Beursgang Euronext is positieve nood voor Belgisch ondernemingsleven

Beursgang Euronext is positieve nood voor Belgisch ondernemingsleven

Beursgang Euronext positief voor ondernemingenPersonen die geboeid zijn door het reilen en zijlen van Belgische aandelen spitsen maar beter hun oren. Als het van Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel afhangt, kunnen analisten die kleine Belgische aandelen op de voet volgen ettelijke malen meer verdienen in de aandelen van Euronext dan via klassieke andere aandelen. Zo luidt althans zijn idee in het kader van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext.

In het praatprogramma Z-Talk Goossens van Kanaal Z vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger. Grote nadruk werd in het interview gelegd op het belang van Euronext voor kleine en middelgrote bedrijven in België. Zeker bedrijven op zoek naar financiële middelen om hun werking te starten of verder uit te breiden hebben belang bij Euronext.

Euronext kan kleine ondernemingen steunen

Anno 2014 zijn de winstmarges in aandelentransacties minimaal geworden en verdwijnen grote liquide aandelen meer en meer van de klassieke handelsplatformen. Euronext kan door zijn specifieke rol kleine ondernemingen in België extra steunen en aandacht bezorgen. “We moeten ons richten op het lokale beleggerspubliek, dat per definitie meer geïnteresseerd is in die Belgische ondernemingen. Daarom zijn we van plan om analisten van bemiddelaars (die de aandelen verhandelen voor particuliere beleggers) betalen om die kleinere bedrijven op te volgen. Vroeger deden die bemiddelaars dat veel meer. Maar vandaag is de uitvoering van een order niet meer rendabel. Vandaar dat wij de kost van analisten zullen betalen of voordelen geven aan leden die familiale en middelgrote ondernemingen willen opvolgen,” aldus de man in het interview.

Een positieve noot, zeker in combinatie met de recente berichtgeving over de Belgische aandelenmarkt. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat nog ruim twee derde van de Belgische aandelen in de komende maanden nog de mogelijkheid heeft om opwaarts te groeien. De koersdoelen van veel Belgische ondernemingen werden immers quasi allemaal naar boven gesteld. Kinepolis, Solvac, Tubize, KBC Securities, bij allen werd het koersdoel ettelijke procenten omhoog gericht.

Beursgang Euronext is positieve nood voor Belgisch ondernemingsleven
4 (80%) 2 stemmen

Related Posts
Hoe geld beleggen? ( 15 apr,2017 )
Meer in Beurs & Beleggen
Beleggen in horloges

De Belg belegt klassiek steeds in aandelen, kasbons en antiek. Maar heeft beleggen in andere materiële goederen, zoals bijvoorbeeld horloges,...

Sluiten