Binckbank

Beleggen bij Binck

Binck of Binckbank verklaart naar eigen zeggen de grootste online beleggersbank in Europa te zijn. In elk geval is het zo dat Binck de meest gekende aanbieder is van particulier geld beleggen in België. Troeven van Binckbank zijn de klantvriendelijke aanpak, scherpe tarieven en mogelijkheid om continu kennis bij te schaven (m.n. via de Binck Academy).

Klik hier om Binck met andere brokers te vergelijken

Wat is Binck?

BinckbankBinckbank is een van oorsprong Nederlandse online broker die sinds medio 2006 ook op Belgisch grondgebied actief is. De hoofdvestiging in België is gelegen te Antwerpen. Binck is inmiddels naast Nederland en België ook actief in andere Europese landen: Frankrijk, Italië en Spanje. In tegenstelling tot een gewone bank kan men bij Binckbank niet terecht voor een spaarrekening of termijnrekening. Doel van Binck is een platform te creëren waardoor particulieren eenvoudig kunnen beleggen in aandelen, obligaties, fondsen, enz.

Via Binckbank heeft men alle belangrijkste beurzen ter wereld binnen handbereik. Zo kan men investeren in maar liefst 27 beurzen in volgende landen: Nederland (Euronext Amsterdam, CATS, TOM MTF), België (Euronext Brussel), Denemarken (OMX20 Kopenhagen), Duitsland (Dax Frankfurt, Eurex Frankfurt), Engeland (FTSE Londen), Finland (HEX Helsinki), Frankrijk (Euronext Parijs), Ierland (ISEQ Dublin), Italië (FTSE MIB Milaan), Luxemburg (Luxemburg Stock Exchange), Noorwegen (OBX Oslo), Oostenrijk (ATX Wenen), Portugal (Euronext Lissabon), Spanje (IBEX Madrid), Zweden (OMX30 Stockholm), Zwitserland (SMI Zürich), Canada (TSX, TSX Venture Exchange) en de Verenigde Staten (NYSE, Nasdaq, NYSE ARCA, Amex, CME, OTC BB). Bijgevolg heeft men de mogelijkheid om te investeren in grote, gekende beurzen maar evenzeer in kleinere ondernemingen.

In welke beleggingsproducten kan men beleggen?

Binck verklaart zelf de juiste keuze voor elke belegger te bieden. Meer concreet heeft men bij Binck keuze uit volgende beleggingsproducten: aandelen, opties, obligaties, beleggingsfondsen, turbo’s, trackers en futures.

Voordelen Binckbank

In het 15-jarig bestaan van Binck, heeft Binckbank een mooie reputatie bijeengesprokkeld. Kiezen voor Binckbank heeft volgende voordelen:

 • Scherpe tarieven. De keuze voor een welbepaalde online broker wordt doorgaans bepaald door de tarieven. Welnu, Binck heeft geen vaste jaarlijkse kosten. Dit betekent dat men 0 EUR betaalt aan bewaarloon. In vergelijking met andere online brokers zijn ook de transactiekosten competitief. Zo betaalt men per transactie op de Belgische beurs en tot een bedrag van 2.500 EUR slechts 7,25 EUR aan transactiekosten. De tarieven van Binck worden ook duidelijk meegedeeld op de website waardoor men nooit men een budgettair tekort kan geconfronteerd worden. Vooral als actieve belegger (wanneer men regelmatig handelt) blijkt het tarief van Binck aanzienlijk lager te liggen dat dan van concurrenten.
 • Klantvriendelijkheid. Al meer dan 15 jaar zet Binck zich in voor gebruiksgemak en service. Binck Bank beschikt over een eigen Binck Academy waar zowel startende beleggers als ervaren beleggers hun belegging skills kunnen bijschaven. Mede door deze begeleiding zijn ook bestaande klanten uitermate tevreden.
 • Groot klantenbestand. Volgens recente cijfers van Binck zijn er inmiddels meer dan 190.000 particuliere beleggers bij Binck aangesloten. Daardoor is Binck de grootste online broker van Nederland. In België telt Binck 65.000 klanten.
 • Lage instapgrens. Reeds vanaf 500 EUR kan men starten met zelf te beleggen bij Binckbank.
 • Telefonische klantenservice. Vragen of problemen? De klantendienst van Binck is 6 dagen op 7 telefonisch te bereiken.
 • Regelmatige voordelen en acties. Binck organiseert geregeld een actie waardoor men bedrag X aan gratis transactiekosten krijgt of een eerste aandeel gratis aan de portefeuille wordt toegevoegd.

Zelf beleggen of laten beleggen

Niet zo vertrouwd met begrippen als futures en sprinters? Beschik je over wat financiële reserves en wens je het door ervaren beleggers te laten beheren? Binck biedt eveneens de mogelijkheid aan om een deel van je vermogen te laten beleggen. Dit betekent dat men zelf geen moeilijke keuzes dient te maken en men op beide oren kan slapen. Laten beleggen door Binck kan reeds vanaf 10.000 EUR.

Hoe gaat laten beleggen bij Binckbank in zijn werk?

 1. Binckbank informeert naar de persoonlijke situatie. De persoonlijke situatie van elke belegger is immers uniek. Zo zijn er beleggers die aan de start van hun professionele carrière staan en een extra reserve tegen de pensioenleeftijd wensen op te bouwen. Evenzo kunnen er 40’ers zijn die voldoende financiële middelen voor handen hebben maar simpelweg geld wensen te laten renderen. Op basis van (i) de beleggingsdoelen, (ii) de termijn waarin men wenst te beleggen, (iii) de eigen financiële situatie en (iv) het risico dat men wenst te nemen, wordt een beheerplan opgesteld.
 2. Vaststellen van de buffer en reserve. Binck stelt een buffer vast. Dit is het stuk van het kapitaal waarvoor de belegger bereid is meer risico te nemen. De reserve is hetgeen Binckbank tracht te behouden.
 3. Keuze voor beleggingsfondsen. Laten beleggen via Binck verloopt steeds via twee fondsen: een aandelenfonds en obligatiefonds. Naarmate men een langere beleggingshorizon heeft (termijn waarbinnen men rendement X wenst) en bereid is meer risico te nemen, zal eerder worden belegd in aandelen.
 4. Evaluatie van het beheersplan. Jaarlijks zal Binck informeren of alle omstandigheden nog dezelfde gebleven zijn. Bv. heeft men bepaalde grote uitgaven gedaan waardoor men minder risico wenst te nemen?
 5. 24/7 opvolging van portefeuille. Dankzij de handige tools van Binckbank kan men 24/7 en op een grafische manier waarnemen hoe het met het vermogen gesteld is.
4.5/517 ratings