Forento.be Blog

Hoe kiezen voor kredietkaart?

Het vinden van de beste kredietkaart is vaak een moeilijke opdracht. Sommige kredietkaart uitgevers bieden immers een gratis aankoopverzekering, fraudeverzekering of verlengde garantie aan. Andere kredietkaarten zijn dan weer gratis, maar hebben hogere kosten voor geldopnames of wisselkoersmarges. Welke kredietkaart past het beste bij jou?

Lees Verder

Geld lenen voor auto steeds populairder

Wie twijfelt over een auto contant aan te kopen of via een lening, zal wellicht nog eens extra twijfelen door de zeer lage rentevoeten op autoleningen. Volgens statistieken van grootbank BNP Paribas Fortis lenen Belgen steeds vaker voor hun auto. Daarnaast blijken gezinnen steeds vaker een hoger bedrag te lenen voor een nieuwe auto.

Lees Verder

Getrouwheidspremie inmiddels belangrijker voor spaarrekening dan basisrente

Wie op zoek is naar de beste spaarrekening of spaarrekening waarbij men het hoogste rendement heeft, moet vooral oog hebben voor de hoogte van de getrouwheidspremie. Uit een analyse van de huidige rentevoeten van spaarrekeningen, blijkt de getrouwheidspremie vandaag de dag immers 4 of 5 maal zo hoog dan de basisrente.

Lees Verder

Enkele essentiële lessen voor beginnende beleggers

Geboeid door de wereld van beleggen? Of heb je het gehad met de aanhoudende lage rentevoet op spaargeld? De volgende essentiële tips kunnen jou helpen om te starten met beleggen.

Lees Verder

AirPlus International neemt Belgische aanbieder kredietkaarten over

AirPlus International, een dochteronderneming van de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, neemt BCC Corporate over. BCC Corporate is de grootste verstrekker van Visa card kredietkaarten en Mastercard kredietkaarten voor bedrijven in België. Door de overname nestelt AirPlus International zich verder in de Belgische financiële wereld.

Lees Verder

Online geld lenen zonder bank: het kan vanaf nu

In België was het tot voor kort, in tegenstelling tot andere Europese landen, niet mogelijk om geld uit te lenen aan andere particulieren via crowdfunding. Door de komst van Mozzeno krijgen particuiliere investeerders nu de mogelijkheid om geld te lenen aan andere particulieren. “Een primeur in België”, aldus mede-oprichter Xavier Laoureux.

Lees Verder

Hoe lager de rente, hoe hoger het spaartegoed op spaarrekeningen

Zo blijkt althans uit de meest recente cijfers van BNP Paribas Fortis en Belfius. Naar eigen verklaring van de grootbanken steeg in 2016 het aantal spaartegoeden spectaculair. En dat ondanks dat de spaarrekeningen van BNP Paribas Fortis en Belfius op hun laagste pijl ooit staan.

Lees Verder

Geld lenen voor huis weer duurder

Almaar meer banken trekken opnieuw de rente voor hun hypothecaire leningen op. Niet alleen ING en BNP Paribas Fortis, maar ook Belfius en KBC hebben aangekondigd hun rentes opnieuw te verhogen. Op die manier zitten alle vier de Belgische grootbanken op dezelfde golflengte, en zullen wellicht ook kleinere financiële instellingen deze tendens volgen.

Lees Verder

Klassieke bankkaart of kredietkaart: waarmee jouw kerstinkopen doen?

We naderen inmiddels het einde van 2016. De komende weken zullen er dus wellicht duizenden Belgen naar Parijs, Londen of Amsterdam gaan om hun kerstinkopen te doen. Betaalt men tijdens het winkelen best met een klassieke bankkaart of kredietkaart? Of wisselt men, door de lage wisselkoers van de pond, best alles naar contant geld? Forento.be

Lees Verder

Geen geld voor kerstcadeaus? BNP Paribas Fortis promoot geld lenen

BNP Paribas Fortis speelt gretig in op de aankomende kerst- en eindejaarperiode. Geïnteresseerden kunnen geld lenen via een persoonlijke lening voor ‘slechts’ 5,90% JKP. Volgens de bank kan men daardoor zowel cadeaus kopen als een reis boeken, zonder spaargeld te moeten gebruiken.

Lees Verder
Comfort loan NL Image Banner 300 x 600
Hello. Add your message here.