Keytrade Bank

Keytrade BankKeytrade Bank is de internetbank van de Belgische financiële speler Crelan. De producten van Keytrade zijn verspreid over drie grote types, zijnde: Banking, Investing en Trading. Is Keytrade Bank een goede bank voor jou en je spaargeld? En hoe scoort Keytrade in vergelijking met andere banken voor sparen en beleggen?

Vergelijk hier alle online brokers

Keytrade Banking

Wie regelmatig naar Belgische media surft, zal wellicht al de slogan “kent u één bank die u betaalt voor uw verrichtingen?” hebben gehoord. Het gedeelte Banking van Keytrade Bank is uniek in zijn sector, aangezien het klanten geen geld aanrekent voor basisbehoeften zoals overschrijvingen, stortingen en geldafhalingen, maar daartegenover klanten beloont met enkele eurocenten per verrichting.

Via het Keypack van Keytrade geniet je als klant bijvoorbeeld van 5 eurocent bonus per bankverrichting. Daarenboven geniet je bij Keytrade Bank van een gratis VISA card kredietkaart (gedurende de eerste 12 maanden) en een bruto rente van 0,25% op jouw zichtrekening. Een percentage dat het gros van de Belgische spaarrekeningen anno 2016 niet meer haalt. Benieuwd of het Keypack in jouw situatie even voordelig is? Doe dan de gratis simulatie via de website van Keytrade.

Keytrade Bank biedt naast het Keypack twee losse spaarrekeningen aan: enerzijds de High Fidelity spaarrekening, waarbij de nadruk via een getrouwheidspremie van 0,20% hoofdzakelijk ligt op spaargelden op de lange termijn. De Azur spaarrekening anderzijds combineert een bruto basisrente van 0,10% met een getrouwheidspremie van 0,10%. Deze spaarrekening is dus vooral geschikt voor spaarders die nu spaaroverschotten hebben en niet onmiddellijk weten of ze het geld binnen nu en 12 maanden opnieuw zullen moeten opnemen.

Keytrade Bank beleggingen

Op zoek naar beleggingen met een hoog rendement? Via Keyplan kan je jouw geld laten renderen, zonder de vereiste kennis en tijdsruimte die beleggingen normaal gezien vragen. Dankzij de handige online tool kan men eenvoudig op basis van een startbedrag en maandelijks te sparen bedrag nagaan hoeveel het geldbedrag na enige periode zou opgebracht hebben.

Keyplan is zowel gericht op defensieve als dynamische beleggers. Keyplan laat zelfs toe om à la carte een beleggingspakket samen te stellen. In totaal kan men als belegger binnen Keyplan kiezen uit circa 40 verschillende beleggingsfondsen. Keytrade Bank bedient ook andere vormen van beleggen, zoals Fondsen, Tak 21-spaarvormen, Levensverzekeringen en Crowdfunding.

Voor de meer vermogenden biedt Keytrade onder de benaming ‘Keyprivate’ individuele vermogensplanning aan. Keyprivate is gebaseerd op onafhankelijk advies van ervaren beleggingsexperts. Zelfs vermogende beleggers met een defensief profiel konden via Keyprivate tot circa 6,80% rendement op 7 jaar tijd verwezenlijken. Beleggers die zouden opteren voor een gebalanceerd of dynamisch profiel, kunnen dit rendement verhogen tot 8,60% à 9,10%.

Keytrade Trading

Zelf de touwtjes in handen nemen? Of ben je op zoek naar welbepaalde aandelen, obligaties of opties? De Keytrade Trading katern van de website biedt diverse investeringsproducten tegen scherpe tarieven aan. Voor aandelen rekent Keytrade bijvoorbeeld 7,50 EUR aan, wat een scherpe prijs is in vergelijking met de 12,50 of 15,00 EUR die andere beursplatforms aanrekenen.

Ook voor een ruim aanbod van Trackers, Warrants en Turbo’s ben je bij Keytrade Bank aan het juiste adres. De gebruiksvriendelijke aanpak in combinatie met haar scherpe tarieven zorgt er voor dat 98% van alle gebruikers tevreden tot zeer tevreden is omtrent Keytrade Trading.
Op vlak van grote van beursplatform scoort Keytrade meer dan goed. Keytrade Bank is de op één na grootste online broker van België. Enkel het Nederlandse Binck Bank gaat voor Keytrade Bank.

Voordelen Keytrade Bank

Wat zijn de voordelen van intekenen voor één van de financiële producten van Keytrade Bank?

1. Zeer scherpe tarieven, zowel qua sparen als beleggen

Zoals hierboven vermeld, betaalt men geen jaarlijks bedrag voor zijn/haar spaarproducten, zoals een zichtrekening of –spaarrekening. Daartegenover wordt men beloond voor het intekenen bij Keytrade Bank. Per verrichting betaalt Keytrade zijn klanten 5 eurocent.

Ook de tarieven van de spaarrekeningen liggen ettelijke malen hoger dan die van de meeste klassieke Belgische banken, zoals ING bank, BNP Paribas Fortis of KBC bank. Inzake beleggingen scoort Keytrade goed door zijn lage transactiekosten. Aandelenorders worden verwerkt tegen een prijs van 7,50 EUR per order.

2. Persoonlijke aanpak

Zowel als spaarder met een beperkt vermogen of grootvermogen, ontvangt men bij deze bank een persoonlijke aanpak. Dankzij Keyplan kan je professioneel beleggen, zonder zelf al te veel tijd of moeite. Voor personen met een vermogen van 100.000 EUR biedt Keytrade Bank onder de benaming Keyprivate private banking aan.

3. Geen verborgen kosten

Het gros van de diensten van Keytrade Bank is gratis. Meer nog, zoals reeds vermeld betaalt Keytrade bank zelfs zijn klanten. Voor het opnemen van geld, doen van overschrijvijvingen, of online rekeninguittreksels worden geen bijkomende kosten aangerekend.

Hoe Keytrade Bank zijn hoge rendementen en beperkte kosten kan aanbieden? Keytrade Bank opereert uitsluitend als internetbank. Met andere woorden: Keytrade Bank hoeft geen kantoren open te houden of personeel aan te werven om deze te bemannen. Deze besparing resulteert op zijn beurt in betere tarieven.

4. Belgische aanpak

Keytrade heeft hoofdzakelijk oog voor de Belgische spaarder en belegger. Hoewel Keytrade tevens beschikbaar is voor Luxemburgse klanten, speelt Keytrade vooral in op de vermogens van Belgische gezinnen. De internetbank opende in 2012 tevens een Nederlandse vestiging, maar deze werd omwille van te hoge concurrentiedruk enkele jaren later opnieuw opgedoekt.

Conclusie

Keytrade Bank telt anno 2016 meer dan 200.000 Belgische klanten. Vooral de spaarrekeningen en het online beursplatform van Keytrade scoren goed bij de Belgische gezinnen. Deze successen heeft Keytrade Bank grotendeels te danken aan zijn zeer democratische prijzen, alsook duidelijke approach. Mogelijks zal Keytrade Bank de komende jaren nog voor meer concurrentie zorgen op de financiële markt.

4/521 ratings