Bolero

Bolero werd al meermaals verkozen tot populairste online broker en beste online broker van het jaar. Dankzij Bolero kan men immers op een goedkope en gebruiksvriendelijke manier beleggingsproducten van maar liefst 20 verschillende markten verhandelen via internet.

Vergelijk Bolero met andere brokers

Wat is Bolero?

BoleroBolero.be is het online beleggingsplatform van KBC Securities, de grootste financiële instelling van België. Reeds sinds 1999 tracht Bolero beleggen voor particulieren in België toegankelijk te maken via o.a. nieuwsbrieven, updates en analyses. Troef van Bolero daarbij is dat ze kan beschikken over unieke informatie verzameld door KBC Securities. Voor de particuliere belegger die occasioneel een aandeel verhandelt, is Bolero het aanbevolen platform.

Actieve beleggers kunnen daarenboven gebruik maken van ‘Bolero Trader’. Dankzij deze tool ontvangt men technische analyses, click & basket tradings en alerts. Klant worden bij Bolero is in principe volledig gratis. Enkel de uitgebreide versie van Bolero Trader kost een vast bedrag per maand.

Via het platform heeft men toegang tot maar liefst 20 verschillende markten, gaande van Euronext en Europese beurzen tot Amerika en Canada.

Meer concreet kan men aandelen, obligaties, opties, enz. bestellen van België (Bel 20), Nederland (AEX), Frankrijk (CAC40, Euronext 100, Euronext 150), Duitsland (DAX Performance Index), Portugal (PSI 20 Index), Verenigde Staten (Dow Jones Industrial Average), Canada (S&P/TSX Composite Index), Hongarije (Hungary Bux), Italië (FTSE MIB Index), Denemarken (OMX Copenhagen 20), Noorwegen (Oslo Stock Exchange, OBX IDX), Zweden (OMX Stockholm 30 Index), Finland (OMX Helsinki 25) en Zwitserland (Switzerland SMI).

Ook met landen waar men zelf geen directe orders voor kan plaatsen, weet dit bedrijf raad. Zo kan men via de professionele orderdesk (telefonisch) een bestelling plaatsen voor de beurs van o.a. Hong Kong, Japan en Australië.

Waarin beleggen via Bolero?

Kenmerkend voor online beleggen is dat men beursorders kan plaatsen zonder de fysieke tussenkomst van een bankbediende. Welnu, deze broker heeft een waaier aan beschikbare beleggingsproducten. Bijgevolg is men niet enkel aangewezen op aandelen, maar kan men evenzeer beleggen in obligaties, opties, trackers, turbo’s, speeders, sprinters en warranten.

Voordelen Bolero online

Beleggen via deze broker heeft volgende voordelen:

  • Een overvloed aan informatie. Zo kunnen geïnteresseerde beleggers meer informatie omtrent beurstrends ontdekken via het blog, topics omtrent bepaalde sectoren, nieuwkomers in de kijker, beursnieuws bij het ontbijt, beursboeken, webinars, enz. Voor de startende beleggers biedt dit bedrijf de Bolero Academy aan. Een gratis subdeel waarbij men in mensentaal informatie krijgt omtrent beleggingsproducten, de platformen van deze broker en strategieën om het rendement op te krikken.
  • Uitgebreide analyses en informatie van KBC Securities. Zoals hierboven verduidelijkt, heeft dit bedrijf  een concurrentieel voordeel tegenover andere online brokers. Klanten van deze broker krijgen immers volledig gratis inzicht in de analyses en informatie van KBC Securities, de grootste financiële instelling van België.
  • Concurrentiële tarieven. Via deze broker betaalt men nooit een bewaarloon. Dit betekent dat ongeacht hoeveel aandelen, obligaties of andere beleggingsproducten men in portefeuille zou hebben, men geen jaarlijks percentage betaalt voor het beheer van deze effecten. Als belegger betaalt men via Bolero uitsluitend een transactiekost, ook wel het makelaarsloon genoemd. Het plaatsen van een order op de Euronext markten kan reeds vanaf 7,50 EUR. De Amerikaanse markten zijn toegankelijk vanaf $ 15.
  • Gratis rekening. Een beleggersrekening openen via deze online broker is volledig gratis. Voor de deelname aan dit bedrijf hoeft men zelfs geen klant bij KBC Bank te zijn. Met de identiteitskaart en bankkaart kan men onmiddellijk van start. Beleggers die liever via papieren documenten werken kunnen ook steeds na de registratie de ingevulde formulieren per post aan Bolero versturen.
  • Klantvriendelijk. Zit je met bepaalde vragen? Wens je een beleggingsrekening te openen? Vragen stellen kan eenvoudig aan de administratie (m.b.t. rekeningen en beleggingsproducten) of de helpdesk (m.b.t. technische problemen). Voor het plaatsen van orders o.a. op de Oosterse beurzen en Australië kan men bij de telefonische orderdesk terecht.

Beste online broker

Deze broker werd al 2 maal op rij (2015 en 2016) door verschillende websites verkozen tot beste online broker van het jaar. Vooral de kwaliteit van dienstverlening bleek bepalend te zijn voor de beoordeling van deze broker als nr. 1. Waar andere grootbanken een beperkte service aanbieden op vlak van online orders, kan men via Bolero eenvoudig de waarde van een beleggingsproduct achterhalen en nagaan of een beursorder effectief geplaatst is. Dit zijn twee elementen die belangrijk zijn bij beurstransacties.

Ook de kosten die grootbanken en bepaalde online brokers aanrekenen voor beursorders liggen hoger dan bij deze partij. Grootbanken rekenen soms tot wel 25% of 50% boven de tarieven van Bolero. Naast deze hogere transactiekosten kan er ook een vast bewaarloon op maandbasis of jaarlijkse basis doorgerekend worden. Dit is niet het geval bij Bolero. De informatie op het platform van deze broker is zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk. Via het platform Bolero Trader ontvangt men meteen de nodige informatie over bv. het beleggingsproduct en de onderneming achter het aandeel. Uit de verkiezing van beste online broker blijkt dus dat duurder niet noodzakelijk beter is.

4/513 ratings