Beleggen in aandelen Club Brugge

Beleggen in aandelen Club Brugge
Beleggen in aandelen Club Brugge
Leestijd 2 minuten

Wie in België meer aandacht voor beleggen wil hebben, kan daar een interessante optie bij nemen. Het wordt namelijk mogelijk om aandelen in Club Brugge te kopen. De voetbalclub gaat naar de beurs en maakt het voor iedereen mogelijk om mee te investeren. Daarvoor zijn de grote zakenbanken ingezet. De professionals in de beleggingswereld zijn alvast enthousiast over de ontwikkeling. Het is de bedoeling om de aandelen breed beschikbaar te maken. Iedereen kan hier dus in meedoen. Dit is ook door beursautoriteit FSMA zo vastgesteld. Wie kan hier zijn voordeel mee gaan doen?

Het kopen van de aandelen

Inmiddels is het zo dat er op de aandelen ingeschreven kan worden. Dat betekent dat elke bank en beurshandelaar de orders kan aannemen en kan doorgeven. Het is dan wel belangrijk om aan te geven hoeveel aandelen je precies zou willen hebben. Het is dan ook mogelijk dat het aanbod zich niet kan meten met de vraag die er leeft. Dit is in het verleden natuurlijk al eens vaker voorgekomen in België. Soms was de vraag zelfs tot wel tientallen keren groter dan het aanbod dat geboden werd. Er worden dan prioriteiten gesteld door specialisten.

Het aantal mogelijke aandelen

Er wordt straks een aantal aandelen verkocht dat ergens tussen dertig en veertig procent van het totaal komt te liggen. De club zal daardoor een minderheid van ongeveer 45 procent van de aandelen in vreemde handen zien verdwijnen. Wanneer de vraag nog groter is, dan is het nodig om met een verdeelsleutel te werken. Deze wordt dan door de begeleiders van de beursgang opgezet. Dat betekent bijvoorbeeld dat alleen bij een bepaalde hoeveelheid de vraag wordt toegekend aan de koper. Dit is in het verleden ook al regelmatig gebeurd bij beursgangen van Belgische ondernemingen.

De kosten van de aandelen

Wat zijn de kosten van de aandelen? Wie nu intekent kan erop rekenen dat de prijs ergens tussen €17,50 en €22,50 komt te liggen. Dat wordt mede bepaald door de prijs die institutionele beleggers bereid zijn te betalen. De begeleiders van de beursgang leggen aan de hand daarvan uiteindelijk vast welke prijs definitief wordt gevraagd. De kleine beleggers hebben hier geen invloed op. Het is dus ook belangrijk dit wel in het hoofd te houden wanneer je ook mee wilt investeren in Club. Het is dan zo dat er aan de prijs van de bank voldaan moet worden.

Wat zijn de risico’s?

Het is altijd zo dat er ook een risico aan investeren zit. Dit is ook het geval wanneer je geld steekt in aandelen Club Brugge. Het gaat er bijvoorbeeld om dat de club wel goede resultaten blijft boeken op het gebied van de financiën. Daar zal vanaf de beursgang dus ook meer dan voorheen de aandacht op komen te liggen. Zaken zoals de eventuele bouw van het nieuwe stadion worden daarom nu ineens heel anders bekeken. Net als de mogelijke optuiging van een BeNeLiga. Het is goed om dit wel mee te wegen bij de aankoop.

Related Posts