AirPlus International neemt Belgische aanbieder kredietkaarten over

AirPlus International neemt Belgische aanbieder kredietkaarten over

AirPlus International, een dochteronderneming van de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, neemt BCC Corporate over. BCC Corporate is de grootste verstrekker van Visa card kredietkaarten en Mastercard kredietkaarten voor bedrijven in België. Door de overname nestelt AirPlus International zich verder in de Belgische financiële wereld.

Diensten BCC Corporate

AirPlus International neemt BCC Corporate overBCC Corporate is gespecialiseerd in betaaloplossingen voor zakenreizen. Ondernemingen die hun personeelsleden of leidinggevenden naar het buitenland wensen te sturen, kunnen via BCC Corporate een kredietkaart of “corporate purchase kaart” overhandigen. Op die manier kunnen professionele kosten zoals bv. taxi, hotel of restaurantuitgaven op een effeciënte manier bijgehouden en verrekend worden. De diensten van BCC Corporate zijn niet beperkt tot één bepaalde kredietkaartuitgever. BCC Corporate werkt samen met zowel het platform Visa als Mastercard. Geïnteresseerde bedrijven behouden via BCC Corporate dus hun keuzevrijheid.

In België beheert BCC Corporate zo’n 100.000 van dergelijke kredietkaarten. Op die manier behoort BCC Corporate tot één van de grootste verdelers van corporate purchase-kaarten binnen de Benelux.

Doel AirPlus International

AirPlus International biedt een totaaloplossing voor zakenreizen aan. Gaande van  reisverzekering, virtuele betaaloplossingen tot rapportagetools en wereldwijde servicemogelijkheden, en nu dus ook professionele kredietkaarten. Dat een Duitse onderneming, m.n. dochter van een luchtvaartmaatschappij, zijn pijlen richt op de markt van Belgische professionele kredietkaarten lijkt op het eerste zich een rare beslissingen. Toch niet als het van AirPlus International afhangt. “België is een belangrijke markt op vlak van betalingen met betaalkaarten. Het gemiddelde huishouden in België beschikt over twee betaalkaarten, wat na het Verenigd Koninkrijk (2,5) en Zweden (2,3) de hoogste score binnen de EU is”, aldus een medewerker van AirPlus International. Dor de overname wenst AirPlus International op korte termijn de grootste aanbieder van bedrijfskredietkaarten te worden.

Toelichting

“Onze sector verandert snel als reactie op de recente wetgeving rond afwikkelingsvergoedingen, de interchange fees. Het huidige samenraapsel van lokale regels en oplossingen is te ingewikkeld. Er is een duidelijke behoefte aan een internationale oplossing met gestandaardiseerde producten en processen. Daarom komt deze overeenkomst precies op het juiste moment voor onze klanten: het is de beste manier om hen te helpen efficiënt zaken te doen in heel Europa, door hen een volledige oplossing aan te bieden en een duidelijk prijsmodel. We kijken ernaar uit om AirPlus verder te positioneren als marktleider binnen Europa met behulp van de expertise die onze collega’s van BCC Corporate meebrengen. Deze transactie zal ons helpen ons walking card volume te verhogen tot 3,5 miljard euro tegen 2020”, concludeert AirPlus International.

Wellicht zal men als individu of gezin niet op zoek zijn naar een bedrijfskredietkaart of corporate purchase card. Wel zoekt men naar een particuliere Visa kredietkaart of Mastercard kredietkaart. Via Forento.be ontvang je meer informatie omtrent hoe kredietkaarten vergelijken. Ook goed om te weten is dat bepaalde kredietkaarten recht geven op extra’s, zoals bv. een verlenging van garantie, gratis reisbijstandsverzekering of gratis annulatieverzekering. De beste kredietkaart kiezen vraagt dus de nodige tijd.

AirPlus International neemt Belgische aanbieder kredietkaarten over
4 (80%) 1 stemmen

Related Posts
Meer in Creditcards
Klassieke bankkaart of kredietkaart: waarmee jouw kerstinkopen doen?

We naderen inmiddels het einde van 2016. De komende weken zullen er dus wellicht duizenden Belgen naar Parijs, Londen of...

Sluiten