Forento.be Blog

Hoe rente berekenen?

Banken en andere financiële instellingen zijn jammer genoeg geen liefdadigheidsinstellingen. Op het bedrag dat een kredietgever ter beschikking stelt, zal men als kredietnemer een rente of intrest moeten betalen. Of er een basisformule is om de rente te berekenen ontdek je hier.

Lees Verder

Wanneer lening herzien?

Door de aanhoudende lage rentevoet stellen vele gezinnen zich de vraag wanneer het het goede moment is om hun hypothecaire lening te herzien. Adviseurs raden aan om minstens één keer per jaar een simulatie te maken tussen de lopende rentevoet van het woningkrediet en de tarieven die men elders ontvangt. Hier ontdek je of het

Lees Verder

Waar geld lenen als je op de zwarte lijst staat?

Wanneer je als kredietnemer op de ‘zwarte lijst’ vermeld staat, zal je merken dat het moeilijker wordt om een krediet af te sluiten. De zwarte lijst is immers een beschermingsmechanisme voor zowel de kredietgever als de kredietnemer. Nochtans zijn er wel een aantal mogelijkheden om geld te lenen ondanks de vermelding op de zwarte lijst.

Lees Verder

Hoe werkt een kredietkaart?

Een kredietkaart oogt dan wel gelijk aan een gewone betaalkaart of debetkaart, een kredietkaart werkt toch op een iets andere wijze. Meer bepaald blijkt er vnl. een verschil te zijn wat betreft de plaatsen waar met een kredietkaart kan betaald worden.

Lees Verder

Hoe geld beleggen?

Met de aanhoudende lage rentes op spaarrekeningen stellen velen zich de vraag of er geen meer interessante manieren zijn om geld te investeren. Hoe kan men geld beleggen? En wat worden naar de verwachting de beste beleggingen voor 2017?

Lees Verder

Belgische banken verlagen verder rente spaarrekeningen

De voorbije weken hebben een aantal Belgische banken de rente op hun spaarrekeningen verder verlaagd. Niet alleen Belgische grootbanken zetten daardoor het mes in hun tarieven. Ook kleinere banken en internetbanken worden blijkbaar gedwongen te besparen.

Lees Verder

Zo bepaalt de bank wat je kan lenen voor een huis

Gefeliciteerd. Je hebt besloten geld te lenen voor de aankoop van een huis of appartement. Natuurlijk heb je een bepaalde woning op het oog. Vraag is evenwel of je jouw droomwoning kan kopen. Hoe bepaalt een bank welk bedrag je kan lenen via een hypothecaire lening?

Lees Verder

Hoe kiezen voor kredietkaart?

Het vinden van de beste kredietkaart is vaak een moeilijke opdracht. Sommige kredietkaart uitgevers bieden immers een gratis aankoopverzekering, fraudeverzekering of verlengde garantie aan. Andere kredietkaarten zijn dan weer gratis, maar hebben hogere kosten voor geldopnames of wisselkoersmarges. Welke kredietkaart past het beste bij jou?

Lees Verder

Geld lenen voor auto steeds populairder

Wie twijfelt over een auto contant aan te kopen of via een lening, zal wellicht nog eens extra twijfelen door de zeer lage rentevoeten op autoleningen. Volgens statistieken van grootbank BNP Paribas Fortis lenen Belgen steeds vaker voor hun auto. Daarnaast blijken gezinnen steeds vaker een hoger bedrag te lenen voor een nieuwe auto.

Lees Verder

Getrouwheidspremie inmiddels belangrijker voor spaarrekening dan basisrente

Wie op zoek is naar de beste spaarrekening of spaarrekening waarbij men het hoogste rendement heeft, moet vooral oog hebben voor de hoogte van de getrouwheidspremie. Uit een analyse van de huidige rentevoeten van spaarrekeningen, blijkt de getrouwheidspremie vandaag de dag immers 4 of 5 maal zo hoog dan de basisrente.

Lees Verder
Comfort loan NL Image Banner 300 x 600