Aankoopprijs auto bepaalt mee kostprijs autolening

Aankoopprijs auto bepaalt mee kostprijs autolening

Een goedkope autolening afsluiten is niet alleen een kwestie van een goedkoop tarief krijgen bij de bank. Ook de prijs waartegen men de auto koopt bepaalt mee hoe duur een autolening is. Door de tips in dit artikel kun je een voordelige autolening bekomen.

Onderhandel over de prijs van de auto

Volgende tips kunnen helpen om extra korting op jouw auto te bekomen:

  • Kies voor een minder recent model. Auto’s die net op de markt gelanceerd zijn hebben een standaardprijs. Dit betekent dat een autoverkoper niet snel geneigd is om een bijkomende korting toe te staan. Wanneer je als autoliefhebber op de hoogte bent dat er binnenkort een nieuwe versie komt van een bepaald model, kan je daar handig op inspelen. Een autodealer zal immers sneller geneigd zijn een extra korting te geven om je zo op die manier over de streep te trekken.
  • Ga voor een auto in voorraad. Wanneer een auto in voorraad is of in stock, betekent dit dat de auto – in principe – al in de toonzaal staat. De auto kan dus onmiddellijk verkocht worden. Hierdoor rij jij binnen enkele dagen al met de auto rond en hoeft de verkoper niet lang op de verkoopprijs te wachten. Zeker op auto’s die al enige tijd in de toonzaal staan, kan je vaak nog een bijkomende korting ontvangen.
  • Koop op het juiste moment. Sommigen zijn van oordeel dat autodealers geen extra kortingen geven. Nochtans, bij een bijzondere actie of het autosalon kan je soms enkele procenten besparen. Ook het einde van het boekjaar van een autodealer is een uitgewezen moment om een nieuwe auto te kopen. Autodealers hebben immers per boekjaar een welbepaald quota of budget dat ze moeten halen. Wanneer ze bijna deze doelstellingen behaald hebben, zullen ze sneller geneigd zijn om iets extra van hun commissie bij jouw verkoop te laten vallen.
  • Vergelijk verschillende autohandelaars. Heb je achterhaald welk model je volgende auto wordt? Ga eens informeren bij verschillende autodealers van het merk. De prijs die autohandelaar A hanteert is immers niet gelijk aan deze van autohandelaar B. Zeker wanneer je een offerte van de ene autohandelaar kan voorleggen, is de andere nog bereid om onder de prijs van de andere te gaan.
  • Kies voor geen financiering bij de autohandelaar. Vandaag kan een autolening zowel bij een bank als bij de autohandelaar zelf afgesloten worden. In de regel wordt de financiering van deze laatste (i.e. bij de autohandelaar) niet zelf bij de autohandelaar gedaan, maar bij een partner kredietgever. Met andere woorden: zowel de autohandelaar als de partner kredietgever moeten op het krediet verdienen. In principe is de financiering rechtstreeks bij een kredietgever daardoor voordeliger.

Op zoek naar een overzicht van de meest gekozen autoleningen in België? Wens je het jaarlijks kostenpercentage tussen verschillende bekende autolening aanbieders te vergelijken? Via Forento.be krijg je een praktisch overzicht van alle hoofdkenmerken van autolening aanbieders in België.

Aankoopprijs auto bepaalt mee kostprijs autolening
Stem op deze vergelijking

Related Posts
Meer in Verzekeringen
Besparen op autoverzekering door peer-to-peer autodelen

Een wagen hebben kost handenvol geld. Niet alleen de aankoop van een wagen weegt door, de verschillende financiële en verzekeringsimplicaties...

Sluiten