Bitcoins kopen

Lees hier waar je Bitcoins kunt kopen

Bitcoins Kopen? De voorbije jaren geven steeds meer websites en webshops de mogelijkheid om te betalen per Bitcoin. Gelet op de voordelen van betalen per Bitcoins, wordt dan ook meer de vraag gesteld van waar en hoe men Bitcoins kan kopen en verkopen.

Hoe koop ik bitcoins?

Vooraleer men bitcoins kan verzamelen, dient men eerst een Bitcoins-portemonnee te openen. Alle Bitcoins in omloop worden immers verzameld binnen de blockchain, een soort van logboek dat in contact staat met alle Bitcoins-portemonnees. Op die manier is de blockchain als netwerk steeds op de hoogte van hoeveel computers er aan Bitcoins minen doen (de nodes) en hoeveel Bitcoins er exact in omloop zijn. De Bitcoin-portemonnee is zowel beschikbaar in de desktopversie (de desktop portemonnee) als de online versie (online portemonnee).

Klik hier om direct online Bitcoins te kopen

Van zodra men over een eigen Bitcoin-portemonnee beschikt, kan men overgaan tot het effectieve Bitcoins kopen en verkopen. Sommige websites spreken niet van Bitcoins, kopen maar van Satoshi kopen en verkopen. Beide begrippen doelen echter op hetzelfde, aangezien Satoshi verwijst naar de oorspronkelijke bedenker van Bitcoin. 1 Satoshi is daarbij gelijk aan 0.00000001 BTC.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Bitcoins kopen en verkopen kan via volgende manieren:

Bitcoins wisselkantoor

In België en Nederland zijn er websites gespecialiseerd in het kopen en verkopen van Bitcoins. Deze websites kunnen daardoor vergeleken worden met wisselkantoren voor munteenheden, zoals men die op vakantie zou aantreffen. De koper die een munt zou willen aankopen (i.c. Bitcoins) geeft hiervoor een andere munt in ruil. Het wisselkantoor ruilt de andere munt tegen Bitcoins en houdt daarvan een aantal Bitcoins af als commissie. Voor het kopen en verkopen van Bitcoins zal men dus nooit een bijkomende vergoeding betalen. Het wisselkantoor houdt automatisch een bedrag af van het aantal Bitcoins dat men koopt / verkoopt.

Het kopen van Bitcoins via een Bitcoin wisselkantoor is wellicht de meest eenvoudige vorm van Bitcoins kopen. Afhankelijk van het Bitcoin wisselkantoor kan men de Bitcoins kopen per Bancontact / Mister Cash, iDeal, PayPal of kredietkaart. Nadeel van het kopen van Bitcoins via een wisselkantoor is dat er wellicht meer voordelige vormen van Bitcoins kopen zijn. Op elke transactie via het wisselkantoor zal men een aantal Bitcoins, dan wel euro’s / dollars verliezen. De gemiddelde transactiekost van een Bitcoins wisselkantoor bedraagt 2%.

Bitcoins exchange

Naast het Bitcoins wisselkantoor is er ook de Bitcoins exchange market of marktplaats waar men als koper een Bitcoin kan kopen of als verkoper verkopen. De Bitcoin exchange market werkt op dezelfde wijze als een andere beurs: vraag en aanbod bepalen de toepasselijke prijs.

Het voordeel van werken via een marktplaats in plaats van een wisselkantoor is dat in principe de kosten lager liggen. Er is immers geen tussenpersoon die het risico van het wisselkoersverschil tussen de Bitcoins en munteenheid draagt. Anderzijds vergt het kopen van Bitcoins via een Bitcoin marktplaats meer kennis en inzicht. Hoe staat de waarde van de Bitcoin nu? Zal de waarde stijgen of dalen in de toekomst? Bij sommige Bitcoins exchanges zal men zich eerst moeten registreren. Dit zorgt dus voor minder anonimiteit dan de privacy die men heeft bij een Bitcoin wisselkantoor. Ook het omruilen van euro’s of dollars in Bitcoins kan iets meer tijd innemen. Betalen binnen de Bitcoins exchange kan doorgaans via Bancontact / MisterCash, iDeal, banktransfer, PayPal of kredietkaart.

Voorbeelden van bekende Bitcoins exchanges zijn Bitstamp.net, BTCDirect.eu, HappyCoins.com, BTC-E.com en CoinBase.com.

Opgelet

Niet onbelangrijk is dat de Bitcoins exchanges geen garantiestelsel bieden zoals banken in België wel verplicht zijn. In België is spaargeld dat wordt geplaatst op een zichtrekening, spaarrekening, termijnrekening of kasbon beschermd tot € 100.000 per persoon en per bank. Mocht de eigen vertrouwde Belgische bank onder dit garantiestelsel vallen, dan zal men met andere woorden zeker zijn van minstens € 100.000 aan spaargeld terug te ontvangen. Wanneer het mis loopt bij een Bitcoins exchange waar men bv. reeds de Bitcoins had overgemaakt naar de koper, zal men deze Bitcoins kwijt zijn zonder beroep te kunnen doen op een vergoeding.

Klik hier om direct online Bitcoins te kopen

Bitcoins rechtstreeks kopen

Zoals verduidelijkt binnen Bitcoins, kan men via de Bitcoins-software onmiddellijk Bitcoins naar elkaar versturen. Het verwerken van de transactie gebeurt onmiddellijk via het internet, zonder tussenkomst van banken of andere tussenpersonen. Op die manier zou men een andere Bitcoin-eigenaar kunnen contacteren of hij/zij bereid is om een aantal van zijn/haar Bitcoins te verkopen tegen een bepaalde prijs. De koper betaalt vooraf of nadien een vast afgesproken bedrag in bv. euro of dollar. Nadien verstuurt de verkoper via het P2P-netwerk het overeengekomen aantal Bitcoins naar het publieke Bitcoin-adres van de koper. Tegen slechts een transactiekost van enkele cent worden de Bitcoins na enkele ogenblikken op de Bitcoins-portemonnee van de koper genoteerd.

Bepaalde websites zoals Localbitcoins.com werken als bemiddelingsplatform tussen verkopers en kopers. Net zoals bv. Ebay, Kapaza of 2dehands kunnen geïnteresseerde kopers en verkopers een zoekertje plaatsen op de website. Binnen elk zoekertje wordt aangegeven (i) welke betaalmethode geaccepteerd wordt, (ii) tegen welke wisselkoers men de Bitcoins wenst te kopen of verkopen en (iii) vanaf welk bedrag men wenst te handelen. Localbitcoins.com bemiddelt in totaal voor 248 landen ter wereld. Als potentiële koper kan men via de Buy Bitcoins en Quick Buy snel nagaan welke verkopers online zijn en welke beste deals er lopen.

Bitcoins kopen stap per stap

Na het lezen van alle informatie omtrent het kopen en verkopen van Bitcoins, is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Hoe verloopt het kopen van Bitcoins stapsgewijs bij een Bitcoins exchange?

 1. Zoals hierboven vermeld, dient men eerst een Bitcoins-portemonnee aan te maken. Dit kan via software op de eigen computer, of bij een online Bitcoins-portemonnee aanbieder.
 2. Surf naar de website van de Bitcoin exchange.
 3. Kies voor de juiste optie wat men wenst te doen. Wenst men Bitcoins te kopen of eerder Bitcoins te verkopen?
 4. Geef het aantal gewenste Bitcoins in. Automatisch zal de Bitcoins exchange aangeven hoeveel men daarvoor dient te betalen. Men zou eveneens kunnen kiezen om voor een vast bedrag Bitcoins aan te kopen. Aangezien Bitcoins deelbaar zijn tot een bedrag tot de achtste decimaal, kan men zeer precies Bitcoins kopen voor een bepaald bedrag. Elke Bitcoins exchange zal duidelijk vermeld wat de huidige wisselkoers is. Bv. 1 BTC = € 590.
 5. Na het kiezen van het aantal Bitcoins, dan wel voor welk bedrag men Bitcoins wenst te kopen, zal de Bitcoin exchange automatisch doorlinken naar het order formulier. Binnen dit formulier dient men doorgaans het eigen publieke Bitcoin-adres en e-mailadres in te geven.
 6. Selecteer de gewenste betaalmethode. Bij de meeste Bitcoin exchanges kan men kiezen voor Bancontact / MisterCash, iDeal, banktransfer, Paypal of een kredietkaart om de Bitcoins te betalen.
 7. Men komt nu terecht binnen het betaal platform van de Bitcoin exchange. Vul de vereiste betaalgegevens in en bevestig de betaling.
 8. Bevestig ook de bestelling zelf via “bestelling bevestigen”.
 9. Afhankelijk van de algemene voorwaarden van de Bitcoins exchange zal men ook zichzelf dienen te verifiëren / registreren. Deze verificatie is slechts éénmalig en zal niet nodig zijn bij een eventuele tweede of derde bestelling.
 10. Vrijwel direct worden de Bitcoins overgemaakt naar de eigen Bitcoin-portemonnee.
 11. Gelukt? Gefeliciteerd. Men is volledig geslaagd in de uitdaging “hoe koop ik Bitcoins”.
Klik hier om Bitcoins te kopen met Bancontant

Bitcoins als handelaar accepteren

Bent u actief als handelaar en krijgt u regelmatig de vraag van klanten of het mogelijk zou zijn om te betalen via Bitcoins? U bent zeker niet alleen. Waarom zou men het kopen via Bitcoins van uw klanten moeten aanvaarden?

Momenteel zijn er verschillende Payment providers zoals Bitonic.nl en Bitpay.com die het verwerken van de betaling per Bitcoins voor hun rekening nemen. Als geïnteresseerde handelaar volstaat het een account aan te maken op de website van de Payment provider en de gewenste wijze van afrekenen aan te klikken. Zo kan men bv. opteren voor een online afhandeling van de transactie per betaalbutton, plug-in voor de webshop of geïntegreerde oplossing. Deze laatste toepassing betekent dat de Payment provider zal instaan voor de verwerking van een op maat gemaakte Bitcoins-tool binnen de website van de handelaar.

Dankzij de Bitcoin Payment provider kan men ook opteren voor een face to face-afhandeling. Klanten kunnen bv. in de boetiek of bloemenwinkel hun aankopen doen en aan de kassa melden dat ze hun aankoop wensen te betalen via Bitcoins. De handelaar geeft het tracking number van de transactie in en de klant bevestigt simpelweg via de iOS of Google Android-applicatie. Het bedrag van de transactie wordt binnen enkele uren, en hoogstens dezelfde dag, nog op de rekening van de handelaars overgemaakt.

Waarom een transactie per Bitcoin?

 • Een Bitcoin-transactie is onomkeerbaar. Met andere woorden: van zodra een klant de aankoop per Bitcoins bevestigt is deze definitief. Mocht de klant het aangekochte artikel retouren, dan zal de verkoper via de Payment provider de terugbetaling moeten aanvragen of het bedrag handmatig overmaken.
 • Voordeliger dan transactie per Bancontact / MisterCash, Ideal, Paypal of kredietkaart. Wie als handelaar momenteel een betalingsplatform heeft dat één van voormelde betalingsmethoden ondersteunt, zal wellicht al gemerkt hebben dat de betalingsplatformen een stevige prijs voor deze diensten aanrekenen. Voor bepaalde transacties betaalt men tot wel 3% van de verkoopprijs! Via Bitcoin beperkt men als handelaar de kosten. De meeste Payment providers hanteren een vast tarief van 1% op de aankoopsom.
 • Beperkte risico’s van prijsfluctuaties. Dankzij de Payment providers loopt men een beperkt risico dat de wisselkoers van de Bitcoins plots wijzigt. Meer concreet zal de koper de aankoop betalen per Bitcoin, waarna de Payment provider de Bitcoins automatisch omzet in euro of dollar. Als handelaar kan men ook steeds opteren om een deel van de verkoopprijs aan te houden in Bitcoins (bv. 5% van de totale aankoopsom).
 • Revolutionair. Klanten zijn steeds op zoek naar nieuwigheden en trends. Door als één van de eerste handelaars mee te springen op de kar van Bitcoins, kan men eventueel een ander type van klanten aantrekken. Bepaalde websites zoals Coinmap.org verzamelen per land de huidige winkels waar men per Bitcoin kan betalen. Zo kan men in België al bij de dokter, apotheker, babywinkel en IT-shop betalen per Bitcoin. De fysieke Bitcoin-punten zijn zeker niet de enige in België. Zo zijn er ook online diensten zoals MobileViking en JustEat.be die Bitcoins aanvaarden, hoewel ze niet op de kaart van Coinmap.org vermeld worden.

Gratis Bitcoins

Aangezien niet iedereen de financiële middelen heeft om zelf Bitcoins te kopen, zijn er ook verschillende initiatieven ontstaan om gratis Bitcoins te bekomen. Sommige websites laten bezoekers kijken naar advertenties en belonen deze bezoekers daarvoor met BTC’s, andere websites sturen enquêtes waarvoor men beloond wordt met Bitcoins. In de meeste gevallen gaat het echter steeds om een beperkt aantal gratis Bitcoins. Echt rijk worden met gratis Bitcoins websites is dus niet zo eenvoudig.

Vaak dient men bij de gratis Bitcoin-websites een Captacha-code in te geven, om op die manier te bewijzen dat men een echte persoon is. Logisch, aangezien anders robots gratis Bitcoins en dus ook euro’s en dollars zouden kunnen verdienen.

Websites voor gratis BTC

 • BitsForClicks.com. BitForClicks betaalt gebruikers voor het bezoeken en bekijken van websites. Gemiddeld neemt een bezoek aan een website of advertentie 20 seconden in beslag, waardoor men een flink aantal Bitcoins gratis per dag kan scoren.
 • BTCClicks.com. BTCClicks werkt op een identieke wijze als BitForClicks. Het enige wat men hoeft te doen is een geldig e-mailadres en publieke Bitcoin-link in te geven, waarna men kan starten met websites bezoeken en advertenties bekijken.
 • EarnFreeBitcoins.com. Ook binnen EarnFreeBitcoins ontvangt men als bezoeker gratis Bitcoins in ruil voor het bezoeken van websites.
 • FreeBitCoin.in. FreeBitCoin maakt gebruik van een ander marketing-idee. De websites biedt spelletjes aan waardoor men per uur bijna $ 200 aan Bitcoins kan verdienen. Iedere maal iemand door u aangebracht het free Bitcoins spel speelt, ontvangt men ook een lot voor de loterij. Dankzij deze loterij maakt men kans op mooie prijzen.
 • BitCoinGet.com. Via BitCoinGet kan men op verschillende manieren gratis Bitcoins ontvangen. Door uzelf ergens aan te melden, filmpjes te bekijken of advertenties door te nemen, etc.

PrimeDice.com. PrimeDice gaat gepaard met iets meer risico’s op winst of verlies, maar kan dan ook resulteren in zeer veel gratis Bitcoins. PrimeDice werkt op basis van een dice waarbij men Bitcoins kan inzetten tegen een bepaalde winstkans. Vergelijk het met een soort van gokken.

Bitcoins kopen
5 (100%) 1 stemmen