Creditcards

Hier kun je interessante artikelen vinden welke te maken hebben met kredietkaarten. Je kunt hier artikelen vinden over de bekende Mastercard en Visa kredietkaarten maar ook artikelen over de minder bekende prepaid kredietkaarten.

Onderzoek wijst uit: kredietkaart vaak te ruim afgesloten
Onderzoek wijst uit: kredietkaart vaak te ruim afgesloten
Leestijd 2 minuten

Het werken met een kredietkaart is meer dan gebruikelijk tegenwoordig. Er zijn veel soorten kaarten in omloop, waarvoor eigenlijk altijd geldt: meer betalen betekent meer opties. Dit kan gaan om het krijgen van extra garantie op aankopen, of om meer service rondom de aankopen. Dit klinkt natuurlijk ook heel interessant op het moment dat de kaart wordt aangevraagd. Onderzoek wijst echter uit dat vaak kaarten met te veel opties worden afgesloten door consumenten. Het is dus ook belangrijk om dit meer inzichtelijk te maken voor de gebruikers van kredietkaarten.

Read More
Heb ik een kredietkaart nodig of kan ik ook zonder?
Heb ik een kredietkaart nodig of kan ik ook zonder?

Leestijd 2 minutenEen kredietkaart kan erg handig zijn. Het grootste voordeel is dat je er uitgestelde betaling mee krijgt. Je koopt vandaag iets en betaalt pas aan het einde van de maand. Dat kan goed uitkomen als je een noodzakelijke aankoop moet doen maar op dat moment het geld niet beschikbaar hebt, bijvoorbeeld omdat je loon pas een week daarna wordt betaald. Daarnaast is een kredietkaart erg handig in het buitenland als je met vreemde valuta moet betalen. 

Read More
Reizen: vergeet je reisverzekering en kredietkaart niet
Reizen: vergeet je reisverzekering en kredietkaart niet

Leestijd 2 minutenBinnenkort start opnieuw het vakantieseizoen. Duizenden Belgen zullen richting de zon vliegen. Belangrijk is het om dan te beschikken over een goede reisverzekering. Dankzij bepaalde kredietkaarten heb je echter automatisch een reisverzekering. Zo bespaar je dus de kosten van een bijkomende reisverzekering.

Read More
Prijs van kredietkaart stijgt jaarlijks
Prijs van kredietkaart stijgt jaarlijks

Leestijd 2 minutenDe voorbije jaren zijn de kosten die banken toepassen telkens toegenomen. De voorbije vier jaar stegen bijvoorbeeld de jaarlijkse bankkosten van Belgische gezinnen met 2 tot 3 procent. Ook wat betreft de prijs van kredietkaarten. Hierdoor kan het zijn dat je bijna 10 procent meer betaalt voor je kredietkaart dan vier jaar geleden. Zo blijkt uit een onderzoek van de FOD Economie.

Read More
Kredietkaartuitgever American Express boekt voor het eerst verlies
Kredietkaartuitgever American Express boekt voor het eerst verlies

Leestijd 2 minutenKredietkaartuitgever American Express heeft voor het eerst in 26 jaar tijd in een kwartaal verlies geboekt. Die rode cijfers zouden het gevolg zijn van de recente belastinghervorming van de Amerikaanse president Donald Trump. Zo blijkt althans uit gepubliceerde cijfers van De Tijd.

Read More
Android Pay breidt uit van kredietkaart naar alle kaarten
Android Pay breidt uit van kredietkaart naar alle kaarten

Leestijd 2 minutenAlle klanten van KBC Bank en BNP Paribas Fortis kunnen vanaf nu gebruikmaken van Android Pay, de betaalapplicatie van Google. Sinds maart 2017 konden klanten van BNP Paribas Fortis met een Visa card kredietkaart of Mastercard reeds betalen via de app. Daar komen nu de gebruikers met een gewone Maestro betaalkaart bij. Op die manier is België het eerste land waar Android Pay ook voor debetkaarten mogelijk is.

Read More
Hoe werkt een kredietkaart?

Leestijd 2 minutenEen kredietkaart oogt dan wel gelijk aan een gewone betaalkaart of debetkaart, een kredietkaart werkt toch op een iets andere wijze. Meer bepaald blijkt er vnl. een verschil te zijn wat betreft de plaatsen waar met een kredietkaart kan betaald worden.

Read More
Hoe kiezen voor kredietkaart?

Leestijd 3 minutenHet vinden van de beste kredietkaart is vaak een moeilijke opdracht. Sommige kredietkaart uitgevers bieden immers een gratis aankoopverzekering, fraudeverzekering of verlengde garantie aan. Andere kredietkaarten zijn dan weer gratis, maar hebben hogere kosten voor geldopnames of wisselkoersmarges. Welke kredietkaart past het beste bij jou?

Read More
Kredietkaarten per 1 januari duurder

Leestijd 2 minutenEen aantal Belgische banken hebben inmiddels hun tarieven voor het nieuwe jaar voorgesteld. Hoewel de prijsverhogingen betrekking hebben op bepaalde producten, blijkt opnieuw het gemiddelde gezin dat gewoon bankiert gestraft te worden. In het bijzonder wordt een kredietkaart vooral duurder wanneer men ze weinig gebruikt.

Read More
Kredietkaart en aanvullende voordelen: gelden er bepaalde voorwaarden?

Leestijd 3 minutenKredietkaart en aanvullende voordelen: gelden er bepaalde voorwaarden?Een kredietkaart is niet alleen handig voor in het dagelijkse leven betalingen online en in fysieke winkels te doen. De kredietkaart heeft ook tal van aanvullende voordelen, zoals een annulatieverzekering of reisongevallenverzekering. Wat zijn de meest voorkomende voordelen en gelden deze ongeacht de wijze waarop men de vakantie reserveert? Of zijn er addertjes onder het gras?

Read More
1 2