Babyrekening

Babyrekening Vergelijken

Met een babyrekening of pamperrekening kan je sparen voor de toekomst van je kind. Op die manier kan je al geld opzij zetten voor de studies van je kind, een eerste auto, een eigen huis, enz. Interessant aan babyspaarrekeningen is dat banken voor deze rekeningen een hoge rente toepassen. Hieronder kan je de babyrekening van verschillende aanbieders vergelijken.

ProductBasisrenteGetrouwheidTotale Rente
Beobank Jongerenspaarrekening
* Gereglementeerde rekening
0.1%0.9%1%Niet beschikbaar
Beobank Jongerenspaarrekening €150.000>
* Fiscaal voordelig
* Direct online openen
0.1%0.5%0.6%Niet beschikbaar
Uitgebreid Spaarrekeningen Vergelijken

Tot welke leeftijd kan ik sparen via een babyrekening?

Dat is afhankelijk van de voorwaarden van de rekening. Sommige aanbieders laten je toe om met de babyspaarrekeningen interessant te sparen tot het kind 3 of 12 jaar oud is. Na deze periode zal de hoge rente verlagen naar een gewone basisrente en getrouwheidspremie. Natuurlijk kan je op dat ogenblik als ouder beslissen om het geld van het babyspaarboekje over te dragen naar een andere spaarrekening met een hogere rente. Goed om te weten is dat je bij veel aanbieders de rekening al kan openen vanaf de 6de of 8ste maand van de zwangerschap.

Is er een maximum bedrag dat ik voor mijn kind kan sparen?

Babyrekening

Kijk hiervoor de voorwaarden van de babyrekening na. Sommige aanbieders hanteren een maximum plafond van 7.500 of 9.000 euro per jaar. Dat komt omdat de aanbieders enkel de hoge, interessante rente willen aanbieden voor een bepaald bedrag.

Krijg ik een basisrente en getrouwheidspremie op mijn babyspaarrekening?

In principe wel. Bijna alle babyspaarrekeningen zijn namelijk gereglementeerde spaarrekeningen. Hierdoor is de aanbieder verplicht om je een basisrente en getrouwheidspremie toe te kennen. Deze basisrente bedraagt volgens de wet minimum 0,01%. De getrouwheidspremie moet minimum 0,10% zijn.

Jij kiest hoeveel je spaart

Bij de pamperrekening beslis je zelf hoeveel je voor jouw kind wil sparen. Dat kan bijvoorbeeld 10 of 100 euro zijn per keer. Ook ben je volledig vrij om de hoeveel tijd je een bedrag op het spaarboekje stort. Dat kan één maal na de geboorte of jaarlijks zijn. Bij veel aanbieders heb je ook de mogelijkheid om een doorlopende opdracht in te stellen. Dat betekent dat je maandelijks, jaarlijks, … een vast bedrag kan sparen voor het kind.

Babyspaarrekening op naam van het kind of op jouw naam als ouder?

De beste optie is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Indien je wil dat het spaargeld onmiddellijk op de naam van jouw kind komt, kies je beter voor een babyrekening op naam van het kind. Als je graag alle flexibiliteit wil behouden, kan je ook een babyrekening openen op jouw naam met het kind als begunstigde. De tarieven voor beide manieren van sparen voor je kind zijn identiek.

Wat kost een pamperrekening?

Zowel de opening als het beheer van deze rekeningen is in principe kosteloos. Ook alle verrichtingen die je met de rekening doet zijn gratis. Banken proberen op die manier het kind aan zich te binden als klant voor de toekomst.

ProductBasisrenteGetrouwheidTotale Rente
Beobank Jongerenspaarrekening
* Gereglementeerde rekening
0.1%0.9%1%Niet beschikbaar
Beobank Jongerenspaarrekening €150.000>
* Fiscaal voordelig
* Direct online openen
0.1%0.5%0.6%Niet beschikbaar
Uitgebreid Spaarrekeningen Vergelijken