Sparen via spaarboekje wordt half zo interessant

Eind juli 2017 heeft de Belgische federale regering beslist om een aantal fiscale en financiële wijzigingen door te voeren. Alle wijzigingen samen worden het ‘Zomerakkoord’ genoemd. 1 van de maatregelen heeft betrekking op de fiscale vrijstelling van gereglementeerde spaarboekjes. Hierdoor wordt sparen via een spaarrekening maar half zo interessant.

Read More
Persoonlijke lening met intrest soms interessanter dan 0% krediet

Uit een vergelijking van verschillende persoonlijke leningen bij meerdere kredietaanbieders blijkt dat een lening aan 0% niet altijd goedkoper is dan een lening met intrest. Vaak bieden supermarktketens of autofabrikanten een gratis persoonlijke lening aan. Iemand zonder veel erg zou daardoor denken dat 0% rente effectief gratis is. Nochtans is vaak het tegendeel waar. Wat zijn de kleine lettertjes bij een krediet aan nul procent?

Read More
Hoe rente berekenen?
Hoe rente berekenen?

Banken en andere financiële instellingen zijn jammer genoeg geen liefdadigheidsinstellingen. Op het bedrag dat een kredietgever ter beschikking stelt, zal men als kredietnemer een rente of intrest moeten betalen. Of er een basisformule is om de rente te berekenen ontdek je hier.

Read More
Wanneer lening herzien?
Wanneer lening herzien?

Door de aanhoudende lage rentevoet stellen vele gezinnen zich de vraag wanneer het het goede moment is om hun hypothecaire lening te herzien. Adviseurs raden aan om minstens één keer per jaar een simulatie te maken tussen de lopende rentevoet van het woningkrediet en de tarieven die men elders ontvangt. Hier ontdek je of het herzien van de lening interessant is in jouw situatie.

Read More
Hoe werkt een kredietkaart?

Een kredietkaart oogt dan wel gelijk aan een gewone betaalkaart of debetkaart, een kredietkaart werkt toch op een iets andere wijze. Meer bepaald blijkt er vnl. een verschil te zijn wat betreft de plaatsen waar met een kredietkaart kan betaald worden.

Read More
Hoe geld beleggen?

Met de aanhoudende lage rentes op spaarrekeningen stellen velen zich de vraag of er geen meer interessante manieren zijn om geld te investeren. Hoe kan men geld beleggen? En wat worden naar de verwachting de beste beleggingen voor 2017?

Read More
Hoe kiezen voor kredietkaart?

Het vinden van de beste kredietkaart is vaak een moeilijke opdracht. Sommige kredietkaart uitgevers bieden immers een gratis aankoopverzekering, fraudeverzekering of verlengde garantie aan. Andere kredietkaarten zijn dan weer gratis, maar hebben hogere kosten voor geldopnames of wisselkoersmarges. Welke kredietkaart past het beste bij jou?

Read More
Enkele essentiële lessen voor beginnende beleggers

Geboeid door de wereld van beleggen? Of heb je het gehad met de aanhoudende lage rentevoet op spaargeld? De volgende essentiële tips kunnen jou helpen om te starten met beleggen.

Read More
Online geld lenen zonder bank: het kan vanaf nu

In België was het tot voor kort, in tegenstelling tot andere Europese landen, niet mogelijk om geld uit te lenen aan andere particulieren via crowdfunding. Door de komst van Mozzeno krijgen particuiliere investeerders nu de mogelijkheid om geld te lenen aan andere particulieren. “Een primeur in België”, aldus mede-oprichter Xavier Laoureux.

Read More
Geld lenen voor huis weer duurder

Almaar meer banken trekken opnieuw de rente voor hun hypothecaire leningen op. Niet alleen ING en BNP Paribas Fortis, maar ook Belfius en KBC hebben aangekondigd hun rentes opnieuw te verhogen. Op die manier zitten alle vier de Belgische grootbanken op dezelfde golflengte, en zullen wellicht ook kleinere financiële instellingen deze tendens volgen.

Read More
1 2 3 5