Ferrari maakt het cryptobetalers gemakkelijker

Ferrari maakt het cryptobetalers gemakkelijker
Ferrari maakt het cryptobetalers gemakkelijker
Leestijd 2 minuten

Wie graag een Ferrari zou willen bezitten, kan deze in de nabije toekomst een stuk gemakkelijker betalen. Dat komt doordat de autofabrikant zich meer met crypto bezig gaat houden. Ferrari is populair onder cryptorijken en de fabrikant zou hier dan ook graag meer mee doen. Het is dan ook zeker interessant om eens te bekijken welke plannen er liggen en hoe dit eruit zal gaan zien in de praktijk.

Uitgaan van de voordelen

Het is opvallend dat Ferrari deze stap wil zetten. De laatste tijd zijn er vooral veel geluiden uit het bedrijfsleven te horen waarom ze niet in crypto betaald willen worden door consumenten. Dit komt vooral door de volatiele karakters van de munten. De snelle pieken en diepe dalen zijn niet heel aantrekkelijk. Ook wordt door veel ondernemers aangedragen dat de vele verschillen in de regelgeving per land het ook niet echt gemakkelijk maakt. Daarnaast past het niet bij het duurzame karakter omdat het minen van de munten nog altijd behoorlijk vervuilend is. Dit weegt dan ook allemaal mee in de beslissing van veel ondernemers. Ferrari kijkt hier anders naar.

Hand in hand

De reden waarom Ferrari wel crypto wil accepteren is eigenlijk heel simpel. Uit onderzoek blijkt dat cryptofans en Ferrarifans één en dezelfde doelgroep zijn. Dat betekent dus ook dat de fabrikant eigenlijk niet anders kan dan de doelgroep tegemoet te komen. Dit uit zich dan ook in de vele verzoeken een aanvragen die zowel consumenten als dealers doen om betalen in crypto mogelijk te maken. Het lijkt dan ook volledig hand in hand te gaan. In de Verenigde Staten is inmiddels al met het uitrollen van de mogelijkheden begonnen. In Europa moet dit vanaf Q1 van 2024 kunnen.

Voor wie is het?

Maar wie zijn dan de Ferrarikopers die graag in crypto willen afrekenen? CCO Enrico Galliera van het autobedrijf is hier duidelijk over. Het gaat vooral over jonge investeerders die in recente jaren fortuin hebben gemaakt met het handelen in cryptomunten. Wel zegt de CCO dat dit niet de enige groep is. Er zijn ook meer traditionele investeerders die interesse hebben in een Ferrari voor de deur. Deze groep is in recente jaren ook meer naar crypto gaan kijken om zo het portfolio wat diverser te maken. Ook voor deze groep is het gemakkelijk om zo te kunnen betalen. Dit wordt nu dan ook mogelijk gemaakt.

Samenwerking met Bitpay

Om het afrekenen van een Ferrari met crypto gemakkelijk te maken, heeft de fabrikant Bitpay als partner in de arm genomen. Dit moet de schakel tussen de autofabrikant en de klanten worden. De betalingen kunnen op die manier beter gecontroleerd worden op legaliteit. Ook is het voor Ferrari gemakkelijker om via deze weg cryptomunten te wisselen voor dollars. Dit doet het om geen grote verliezen te lijden door de snelle waardewisselingen van de munten. Overigens geeft Ferrari aan dat er geen aparte tarieven komen, de prijs voor een auto is gelijk, ongeacht het soort betaalmethode dat een klant kiest.

Related Posts