Android Pay breidt uit van kredietkaart naar alle kaarten

Android Pay breidt uit van kredietkaart naar alle kaarten
Android Pay breidt uit van kredietkaart naar alle kaarten
Leestijd 2 minuten

Alle klanten van KBC Bank en BNP Paribas Fortis kunnen vanaf nu gebruikmaken van Android Pay, de betaalapplicatie van Google. Sinds maart 2017 konden klanten van BNP Paribas Fortis met een Visa card kredietkaart of Mastercard reeds betalen via de app. Daar komen nu de gebruikers met een gewone Maestro betaalkaart bij. Op die manier is België het eerste land waar Android Pay ook voor debetkaarten mogelijk is.

Wat is Android Pay?

Android Pay is de gratis betaalapp van Google. Het idee is dat gebruikers met een Android telefoon de app kunnen downloaden in de Play Store en al hun kredietkaarten en debetkaarten aan de app kunnen linken. Het volstaat een foto te nemen van de kaart, waardoor Android Pay de kaart automatisch opslaat. Nadien kan men vrij contactloze betalingen uitvoeren bij elke NFC-betaalterminal. Ook voor webshops en apps biedt Android Pay mogelijkheden. Zij kunnen immers Android Pay in hun website integreren waardoor klanten ook zo via hun Android telefoon kunnen betalen.

Betalen via Android Pay is zeer eenvoudig. Het volstaat de smartphone te activeren en dichtbij de betaalterminal te houden of kort aan te tikken. Voor bedragen onder de € 25 hoeft de smartphone zelfs niet ontgrendeld te worden. Voor bedragen boven de € 25 moet de gebruiker wel de smartphone ontgrendelen. Dit is ook het geval indien een gebruiker meerdere aankopen onder de € 25 zou uitvoeren.

Uitbreiding van kredietkaart

Reeds in maart van dit jaar kwam Android Pay naar België. BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank lanceerden toen als eerste banken een app voor hun klanten om met hun Google telefoon te betalen. Enkel werd toen de mogelijkheid opengesteld voor kredietkaarten. Er was evenwel de belofte dat eind mei 2017 ook klanten met een gewone bankkaart via Android Pay zouden kunnen betalen. Zo snel liep het echter niet. Pas sinds begin deze maand staat Android Pay open voor alle klanten, ongeacht debet- of kredietkaart.

Tegelijkertijd heeft ook KBC Bank aangekondigd Android Pay te ondersteunen. Alle klanten van KBC België, KBC Brussels en CBC kunnen dus sinds begin september hun debetkaart koppelen aan Android Pay.

Is Android Pay wel veilig?

Naar verklaring van KBC Bank en BNP Paribas Fortis is Android Pay 100% veilig. Bij diefstal of verlies van de gebruiker zijn smartphone kan hij vanop afstand zijn smartphone vergrendelen. Zoals bij een gewone diefstal of verlies zal er ook contact opgenomen worden met Card Stop waardoor de bijhorende kredietkaart of debetkaart wordt geblokkeerd. Het gebruik van Android Pay gaat dus niet ten koste van de vertrouwelijkheid van de gegevens.

Android Pay heeft ook tal van andere voordelen. Zo zorgt de app voor kortere wachtrijen aan de kassa’s. Ook het aantal kassaverschillen daalt significant. De kassier(ster) moet immers niet meer contant teruggeven. Het bedrag is steeds correct. Verder daalt het aantal vereiste geldtransporten tussen banken en winkels. Google stelt overigens via Android Pay nog tal van plannen voorop. Google wenst een totale commerce-oplossing te creëren. Handelaars kunnen bijvoorbeeld via Android Pay een getrouwheidsprogramma opstellen of kortingsbonnen aanbieden.

Op zoek naar een kredietkaart die weinig vaste kosten heeft? Ben je benieuwd welke bijkomende voordelen een Beobank kredietkaart of Cofidis Mastercard met zich meebrengt? Op Forento.be vind je een praktische vergelijking van alle kredietkaarten.

Related Posts