijd gebruikt wordt.

Kredietkaarten met betaling achteraf

Van zodra je iets betaalt met een kredietkaart, wordt dit bij het overzicht van transacties geplaatst op je rekeninguittreksel van deze maand. Na deze maand stuurt de bank of de financiële instelling van je kredietkaart een factuur naar jou op, voor de verrichte transacties of aankopen van de voorbije maand. Jij hebt als consument de opties om het volledige bedrag van je factuur te betalen, of een gedeeltelijk bedrag.

Of je al dan niet meteen het volledige bedrag terugbetaalt, is afhankelijk van de soort kredietkaart die je hebt. Wanneer je een standaard kredietkaart hebt, moet je het volledige bedrag de maand nadien meteen terugbetalen.

Als je echter een kredietkaart hebt die verbonden is aan een geldreserve, moet je slechts het minimum bedrag terugbetalen dat in je afbetalingsplan zit. Wel kunnen er altijd rentetarieven in rekening worden gebracht volgens de overeenkomst die je eerder hebt ondertekend.

Een kredietkaart gebruiken

Met deze krachtige plastic kaart kan je zonder gedoe aankopen en transacties betalen. Winkelen in vele winkelcentra en warenhuizen, en zelfs online winkelen wordt veel gemakkelijker gemaakt met dergelijke kredietkaarten. Om een ​​betaling te doen, hoeft de kassamedewerker aan de kassa je kaart gewoon in een speciale verwerkingsmachine te vegen. Als je online winkelt, moet je alleen enkele gegevens invoeren op de website van de handelaar, zoals je rekeningnummer, de naam waarop de kredietkaart staat en de vervaldatum van de kaart. Nadat de kaart is geverifieerd, zijn je aankopen en transacties al meteen betaald.

Welke soorten kredietkaarten bestaan er?

Kredietkaarten vergelijkenWereldwijd bestaan er verschillende organisaties van kredietkaarten om te voorzien in de behoeften van hun klanten. Enkele voorbeelden van soorten kredietkaarten zijn Visa, MasterCard, American Express, Discover, Citi, Diners Club International en JCB. Hiervan zijn Visa en MasterCard de meeste gebruikte kredietkaarten.

Daarnaast zijn er duizenden vestigingen die ook leveranciers van kredietkaarten zijn. Dit betekent dat deze leveranciers deze kredietkaarten mogen uitgeven. Bij ons zijn banken en andere financiële organisaties bekend als leverancier. Je kan dus bijvoorbeeld bij een bank naar keuze binnen stappen om vervolgens een kredietkaart aan te vragen.

Een kredietkaart aanvragen

Als je een na het kredietkaarten vergelijken een kredietkaart wilt, moet je hiervoor een aanvraagformulier indienen. Het is een overeenkomst tussen jou en de kredietkaart leverancier, die een bank of een financiële instelling kan zijn. Van zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een plastic kaart met de beveiligingsinformatie over jouw account. Dit is elektronisch gecodeerd en kan op de achterkant van je kaart worden gezien als een magnetische strip.

Bij de kredietkaart ontvang je een code. Deze code heb je nodig om bijvoorbeeld geld af te halen, of om verrichtingen uit te voeren. Het is niet altijd nodig om je code in te voeren bij elke transactie. Je kan namelijk ook betalen zonder de code in te voeren, als dit zo is ingesteld.

In welke winkels kan je betalen met een kredietkaart?

Je kan je plastic kredietkaart gebruiken om betalingen te doen wanneer je gaat winkelen of als je online artikelen bestelt. Kredietkaarten kan je echter alleen gebruiken als de specifieke handelaar of winkel waar je iets van gaat kopen transacties via deze kaarten accepteert. Niet elke winkel beschikt dus over de mogelijkheid van betalen met kredietkaarten. Controleer dit daarom altijd goed voordat je iets koopt in een winkel en je enkel over een kredietkaart beschikt.

Contant geld opnemen met een kredietkaart

Als je direct contant geld nodig hebt, kan je jouw kredietkaart ook gebruiken om geld af te halen bij automatische geldautomaten of bankautomaten. Veel geldautomaten zijn 24 uur per dag en 7 dagen op 7 open, zodat je op elk moment van de dag of de nacht geld kan opnemen.

Kredietkaarten vergelijken

Aangezien een kredietkaart niet gratis is en hieraan kosten en rentevoeten verbonden kunnen zijn, is kredietkaarten vergelijken zeker aan te raden. Hoe meer kosten je kan besparen, hoe beter dit is natuurlijk.

Online kredietkaarten vergelijken

KredietkaartenElke dag ga je naar je mailbox en vind je een andere aanbieding voor een kredietkaart. Hetzelfde gebeurt wanneer je jouw e-mail opent. Al jarenlang worden we zo overspoeld door ongewenste e-mails waarbij er weer een andere kredietkaart wordt geadverteerd. Hierdoor zijn we mogelijk immuun geworden voor deze advertentiemethoden. Het beste is om gewoon je browser te openen, waarmee kredietkaarten vergelijken ook mogelijk is.

Je voert in Google een zoekterm in en er verschijnen banken en andere financiële bedrijven waar je kredietkaarten kan aanvragen. Er bestaan ook websites die alle soorten kredietkaarten vergelijken met elkaar zoals deze website.

Het is goed om er de voorkeur aan te geven om kosten, aanbiedingen en rentes van kredietkaarten met elkaar te vergelijken voordat je je ertoe verbindt. Doe dit niet via de vele e-mails die je hierover ontvangt, want het internet biedt de beste manier om aanbiedingen voor kredietkaarten te vinden. Op een slimme manier kredietkaarten vergelijken kan de beste en de goedkoopste kredietkaart voor jou selecteren.

Voordelen bij een kredietkaart

Kredietkaarten bieden meestal interessante voordelen aan. Zo krijg je misschien korting in een restaurant of in een winkel, of misschien krijg je hierbij kortingsbonnen toegestuurd. Met zoveel verschillende soorten kredietkaarten die er momenteel beschikbaar zijn, is het zeker mogelijk om er een te vinden die geschikt is voor jouw specifieke kredietsituatie. Of je nu financieel wordt uitgedaagd of niet, je kan zeker een kaart vinden die bij jou past.

De meeste kredietkaarten beschikken over aanbiedingen en kortingen, waardoor het krijgen van een kredietkaart aantrekkelijker wordt. Hoewel de eerste overweging altijd de rente en kaartkosten moet zijn, kunnen deze aanbiedingen voor veel mensen behoorlijk opwindend en productief zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen kaartbeloningen of lagere kosten, maar ook andere voordelen zijn mogelijk. Deze voordelen kunnen vaak veranderen.

Dit is één van de redenen waarom kredietkaarten vergelijken altijd een goed idee is.

Voordelen bij reizen met het vliegtuig

Sommige kaarten bieden voordelen als je gaat reizen met het vliegtuig. Een belangrijke voorwaarde hierbij is wel dat je de betaling van je vliegtickets of je reis uitvoert met je kredietkaart. Je kan in dit geval een beloning krijgen door bijvoorbeeld punten die je ontvangt bij het boeken van je tickets. Deze punten kan je nadien omwisselen in een geschenk, of als korting bij het boeken van een volgende reis of vliegticket.

Welke voordelen je ook krijgt bij je kredietkaart, het is afhankelijk van kaart tot kaart. Andere kredietkaarten bieden bijvoorbeeld gratis annulatieverzekering aan en nog andere kredietkaarten bieden helemaal geen voordeel aan als je gaat reizen.

De diversiteit van voordelen die verbonden zijn aan deze kaarten, is heel uitgebreid. Wat wel een feit is, is dat de beloningen van kredietkaarten een geweldige manier zijn om geld te besparen op zowel vakanties als zakenreizen, op het kopen van producten en andere mogelijkheden. Met de stijgende kosten van vliegtickets en andere aankopen, is dit natuurlijk mooi meegenomen.

Voordelen voor de kleine ondernemer en bedrijven

Kredietkaarten zijn vaak ook verbonden aan een business rekening. In dit geval kan een bedrijf ook profiteren van voordelen die kredietkaarten aanbieden voor bedrijven. Veel kleine bedrijven, en ook grote bedrijven, kennen de voordelen van kredietkaarten als zakelijke beloningen met kortingen en incentives. Het kunnen bijvoorbeeld voordelen zijn in kosten van advertenties, tools voor financieel beheer en cashflowvoordelen die vooral aantrekkelijk zijn voor de eigenaar van een klein bedrijf. Dit soort van kredietkaart aanbiedingen zijn bijzonder aantrekkelijk voor de kleine ondernemer en zijn zo opgemaakt dat ze niet alleen een manier zijn om gemakkelijk aankopen te doen, maar ook voor het financieren van een volledig bedrijfsbeheersysteem.

Kredietkaarten met lage rente

Het rentetarief is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste kredietkaart. In de huidige competitieve kaartmarkt zijn er veel om uit te kiezen. Sommige bedrijven bieden zelfs een rente van 0% aan en zelfs geen jaarlijkse kosten. Pas hiermee echter op, want in sommige gevallen kunnen er enkele addertjes onder het gras zijn. Dit is niet altijd het geval, maar je doet er toch goed aan om te controleren waarom ze 0% rente aanbieden. Het kan natuurlijk ook een tijdelijke actie zijn om je als klant te winnen, maar het is ook mogelijk dat de rente na bijvoorbeeld een jaar stijgt naar een zeer hoge rentevoet. Controleer dit dus goed, alvorens dergelijke kaart te accepteren.

Nadelen van het niet hebben van een kredietkaart

Als je zelf geen kredietkaart hebt er als je er zelf ook nooit één hebt gehad, zul je je misschien afvragen waarom je zo een kaart zou moeten hebben als je een gewone bankkaart hebt? Daar zijn verschillende goede redenen voor, want als je geen kredietkaart hebt, kan dit in sommige situaties nadelig voor je zijn. Uitgevers van kredietkaarten zijn erg creatief geworden. Ze zijn erin geslaagd om kredietkaarten als een noodzakelijk onderdeel van het dagelijks leven te maken. Ze werken er dagelijks aan om kredietkaarten in steeds meer vestigingen te laten accepteren. Dit doen ze onder andere door vele voordelen te geven aan winkeluitbaters. Zonder dat we het doorhebben, zijn kredietkaarten een zakelijke standaard geworden.

  • Enkele voordelen van het hebben van een kredietkaart, zijn:
  • Transacties kunnen uitvoeren die het risico vermijden dat er teveel cash wordt meegenomen
  • Een mogelijke lening vanaf het moment van de aankoop tot en met de betaling
  • Kortingen, beloningen en punten sparen bij sommige organisaties
  • Geld afhalen aan een geldautomaat
  • De mogelijkheid om online te winkelen
  • De mogelijkheid om items te kopen wanneer contant geld niet voldoende is
  • De mogelijkheid om een betaling in te houden wanneer je niet tevreden bent met een aankoop of om foutieve facturen te betwisten
  • Een directe kredietbron die beschikbaar is zonder formulieren in te vullen of verdere kredietcontroles te ondergaan

Enkele andere voordelen van een kredietkaart

Contant geld gaat verloren als je het verliest, in tegenstelling tot geld op een kredietkaart. Als je jouw kredietkaart verliest, kan je hiervoor een vervanging krijgen. Bovendien krijg je ook bescherming tegen fraude of ongeoorloofd gebruik van de kaart, waardoor je minimaal of zelfs helemaal niet aansprakelijk bent. Kredietkaarten kunnen ook een hulpmiddel zijn in noodsituaties, zoals een grote factuur of een andere onvoorziene uitgave.

Afschriften met gedetailleerde uitgaven

Kredietkaartmaatschappijen verstrekken de kaarthouders normaal gesproken documenten van hun maandelijkse afschriften. Deze afschriften geven een gedetailleerd overzicht van alle kosten die zijn gemaakt op je kredietkaart. De maandoverzichten kunnen dus dienen als een volledige overzicht van de financiering.

De verantwoordelijkheden bij een kredietkaart

Het bezit van een kredietkaart brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Als deze verantwoordelijkheden niet plichtsgetrouw worden uitgeoefend, kan je onbewust in een moeilijke situatie terechtkomen waarin je jouw privileges verliest en de nadelen ondervindt van het niet hebben van een kredietkaart. De primaire verantwoordelijkheden als kredietkaarthouder zijn onder meer de verplichting om je rekeningen op tijd te betalen, om binnen de vooraf ingestelde bestedingslimiet te blijven en om je kredietwaardigheid te behouden.

Het gemak van een kredietkaart kan je verleiden om boven je stand te leven. Je moet niet vergeten dat buitensporige kredietkaartschulden en te late betalingen je kredietwaardigheid schaden en ze het in de toekomst moeilijker en duurder maken om een krediet te krijgen.

Welke kredietkaart is het voordeligst?

Een kredietkaart is erg handig om betalingen mee te verrichten. Je kunt er bijvoorbeeld online heel makkelijk mee betalen. Betalingen in het buitenland met vreemde valuta zijn een stuk makkelijker met een kredietkaart. Maar aan zo’n kaart zijn vaak wel kosten verbonden. Het is echter mogelijk om zeer voordelig van een kredietkaart gebruik te maken. Goed vergelijken online is daarbij de beste tip die we je kunnen geven.

Vergelijk de voorwaarden en kosten van kredietkaarten

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een kredietkaart is het belangrijk om de kosten en overige voorwaarden goed te lezen en te vergelijken. De jaarlijkse kaartbijdrage, het bedrag dat je betaalt voor het gebruik van de card kan per aanbieder flink verschillen. Zeker voor een kaart met een bestedingslimiet, waarmee je dus daadwerkelijk ‘op krediet’ kunt kopen, kunnen flink verschillen. Soms betaal je daarbij voor extra’s waar je niet of nauwelijks gebruik van maakt zoals een reisverzekering.

Visa of Mastercard?

De meest gangbare creditcards zijn van Visa of van Mastercard. Maar ook daarbij zijn er verschillen. Je kunt een Visacard of Mastercard aanvragen bij verschillende aanbieders die hiervoor verschillende voorwaarden en ook een eigen jaarlijkse kaartbijdrage hanteren. Bepaal dus welke card je wilt en vervolgens bij welke aanbieder je het voordeligst uit bent.

Kies een bestedingslimiet die bij je past

Wil je graag een kaart met een bestedingslimiet, kies dan niet standaard voor het hoogste bedrag. Je bestedingslimiet wordt altijd getoetst aan de hand van je inkomen. De kans bestaat dat je wel een kaart kunt aanvragen maar dat de bestedingslimiet lager wordt vastgesteld. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat je in financiële problemen komt als je het openstaand saldo niet kunt aflossen.

Houd er ook rekening mee dat je voor een openstaand saldo op een kredietkaart een hoge rente betaalt van gemiddeld 14%. Het is dus beter om het openstaande saldo binnen de betalingstermijn van meestal 21 dagen te betalen, dan betaal je namelijk geen rente.

Mastercard Kredietkaart

Met een Mastercard kredietkaart kan je bijna overal betalen. Zowel online als in fysieke winkels. En dat in België en honderden landen wereldwijd. De Mastercard creditcard wordt niet door maar 1 aanbieder aangeboden. Bijna alle banken hebben een eigen Mastercard betaalkaart. Vergelijk hieronder kredietkaarten om te kijken welke kredietkaart met verzekering bij jouw profiel past.

ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekerd
Cofidis Mastercard
* Kosteloos geld opnemen
* Online aanvraag
* Meest Gekozen
€ 10001€ 10JaNeeNaar Website >
Buy Way Mastercard
* Online aanvraag
* Diverse partneraanbiedingen
€ 1500€ 0JaNeeNaar Website >
Cofidis Mastercard Gold
* Hoge limiet
* Exclusieve verzekeringen
€ 10001€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank Extra World MasterCard
* 3% korting op uw aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 Cadeau na 1e transactie
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank Mastercard
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank MasterCard Student
* Speciaal voor studenten
€ 750€ 5JaJaNiet beschikbaar

Het geld dat je betaalt met deze kaart gaat niet onmiddellijk van je rekening. Alle betalingen die je de voorbije maand met de Mastercard kredietkaart hebt gedaan, worden namelijk op een vast tijdstip van je rekening gedebiteerd. Dat is het grootste verschil met een gewone bankkaart. Bij een gewone bankkaart neemt de bank rechtstreeks het aankoopbedrag van je zichtrekening. Met een Mastercard kredietkaart kan je dus flexibel betalen.

Wat kost een Mastercard kredietkaart?

Er is geen vaste prijs voor een Mastercard kredietkaart. Aanbieders zijn vrij om te bepalen welke maandelijkse bijdrage ze voor hun betaalkaart vragen. Dit schommelt meestal tussen de 5 en 50 euro per jaar. De Mastercard Classic zal wel in elk geval goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een Mastercard Gold. Hou verder ook rekening met eventuele activatiekosten, kosten voor het opnemen van contant geld en geld in vreemde munten.

Kaartlimiet Mastercard creditcard

Mastercard Kredietkaart

De kaartlimiet of gebruikslimiet is het bedrag dat je maandelijks met de kredietkaart kan besteden. Dit bedrag verschilt van aanbieder tot aanbieder. Bij alle banken schommelt de kaartlimiet van de kredietkaart tussen de 1.250 en 5.000 euro. Hou er rekening mee dat je maandelijkse bijdrage hoger zal liggen naarmate je creditcard een hogere gebruikslimiet heeft.

Betaal ik een rente voor de betalingen via de kredietkaart?

Niet altijd. Wanneer je aankopen onmiddellijk de maand nadien van je rekening worden gedebiteerd, zal je geen rente betalen. Enkel wanneer je betaalkaart gekoppeld is aan een kredietlijn of kredietopening zal je een rente of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) betalen op het openstaande bedrag. Hierdoor kan je zelf beslissen hoeveel je maandelijks terugbetaalt. De algemene voorwaarden van de bank zullen bepalen hoeveel je maandelijks van de aankopen moet terugbetalen. Dat is bijvoorbeeld 5% van het aankoopbedrag met een absoluut minimum van 25 euro.

Heeft elke Mastercard kredietkaart een gratis verzekering?

Niet allemaal. De kredietkaarten met een hogere kaartlimiet en hogere maandelijks bijdrage hebben dit zeker wel. De meest voorkomende verzekeringen daarbij zijn de reisverzekering, annulatieverzekering, bescherming voor online aankopen, verzekering tegen kaartfraude en verlengde garantie. De verzekeringen en beschermingen van een Mastercard kredietkaart kunnen dus heel uitgebreid zijn. Vergelijk daarom altijd creditcards van verschillende aanbieders voor de beste oplossing.

Visa Kredietkaart

Met een visa card kan je wereldwijd veilig en online betalen. In winkels, op restaurant, een hotel reserveren, enz. Je beschikt door deze kaart dus het hele jaar door over extra budget. Hieronder kan je verschillende aanbieders van visa kredietkaarten vergelijken.

ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekering
Carrefour Visa Basic€ 3000€ 0JaNeeNiet beschikbaar
Carrefour Visa Classic€ 3000€ 24JaJaNiet beschikbaar
Carrefour Visa Gold€ 3000€ 39JaJaNiet beschikbaar
Beobank Visa klassiek
* 3% korting op aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank Visa Student
* €5 cadeau na eerste transactie
* Voor Studenten
* Wereldwijd geaccepteerd
€ 750€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank Visa Gold
* Exclusieve verzekeringen
€ 10000€ 5JaJaNiet beschikbaar

Waar kan ik met mijn visa card betalen?

Bijna overal ter wereld. Dat komt omdat visa met zijn netwerk het meeste aansluitingspunten heeft. Nog meer dan Mastercard. In totaal wordt de betaalkaart aanvaard door 30 miljoen handelaars wereldwijd. Verder kan je met de creditcard ook geld afhalen bij vrijwel elke lokale geldautomaat. Je herkent deze mogelijkheid aan de sticker die de bank op de geldautomaat heeft aangebracht.

Betaal ik best met mijn kredietkaart of gewone bankkaart?

Visa Card

Dat hangt af van de specifieke situatie waarin je je bevindt. Voor betalingen buiten de eurozone is het altijd aangeraden om je visa creditcard te gebruiken. Betalingen in euro gebeuren namelijk altijd gratis. Bij een gewone bankkaart zal je hiervoor wel extra kosten moeten betalen. Voor geldafhalingen is het antwoord minder eenduidig. Bij de meeste aanbieders van een visa kredietkaart betaal je voor een geldafhaling buiten de eurozone tussen de 5 en 13 euro. Bij een gewone bankkaart kan dit oplopen tot 20 euro. Vergelijk dus de prijzen alvorens je met een bepaalde kaart betaalt of geld afhaalt.

Wat is de limiet van mijn visa kredietkaart?

De limiet verschilt tussen alle aanbieders. De standaardlimiet voor de visa classic cards ligt rond de 2.500 euro. Dat betekent dat je maandelijks 2.500 euro met de kaart kan uitgeven. Pas begin volgende maand wordt het bedrag van je rekening gehaald. Bij visa gold cards krijg je zelfs een maandelijks budget tot 5.000 euro.

Wat kost een visa creditcard?

Natuurlijk moet je rekening houden met de maandelijkse kaartbijdrage. Dit varieert tussen de 1 en 5 euro. Sommige aanbieders geven je zelfs een gratis kaart wanneer je bij hen een bepaald rekeningpakket opent. Verder moet je ook rekening houden met de kostprijs van een geldafhaling. Indien je geld wil afhalen in een vreemde munt, betaal je bijkomend een wisselprovisie. Dat kan bijvoorbeeld 1,60% van het opgenomen bedrag zijn.

Betaal ik een intrest op de betalingen met mijn kaart?

Nee. Wanneer je betalingen met de visa card reeds de volgende maand van je zichtrekeningen worden gedebiteerd, zal je geen intresten betalen. Dat is enkel zo wanneer je kredietkaart zou gekoppeld zijn aan een kredietlijn of kredietopening. In dat geval beslis je om niet onmiddellijk alles terug te betalen aan de aanbieder, maar betaal je op jouw eigen tempo in verschillende delen het aankoopbedrag terug.

Vergelijken van verschillende kaarten

Bijna alle aanbieders koppelen hun visa card aan extra voordelen en kortingen. Dat kan bijvoorbeeld een gratis reisverzekering, annulatieverzekering, extra miles, korting op de aankopen via de betaalkaart, enz. zijn. Zeker de visa cards waar de maandelijkse kaartbijdrage hoger ligt, zijn doorgaans gekoppeld aan extra voordelen.

Veel te besparen door de juiste kredietkaart te kiezen

Besparingen zijn belangrijk in de huidige tijd. De wereld is duurder dan ooit om op te leven. Daarom is het ook goed om op alle vlakken te kijken naar de mogelijkheden die er liggen om net iets voordeliger uit te zijn. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen door kritisch naar je kredietkaarten te kijken. Is het niet mogelijk om voordeliger uit te zijn door de juiste kaart voor jouw situatie te kiezen. Uit onderzoek blijkt dat het inderdaad zo is dat er flink in de kosten te snijden is bij een goede aanpak. Daarover is op deze plek meer te leren.

Populariteit van kredietkaarten

De populariteit van kredietkaarten op de Belgische markt neemt flink toe. Dat komt vooral door de vele extra verzekeringen die eraan gekoppeld zijn. Dit maakt het veel aantrekkelijker om toch vooral zaken te doen met deze kaarten. Het is echter wel zo dat er ook een keerzijde aan zit. De kredietkaarten kunnen namelijk best hoog oplopen. Wanneer je hier niet goed op let, dan kan het zelfs zo zijn dat je honderden euro’s te veel betaalt voor jouw kaart. Waardoor je het voordeel dus ook weer kwijt bent.

Wat kost een kredietkaart?

Veel consumenten hebben geen notie van wat een kredietkaart eigenlijk kost. Wie kijkt naar de duurste optie op de Belgische markt, ontdekt dat deze 517 euro per jaar aan kosten met zich meebrengt. Het opvallende daarbij is dat deze kaart niet perse meer te bieden heeft aan de consument. Het is juist zo dat voordeligere kaarten dezelfde verzekeringen kunnen bieden. Wie dus vergelijkt, kan daardoor veel goedkoper uit zijn. Wel is daar een aantekening bij te maken, want het is natuurlijk ook zo dat de dekking daardoor wat lager kan uitpakken.

De juiste inschatting maken

Het is vooral van belang om de juiste inschatting te maken wanneer je een kredietkaart uitkiest. Is het nodig om tot 530.000 euro verzekerd te zijn bij overlijden op reis? Of is het ook mogelijk om de kosten met een verzekering tot 125.000 euro te dekken? Door naar dit soort zaken te kijken kan je wel heel veel verschil maken. Wie en kaart kiest die tot 125.000 euro dekt, is aan kosten slechts 40 euro per jaar kwijt. Dit is bijna 500 euro verschil met de duurste kaart. Dat maakt de keuze dus eigenlijk ook wel heel gemakkelijk.

De vorm van gebruik

De belangrijkste manier om te bepalen welke kredietkaart voor jou geschikt is, is door goed naar de vorm van gebruik te kijken. Wanneer je verzekerd wilt zijn voor de online aankopen, dan kan dat al met een kredietkaart van 5 euro per jaar. Wie de reisverzekeringen goed op orde wil hebben, is vaak al goed af met een kredietkaart die 40 euro per jaar zal kosten. Wie helemaal geen verzekering nodig heeft, maar de kaart nodig heeft voor aankopen, kan vaak ook voor een gratis optie kiezen. Daarom is het belangrijk om dit goed af te wegen.

Geen keuze kunnen maken?

77% van onze bezoekers kiest voor de Cofidis Mastercard.

Klik hier om het aanbod van Cofidis te bekijken >

×