Top-5 Chinese aandelentips voor 2023: prognoses voor economisch herstel na COVID

Top-5 Chinese aandelentips voor 2023
Top-5 Chinese aandelentips voor 2023: prognoses voor economisch herstel na COVID
Leestijd 2 minuten

Volgens analisten heeft de Chinese aandelenmarkt, ondanks de daling van de Chinese indexen in het afgelopen jaar, een groot potentieel om in 2023 te stijgen door de versnelling van de economische groei en hogere bedrijfswinsten.

De marktgroei zal mogelijk zijn door de opheffing van de covid-beperkingen, het herstel van de binnenlandse vraag en steunmaatregelen van de overheid voor de vastgoedmarkt, die een zware crisis doormaakt. Analisten verwachten dat de detailhandel op de binnenlandse markt zich zal herstellen tot 95% van het niveau van vóór de crisis.

Daarom kan het Chinese bbp een groei laten zien van 5,2% in het basisscenario en 6,7% in het optimistische scenario. Bovendien zijn de twee belangrijkste Chinese indexen MSCI China en CSI-300 in de afgelopen 4-6 weken al met respectievelijk 13% en 10% gestegen.

De MSCI China leek de afgelopen tien jaar goedkoper dan de S&P 500. Volgens analisten wijst dit momenteel echter niet op een zwakte van de China-index, maar eerder op een overwaardering van Amerikaanse aandelen. In 2023 zal het verschil tussen de S&P en de MSCI China naar verwachting kleiner worden door een daling van de koers-winstverhouding van de S&P 500-index. Vanwege de gemengde vooruitzichten voor de Amerikaanse markt in 2023, raden deskundigen beleggers aan hun portfolio's te diversifiëren met de op één na sterkste economie ter wereld.

De 5 favorieten op de markt van Hongkong in 2023

  • CK Hutchison (0001.HK, 53,4 HKD koersdoel) is een van de grootste gediversifieerde conglomeraten van China. Zijn belangrijkste activiteiten zijn detailhandel, havens en logistiek, transport en technische infrastructuur, telecommunicatie en financiële diensten.
  • Alibaba (9988.HK, koersdoel HKD 105) is een van 's werelds grootste exploitanten van online marktplaatsen. Het bedrijf blijft China's leider op het gebied van e-commerce en ontwikkelt andere bedrijfssegmenten (internationale e-commerce, cloudtechnologie, enz.) die de groei ondersteunen temidden van een vertraging van de onlinehandel.
  • Geely Automobile (0175.HK, 13,2 HKD koersdoel) is een van China's grootste autofabrikanten. Geely verhoogt de verkoop in de VRC en andere markten: verwacht wordt dat de verkoop van de huidige 1,5 miljoen, in 2026 meer dan 2 miljoen zal bedragen.
  • Baidu (9888.HK, koersdoel HKD 124) is een van de grootste kunstmatige intelligentie- en internetbedrijven ter wereld.
  • Wuxi Biologics (HK 2269.HK, 96,80 HKD koersdoel) is een toonaangevend wereldwijd open-access technologieplatform voor de ontwikkeling van biologische producten.

Om aandelen van Chinese bedrijven en ETF's gebaseerd op Chinese indexen te kopen, moet u gebruik maken van een betrouwbare Europese broker. Freedom24 biedt toegang tot meer dan 1 miljoen financiële instrumenten op grote beurzen wereldwijd. De broker is aangemeld bij BaFin, CySEC en SEC, en zijn veiligheid en betrouwbaarheid worden gewaarborgd door het MiFID II regelgevingskader. Freedom24 wil haar klanten directe toegang tot de beurs van Hongkong bieden tegen de beste voorwaarden in Europa.

Related Posts