LYNX Broker

LYNX is een relatief jonge broker die sinds 2007 zijn pijlen op de Nederlandse markt heeft gericht. In 2008 opende LYNX tevens een Belgische en Duits bijkantoor, waardoor ook beleggers uit deze lidstaten van het platform van Lynx gebruik konden maken. Naast Binck Bank is LYNX online broker inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere spelers op de online broker markt. Wat zijn de voordelen van beleggen via LYNX?

LYNX: kiezen voor eenvoud

LYNX richt zich als online broker hoofdzakelijk op de particuliere markt. In praktijk bestaat er zelfs de mogelijkheid om vanaf 6,00 EUR te beleggen in aandelen. Geef toe: welke andere broker kan je aanspreken voor 6,00 EUR? Deze lage instapmogelijkheid combineert LYNX bovendien met scherpe tarieven. Bovendien is elke effectenrekening bij LYNX gewaarborgd voor 100.000 euro.

Geef toe: welke andere broker kan je aanspreken voor 6,00 EUR? Deze lage instapmogelijkheid combineert LYNX met scherpe tarieven. In vergelijking met de tarieven van Binck Bank, schommelen deze van Lynx op circa 50% van de prijs bij Binck Bank Basic. Op basis van meerdere vragenlijsten bij particuliere beleggers, blijkt vooral de tarieven voor beleggers doorslaggevend zijn. Zie hier de reden waarom Lynx als online broker het meer dan goed doet.

Vergelijk LYNX met andere brokers

Ruime keuze aan beleggingsproducten

Lynx Broker

LYNX online broker richt zich op een diversiteit aan beleggingsproducten. Zo kan men via het online platform van dit bedrijf intekenen op aandelen, opties, futures, sprinters, forex, ETF’s en CFD’s. Het gros van de particuliere beleggers is veelal geïnteresseerd in aandelen en opties. In totaal biedt LYNX financiële producten aan uit meer dan 24 verschillende landen, verspreidt over Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Zowel bekende indices, zoals de AEX, AMX, BEL20, DAX, CAC40, Dow Jones, S&P 500, NASDAQ, als kleinere indices worden daarbij verzameld binnen één platform. Of je op zoek bent naar aandelen, of daartegenover aandelen wenst te verkopen, via LYNX ben je goed af in elk van beide situaties.

Door de unieke SMART routing faciliteit sta je niet alleen in verbinding met de Belgische beurs, maar met alle beurzen waartoe het online platform toegang heeft. Is de prijs van de gewenste aandelen voordeliger op een andere beurs? Dan opteert deze partij automatisch voor de meest voordelige order. De aan- en verkoop van aandelen gebeurt dus steeds op de goedkoopste wijze.

Voordelen LYNX online broker

Waarom opteren voor LYNX als partner bij het online beleggen?

1. Geen service fee of bewaarloon

Deze online broker rekent geen bewaarloon aan om de aandelen of opties te beheren. De transactiekosten die het online platform weergeeft, behelzen de totale kost. Dit in tegenstelling tot online brokers die een extra fee aanrekenen om de aandelen of opties te beheren na de order.

2. Mogelijkheid tot telefonische bijstand

Vragen bij een bepaalde transactie? Wens je een order gelet op de moeilijkheid per telefoon te plaatsen? LYNX biedt gratis telefonische bijstand aan. Andere online brokers bieden deze optie niet aan, of rekenen hiervoor een bijkomende fee aan.

3. Leren online beleggen

LYNX biedt beginnende beleggers een educatieprogramma aan om op die manier op een veilige en eenvoudige wijze aan de slag te kunnen gaan. Wat omvat beleggen in aandelen of futures? Via het educatieprogramma ontdek je het op kosteloze wijze.

4. Eenvoudige registratie

In principe staat deze partij open voor elke belegger vanaf 18 jaar. Wens je als 18-jarige student een deel van een erfenis op een goede wijze te beleggen? Of ben je als studerende ondernemer op zoek naar een goed onderkomen? Deze online broker biedt je de mogelijkheid om te starten met beleggen. Voor de LYNX Margin rekening vereist dit bedrijf evenwel een minimumleeftijd van 21 jaar. Dit gelet op het type van transacties dat via de beleggingsrekening kan worden verricht, lees: onder meer beleggen in effecten, opties, futures, Aziatische en Amerikaanse markten.

5. Mogelijkheid om digitaal te beleggen

Via deze broker kan je jouw financiële producten 24/7 in real time opvolgen. Door middel van de deze online broker applicatie kan je orders plaatsen of besluiten om snel bepaalde aandelen of opties te verhandelen. Waar je bij klassieke brokers afhankelijk bent van openingsuren, beschik je binnen bij deze broker over een zeer grote beleggingsvrijheid.

6. Lage transactiekosten

Deze broker hanteert in vergelijking met zijn grootste concurrent Binck Bank zeer scherpe tarieven. De kostprijs van het verhandelen van 6.000 EUR aan Shell-aandelen kan binnen het platform bijvoorbeeld voor 6,00 EUR, waar Binck Bank een transactiekost van 12,50 EUR aanrekent. Idem voor andere beleggingsproducten: voor 1.000 EUR aan sprinters rekent het bedrijf een transactiekost van 5,40 EUR aan. Binck Bank vraagt dan weer 10,00 EUR voor deze transactie. Goed vergelijken is met andere woorden de boodschap.

7. Lage instaptarieven

Zoals hoger vermeld, is deze broker vooral geïnteresseerd in de particuliere belegger. Deze broker vereist dan ook weer geen enorm startkapitaal om te starten met beleggen. Geïnteresseerd in een Belgische beleggingsportefeuille? Dit kan reeds met een portefeuille met een totale waarde van 1 EUR. Indien je in opties, futures en Amerikaanse aandelen wilt handelen, volstaat reeds een beleggingsportefeuille met een minimale waarde van 2.000 dollar.

Op zoek naar een eenvoudig platform waar je ING aandelen, KPN aandelen, Apple aandelen, Tesla aandelen of andere beleggingsproducten kan verhandelen?  online broker werd reeds meermaals (terecht) door particuliere beleggers verkozen tot online broker van het jaar, zoals recent de prijs ‘Gouden Stier’. Ontdek zelf wat LYNX te bieden heeft via de website van deze online broker.

4.1/515 ratings