Geld Lenen

Geld Lenen Vergelijken

Geld lenen kun je doen voor een huis, een auto, een verbouwing, enz. Er zijn verschillende redenen waarom je geld zou willen lenen. Natuurlijk kan je ook een lening afsluiten om tijdelijk wat extra financiële ademruimte te hebben. Hieronder vind je meer informatie om de beste lening voor jouw project te vinden.

Autoleningen Minileningen Persoonlijke leningen

Geld lenen voor een huis

Geld lenen via Forento.beEen hypothecaire lening of woonkrediet sluit je af om de aankoop van een huis te betalen. In principe is dit steeds maar een deel van de koopprijs. De bijkomende kosten zoals notariskosten en registratierechten neem je dus direct voor jouw rekening. De kredietgever neemt bij dit type lening een hypothecaire inschrijving op het huis. Dat betekent dat de kredietgever jouw huis mag verkopen indien je de lening niet meer zou terugbetalen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening op afbetaling. Hierdoor kan je geld lenen voor verschillende doeleinden. Dat kan bijvoorbeeld een feest, wasmachine, enz. zijn. Je hoeft dus geen factuur voor te leggen van welke uitgaven je via een persoonlijk krediet hebt betaald. Deze lening is dus een prima alternatief als je liever geen geld opneemt van je spaarrekening.

Naast een persoonlijke lening bieden veel banken vandaag ook een kredietopening aan. Dat is een vorm van geld lenen waarbij je in tegenstelling tot een persoonlijke lening geen vast bedrag ter beschikking wordt gesteld. Als kredietnemer kan je het geld zoveel als je zelf wil gebruiken, mits je het binnen de overeengekomen afspraken terugbetaalt.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel geld je kan lenen via een lening is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Natuurlijk zal de kredietgever geïnteresseerd zijn in jouw maandelijkse inkomsten. Dat kunnen bijvoorbeeld je loon, vaste huurinkomsten, enz. zijn. Daartegenover plaatst de kredietgever jouw vaste uitgaven. Naast de terugbetaling van een hypothecaire lening of de betaling van huur, kun je ook andere lopende leningen hebben. Op basis van deze twee elementen kan de kredietgever bepalen hoeveel je maandelijks opzij kan plaatsen. Dit bedrag zou je dus ook kunnen besteden voor het geld lenen.

In hoeveel tijd moet ik de lening terugbetalen?

Hoe langer de looptijd van het geld lenen, hoe lager je maandbedrag van terugbetaling zal zijn. Toch is het niet altijd zo interessant om je lening zo lang mogelijk in tijd te spreiden. De intresten die je moet betalen zullen dan immers hoger liggen. Dat komt omdat de kredietgever de intresten berekent op het openstaand kapitaal.

Anderzijds heeft de wetgever voor bepaalde leningen een maximumtermijn opgelegd. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de persoonlijke lening of het consumentenkrediet. De maximale periode waarin je jouw lening moet terugbetalen, wordt hierbij bepaald door het bedrag dat je hebt ontleend.

Zo zal je bijvoorbeeld bij een lening van 7.501 euro dit bedrag moeten terugbetalen binnen maximum 48 maanden. Dat is dus 4 jaar. Een woonlening wordt in de praktijk niet toegestaan voor meer dan 30 jaar. Dat komt omdat de hypothecaire inschrijving en dus het voorrecht van de kredietgever automatisch verdwijnt na 30 jaar. Bij een hypothecaire lening schommelt de looptijd dan ook tussen de 10 en 25 jaar.

4.7/541 ratings