Mastercard test met cryptobetaalkaart

Mastercard cryptobetaalkaart Belgie
Mastercard test met cryptobetaalkaart
Leestijd 2 minuten

Mastercard is bezig met de ontwikkeling van een kredietkaart op basis van crypto. Daarvoor werkt het samen met MetaMask. Dit is een populaire cryptowallet voor Ethereum. De kaart is gebaseerd op de blockchaintechnologie. Het plan staat nog in de kinderschoenen en er is nog geen officiële melding van gedaan. Wel is er al wat promotiemateriaal van de samenwerking uitgelekt. Het is dan ook goed om eens te bekijken wat de plannen zijn en hoe je hier mogelijk ook je voordeel mee kan doen als je de kaart zou gaan gebruiken.

Direct met crypto werken

De betaalpas moet precies doen wat je ervan verwacht. Het moet het mogelijk maken om direct te betalen in crypto. Daarmee moet je dan hele simpele dagelijkse bestedingen kunnen gaan doen. Denk aan het doen van de boodschappen. Wanneer je een saldo aan crypto hebt, dan kan je dit dus met deze betaalpas gewoon aanspreken om betalingen te doen. Zonder dat je dit eerst moet inwisselen voor euro’s en naar de betaalrekening moet overmaken. Dat maakt het dus een stuk simpeler. Nog niet bekend is welke winkels en andere partijen mee willen werken aan de test met de kaart.

Netwerk van Mastercard

Wel is het zo dat Mastercard al een breed netwerk heeft dankzij de lange ervaring met betaalkaarten en kredietkaarten. Dit heeft als voordeel dat de kaart direct breed uitgegeven zou kunnen worden. Een fintechbedrijf dat zich bezighoudt met dienstverlening in de wereld van crypto wil zich hier wel op storten. Het zou gaan om Baanx. Doordat al deze partijen samenkomen kunnen direct grote doelgroepen uit verschillende lagen worden ingeschakeld om aan de slag te gaan met de kaart. Dit kan er mogelijk toe leiden dat het snel een succes kan worden.

Plannen worden bevestigd

Dat deze plannen daadwerkelijk leven, is door Mastercard bevestigd. Het is bovendien ook zo dat de aanbieder heeft bevestigd ook aan andere initiatieven in de cryptowereld te werken. Het is echter wel zo dat het nog niet verder wil ingaan op de details van deze plannen. Overigens is het goed om te weten dat niet alleen Mastercard hiermee aan de slag is gegaan. Ook de concurrentie heeft plannen om met crypto te werken. Het gaat bijvoorbeeld om Visa. Ook deze uitgever van betaal- en kredietkaarten heeft aangegeven aan meerdere cryptoplannen te werken. Ook hier zijn echter verder geen details bekend op dit moment. Het is afwachten wat al deze plannen zullen opleveren.

Meer en meer crypto

Het is duidelijk dat crypto meer en meer voet aan de grond krijgt. Eerder in 2024 werd bijvoorbeeld al duidelijk dat het beleggen erin gemakkelijker gaat worden. Grote beurzen mogen zich hier ook meer mee bezig gaan houden en dit ook gaan aanbieden. Daarnaast is het ook zo dat het op steeds meer plekken als betaalmiddel gezien wordt. Dat zou het werken met de betaalkaart dus ook alleen maar gemakkelijker maken. Ondertussen blijft de koers van de munten wel behoorlijk volatiel, wat het lastig maakt om de waarde goed te bepalen. Dit speelt ook een rol.

Related Posts