De beste tech-ETF’s uit de VS voor langetermijnbeleggers in 2023

De beste tech-ETF's uit de VS voor langetermijnbeleggers in 2023
De beste tech-ETF’s uit de VS voor langetermijnbeleggers in 2023
Leestijd 2 minuten

De bekroonde analisten van het Freedom24-broker team onderstrepen verschillende op technologie gerichte exchange-traded funds (ETF's) uit de VS met een sterk beleggingspotentieel voor de lange termijn.

Invesco QQQ Trust (QQQ)

Deze ETF volgt de prestaties van de NASDAQ-100 index, die de 100 grootste niet-financiële bedrijven omvat die zijn genoteerd aan de NASDAQ-beurs. QQQ is sterk gericht op technologiebedrijven, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers die op zoek zijn naar mogelijkheden in de technologiesector. Het omvat industrieleiders zoals Apple, Microsoft, Amazon en Alphabet (Google), die een geschiedenis van innovatie en groei kennen.

ARK Innovation ETF (ARKK)

Beheerd door ARK Invest, richt deze ETF zich op baanbrekende innovaties in verschillende sectoren, met een focus op technologie. ARKK belegt in bedrijven die actief zijn op gebieden als genomica, internet van de nieuwe generatie, fintech, robotica en kunstmatige intelligentie. De proactieve managementaanpak van ARK Invest is gericht op het identificeren van bedrijven met transformationele technologieën en het potentieel voor groei op de lange termijn.

Vanguard Information Technology ETF (VGT)

Deze ETF is ontworpen om de prestaties van de MSCI US Investable Market Information Technology 25/50 Index te volgen. VGT biedt toegang tot een breed scala van technologiebedrijven, waaronder hardware, software en IT-diensten. Het omvat marktleiders zoals Apple, Microsoft, Visa en Intel. De lage kostenstructuur en brede diversificatie van Vanguard maken VGT een aantrekkelijke optie voor beleggers die op de lange termijn betrokken willen blijven in de technologiesector.

Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ)

Deze ETF richt zich op bedrijven die robotica en kunstmatige intelligentietechnologie ontwikkelen en gebruiken. BOTZ bezit bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de productie, gezondheidszorg en autonome voertuigen. De toenemende acceptatie van automatisering en technologieën voor kunstmatige intelligentie in verschillende sectoren, maakt BOTZ een goed potentieel voor mogelijke groei op de lange termijn.

First Trust Cloud Computing ETF (SKYY)

Deze ETF richt zich op bedrijven die voornamelijk betrokken zijn bij het leveren van cloud computing-diensten. Met de groeiende afhankelijkheid van cloud-infrastructuur en oplossingen voor software-as-a-service (SaaS), voorziet SKYY in bedrijven die profiteren van de voortdurende digitale transformatie. Hiertoe behoren cloud-giganten, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Salesforce.

Houd er rekening mee dat factoren, zoals overheidsbeleid, regelgeving, technologische vooruitgang en marktdynamiek de prestaties van technologie-aandelen en ETF's kunnen beïnvloeden. Elke belegging gaat gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal, waarbij de resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Voor diversificatiedoeleinden kunnen spaarplannen met een vaste rentevoet een goed alternatief zijn voor beleggen in aandelen en ETF's. Momenteel biedt Freedom24 spaarplannen aan voor 3, 6 en 12 maanden. Dit is de unieke kans om tot 3,6% aan jaarlijkse rente op uw spaargeld in EUR te verdienen, zonder boetes voor vervroegde opname. Het minimum saldo voor Freedom24-spaarplannen bedraagt slechts €1000, zonder maximum limiet en zonder verborgen kosten.

Related Posts