Geld Lenen

Geld Lenen Vergelijken

Let op, geld lenen kost ook geld

Zo nu en dan komen mensen tekort aan iets dat ze het meeste nodig hebben, geld. Zelfs als je een goed werk hebt, betekent dit niet dat je in staat bent om alles te doen wat je wilt doen en dat je alle dingen krijgt die je wilt hebben. Als we het hebben over de belangrijke dingen in het leven, bedoelen we eigenlijk onze fundamentele behoeften om te overleven in deze 21e eeuw. Je weet ook dat je, om van deze dingen gebruik te kunnen maken, moet werken zodat je wordt betaald voor je geleverde diensten.

De beschikbaarheid van de vele leningen die worden aangeboden op de markt, zoals bijvoorbeeld geldreserves, hypothecaire leningen en persoonlijke leningen, zijn het bewijs van de tekorten die de meeste mensen ervaren, vooral met betrekking tot financiële aspecten. Geld lenen is een mogelijkheid die dagelijks door vele mensen wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis, om een vakantie te betalen, bij de aankoop van een auto of om te verbouwen.

Autoleningen Minileningen Persoonlijke leningen

Meest gekozen leningen

ProductJKPMinMax
Cofidis

Voorbeeld: 10.000 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 249,33 €.
Totaal te betalen 11.967,27 €.
Bekijk lening >
9,49%€ 501€ 50.000Simuleer gratis >
Santander
Meest gekozen

Voorbeeld: 10.000 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 257,95 €.
Totaal te betalen 12.382.55 €.
Bekijk lening >
10,90%€ 501€ 50.000Simuleer gratis >
Mozzeno

Voorbeeld: 10.000 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 238,42 €.
Totaal te betalen 11.444,16 €.
Bekijk lening >
6,99%€ 1250€ 50.000Simuleer gratis >

Waar kan je geld lenen?

Elke keer dat je geld tekort komt, is het eerste dat in je gedachten opkomt, kijken waar je geld kan lenen. Er zijn verschillende methoden beschikbaar waarmee je het geld kan krijgen dat je nodig hebt. Hieronder volgen enkele van ​​de verschillende manieren om geld te lenen die je zeker kunnen helpen bij het verkrijgen van het vereiste bedrag.

Geld lenen bij vrienden of familie

Geld lenen bij vrienden of familie is de eerste optie die mensen kunnen gebruiken wanneer ze onvoldoende geld hebben. Het is een groot voordeel om geld te lenen van mensen die je echt kent, omdat er meestal geen rente wordt berekend over het geld dat je gaat lenen. Deze manier van geld lenen is mogelijk, omdat deze mensen bereid zijn je geld te lenen uit vriendschap of uit hetzelfde bloed dat in je lichaam stroomt.

Het gebruik van kredietkaarten of creditcards

Creditcards of kredietkaarten worden vaak gebruikt omdat je het geld meteen kan afhalen en gebruiken. Het hebben van deze speciale kaart is handig en gemakkelijk om te gebruiken, vooral als je gaat winkelen en je bent vergeten om contant geld of je gewone bankkaart mee te nemen. Het enige dat je hierbij moet doen, is dit bedrag aan het einde van de maand terugbetalen.

Ook bestaan er opties waarbij je het volledige saldo van je gebruikte creditcard niet meteen moet terugbetalen, maar telkens in kleine delen ervan. Dit wordt een geldreserve genoemd. Dit is afhankelijk van de soort kredietkaart die je hebt en van het bedrag dat je kan afhalen met deze kaart.

Geld lenen bij de bank

geld lenen

Geld lenen bij de bank is de meest voorkomende manier van geld lenen. Je kan er kleine en grote bedragen lenen, voor allerlei doelstellingen. Bij deze manier van geld lenen kan je kiezen uit het bedrag dat je leent, de looptijd van de afbetaling ervan en de soort lening die je neemt. Niet iedereen kan zomaar geld lenen bij de bank. De bank zal je namelijk enkel geld lenen nadat zij je inkomsten en je kredietwaardigheid zorgvuldig hebben bestudeerd. Afhankelijk hiervan kan je een maximum bedrag lenen bij je bank, aan een intrestvoet die zij hanteren. De verschillende banken kunnen allemaal andere rentevoeten hebben.

Geld lenen bij een leningbureau

In België kan je ook geld lenen bij een leningbureau, zoals Buyway, Cofidis, enzovoort. Hierbij kan je binnen de 24 of 48 uren al beschikken over je geld. Deze manier van lenen wordt ook vaak gebruikt door Belgen die snel geld nodig hebben. Echter heb je bij een leningbureau de kans dat de rentevoeten hoger zijn dan bij je bank. Rekening houdend met het feit dat geld lenen ook geld kost, is hierbij erg belangrijk! Een leningbureau wordt ook wel eens een kredietverlener genoemd of gewoonweg een financiële organisatie.

Lees hier meer over geld lenen zonder bank >

Snel geld nodig hebben

Nu je verschillende ideeën gelezen hebt waar je geld kan lenen als je snel geld nodig hebt, doe je er ook goed aan om jezelf vertrouwd te maken met de voorwaarden die je tegenkomt als je een lening afsluit. In deze voorwaarden staan heel wat zaken waarmee je moet uitkijken als je geld gaat lenen.

De voorwaarden staan in een bundeltje dat je op elke pagina moet paragraferen ter goedkeuring ervan.

De rente die je moet betalen

lenen vergelijkenDe rente die je moet betalen kan oplopen in het bedrag dat je moet afbetalen en op eventuele andere kosten. Dit wordt meestal uitgedrukt in een percentage van de werkelijke waarde van de terugbetaling van de lening. Bij het contract van je lening zal je een overzicht ontvangen met de terugbetaling van het geleende geld en de intresten die je hierbij moet terugbetalen.

Dit overzicht is een standaard overzicht voor het geval je de lening iedere maand succesvol terugbetaalt. Er wordt in dit standaard overzicht geen rekening gehouden met de kosten voor te late betalingen en andere boetes. De extra kosten en boetes die je hierbij moet betalen, vind je terug in de voorwaarden van je contract.

De kleine lettertjes

Zoals dit vaak in een contract gebeurt, kunnen er ook kleine lettertjes staan in het contract van een lening. Neem deze dus zeker goed door als dit ook bij jou het geval is.

Kosten voor vervroegde aflossing

Kosten voor vervroegde aflossing zijn van toepassing voor degenen die de lening vervroegd willen terugbetalen. De lening wordt in dat geval meteen terugbetaald en afgesloten, waarbij er administratieve en andere kosten in rekening worden gebracht.

Een verzekering nemen bij je lening

Als je een lening hebt lopen, kan je hierbij één of meerdere verzekeringen afsluiten. Deze verzekering kan bijvoorbeeld de verzekering financiële bescherming zijn. Als je arbeidsongeschikt wordt, is het mogelijk dat je de lening niet kan terugbetalen omdat je geen of minder inkomsten ontvangt dan voorzien, wanneer je nog arbeidsgeschikt was. Een andere mogelijkheid hierbij is dat je komt te overlijden en dat de nabestaanden jouw lening verder moeten afbetalen. Om dit te vermijden, kan je ook beroep doen op een financiële verzekering bij de bescherming van een lening op afbetaling. Dit is een soort van bescherming die je neemt bovenop je lening.

In Vlaanderen bestaat ook de verzekering gewaarborgd wonen. Deze verzekering helpt je bij de afbetaling van je lening als je arbeidsongeschikt wordt, of als je onvrijwillig werkloos wordt. Deze lening bevat echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om er recht op te hebben. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat je geen enkele andere verzekering van de Vlaamse Overheid mag hebben tegen inkomstenverlies. Een andere voorwaarde bij deze lening is dat het de afbetaling van een hypothecaire lening verzekert waarvan de woning in het Vlaams Gewest gelegen is.

Een scala aan mogelijkheden om geld te lenen

lenenGeld lenen is niet zo moeilijk, als je maar weet wat je moet doen en waar je terecht kan. In geldnood komen is iets anders wat je kan overkomen en wat eventueel voor problemen kan zorgen, ongeacht je status. Iedereen kan ziek worden of een ongeval krijgen waardoor je arbeidsongeschikt wordt en je niet meer kan werken. Zelfs als je hard werkt en wanneer je lange uren achter je computer zit om extra mogelijkheden te zoeken om geld te krijgen, verandert dit het scenario nog steeds niet en kan je nog altijd extra geld nodig hebben voor bepaalde uitgaven.

Onaangename situaties voorkomen

Het is echter niet gezond als je je in een situatie bevindt waarin je steeds moet zoeken naar een mogelijkheid om geld te lenen. Je wilt natuurlijk niet 7 dagen per week werken om je hele salaris

voorbij te zien gaan naar al je schulden die betaald moeten worden. De beste manier om deze onaangename situatie te voorkomen, is om te leren je uitgaven elke dag te minimaliseren. Dit helpt je om geld te besparen, dat later voor welke doeleinden dan ook kan worden gebruikt.

Geld lenen of geen geld lenen?

Aan een financieel adviseur wordt vaak gevraagd of het wel een goed idee is om geld te lenen voor bepaalde dingen, zoals het kopen van een huis, zakelijke aankopen voor een bedrijf of bij een consumentenkrediet voor bijvoorbeeld een autolening. Meestal is geld lenen nodig om iets fundamenteels te kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld een woning of een auto. Echter kan er ook geld geleend worden met het verkrijgen van winst als doel.

Winst behalen met geld lenen

Sommige mensen lenen geld om er winst uit te halen. Dit gebeurt vooral bij zakelijke leningen of wanneer mensen bijvoorbeeld geld lenen om te beleggen op de beurs. Het fundamentele principe bij het lenen van geld op deze manier, is dat de rente en andere kosten voor het verkrijgen van de lening lager zijn dan de waarde die wordt gecreëerd door het geld te lenen.

Als iemand bijvoorbeeld geld leent tegen 2% en een rendement van 5% creëert, dan is er een winst van 3%, of een positief rendement op die investering. Het doel is om het hoogste rendement te behalen met de laagste kosten, zodat de winst wordt gemaximaliseerd. Deze manier van geld lenen kan een risico zijn, maar ook kan het mooie winsten met zich meebrengen.

Wanneer kan je geld lenen?

Activa, zoals huizen en andere gebouwen, kunnen worden gebruikt als onderpand om een ​​lening te verkrijgen. In dit geval zal je sneller een lening kunnen krijgen. De vraag die vaak gesteld wordt, is wanneer je precies geld moet lenen en hoe snel je schulden moeten worden afbetaald? Welnu, er zijn verschillende factoren die bepalen wanneer een persoon geld kan lenen. Het zijn onder andere de inkomsten, de waardering en de belastingvoordelen die deze factoren inhouden.

Het inkomen

Geld wordt dus wel eens geleend tegen dingen die een inkomen opleveren. Commercieel vastgoed, investeringsvastgoed en andere zakelijke activiteiten leveren inkomsten op, aangezien het actief in het bedrijfsleven wordt gebruikt om een ​​waardevolle service voor een ander te bieden. Deze inkomsten kunnen vervolgens worden gebruikt om de schuld van een lening af te betalen.

Persoonlijke bezittingen zoals primaire woningen, auto's en persoonlijke kredietlijnen genereren geen inkomsten. Bij de aankoop ervan kan het nodig zijn om geld te lenen, als je onvoldoende financiële middelen beschikt om ze te betalen.

De waardering

Je kan geld lenen voor activa die op lange termijn in waarde kan stijgen. Zelfs als de inkomsten voor het gebruik van het activa niet voldoende zouden opleverden om de schuld af te lossen, zou de uiteindelijke verkoop van het activa in de toekomst een hogere waarde kunnen hebben, zodat de schuld bij de verkoop ervan kan worden afgelost. Commercieel vastgoed en investeringsvastgoed hebben zowel potentieel voor waardering, als voor bedrijven, of toch wanneer ze in waarde groeien door de uitbreiding ervan.

Als het niet over zaken gaat, kan een woning ook een mooi voorbeeld zijn. Woningen kunnen misschien al dan niet in waarde stijgen, afhankelijk van de markt en de tijd die zich tussen de aankoop en de verkoop bevindt. Een woning die pas 20 jaar na de aankoop ervan verkocht wordt, kan mogelijk in waarde stijgen als deze goed onderhouden werd. Verbruiksgoederen zoals auto's, boten en persoonlijke kredietlijnen waarderen meestal niet, maar dalen in de meeste gevallen in waarde.

De belastingvoordelen

Bij sommige aankopen of leningen kan je profiteren van een belastingvoordeel. De overheid maakt wetten die toestaan ​​dat bepaalde soorten schulden een voorkeursbehandeling krijgen in de belastingwetgeving. Wanneer je geld leent voor zakelijke doeleinden, kunnen de rente en andere kosten die aan de lening zijn verbonden, fiscaal aftrekbaar zijn.

Aangezien je een korting ontvangt op de belastingen die je anders verschuldigd zou zijn, worden de kosten om het geld te lenen lager. Dit creëert een bepaalde kloof tussen de financieringskosten en de waarde die wordt gerealiseerd door deze activa productief te gebruiken.

Een ander belastingvoordeel kan de vorm van afschrijving inhouden. Een voor bedrijfsdoeleinden aangekocht actief wordt verondersteld gedurende een bepaalde periode in marktwaarde te dalen. Op grond van de belastingwetgeving kan een belastingplichtige elk jaar de waardevermindering van het actief op andere inkomsten claimen. Dit heeft ook het effect van het verlagen van de kosten van het lenen.

De juiste financieringsbeslissing nemen

leningenWanneer je bepaalt of je al dan niet geld wilt lenen, heb je kans op de grootste winst als al deze factoren in de financieringsbeslissing aanwezig zijn. Dit omvat meestal alleen leningen voor zakelijke doeleinden, zoals commercieel onroerend goed of beleggingen in onroerend goed en zakelijke schulden. Wanneer je geen winst kan halen uit een lening, moet je ervoor zorgen dat je de lening zo snel mogelijk kan afbetalen, zodat je hierop het minste verlies doet. Dit valt meestal voor bij een consumentenlening.

De gevaren van het lenen van geld bij vrienden of familieleden

Geld lenen bij vrienden of familie is een mogelijkheid die we bovenaan in dit artikel reeds hebben vermeld. Bijna iedereen vraagt op een bepaald moment in zijn of haar leven een ouder om geld. Hoewel dit meestal op jonge leeftijd een onschadelijke gewoonte is, wordt dit gevaarlijker naarmate je ouder wordt. Geld lenen van ouders, vrienden of een familielid is een risicovolle onderneming die spanningen in het gezin of tussen vrienden kan veroorzaken. Het kan je ook op een slecht financieel pad brengen. Voordat je geld van je ouders leent, moet je ook andere alternatieven overwegen.

Wanneer moet je geld lenen van je familie of vrienden?

Geld lenen van je ouders zou over het algemeen een laatste redmiddel moeten zijn. Ook moet het altijd op een verantwoorde manier gebeuren, waarbij beide partijen de mogelijke gevolgen ervan begrijpen. Overweeg, voordat je geld leent van ouders, of er andere opties zijn. Een van de eerste stappen die je moet nemen, is een afspraak maken bij de bank om te kijken of je in aanmerking komt voor een lening. Als de lening wordt afgekeurd en je dus geen geld kan lenen, kan je overwegen om je tot je ouders te wenden voor hulp. Je moet je er echter nog steeds van bewust zijn dat je een verantwoordelijke volwassene bent die goed met geld kan omgaan.

Leen alleen geld als je het ook kan afbetalen

Als je geld leent van je ouders, zorg er dan voor dat je alleen een bedrag leent dat je kan afbetalen. Stel een plan op waarin staat hoe je de schulden kan terugbetalen. Als deze mensen reeds hun eigen kredietproblemen hebben, mag je bij hun geen lening aangaan. Nadat je beide financiële situaties hebt beoordeeld, kan je beslissen of een lening afnemen bij familie of vrienden wel een goed idee is voor alle betrokkenen. Ook moet je er zeker van zijn dat iedereen achter de beslissing staat en dat iedereen de regels achter jullie overeenkomst begrijpt.

Stel duidelijke grenzen en regels in

Hoewel je geld leent van familie, is het nog steeds essentieel om duidelijke regels op te stellen. Dit geeft je een beter begrip van hoe je in de toekomst geld moet lenen bij een officiële organisatie zoals bijvoorbeeld een bank. Je moet duidelijke richtlijnen hebben voor de terugbetaling van de lening. Bespreek precies wanneer en hoe je de betalingen uitvoert. Bepaal of de betalingen maandelijks gebeuren, of dat ze op een ander ogenblik zullen plaatsvinden.

Het is het beste om een ​​lening bij je ouders te behandelen zoals een gewone lening. Houd je aan het afbetalingsplan en vraag geen verlenging van een betaling tenzij je deze echt nodig hebt. Je moet een formele overeenkomst sluiten, net als bij elke andere lening. Leg alle regels vast op papier, zodat beide partijen het kunnen ondertekenen en erop kunnen terugkijken als bewijs van de overeenkomst. Dit kan toekomstige argumenten met betrekking tot de terugbetalingsprocedures helpen voorkomen.

De mogelijke ondergang van geld lenen bij familie of vrienden

Geld lenen van je vrienden of familie kan wat spanningen veroorzaken, vooral als je ze niet tijdig kan terugbetalen. Ze kunnen zelfs hun vertrouwen in jou verliezen. Als je hun geld schuldig bent en zij hierdoor zelf in moeilijke tijden vallen, moeten zij mogelijk juridische stappen tegen jou ondernemen. Geld lenen van familie of vrienden kan dus leiden tot spanningen of andere verwachtingen dan voorheen.

Ouders kunnen de lening bijvoorbeeld tegen jou gebruiken om meer controle over je leven te krijgen. Een ouder die een kind een lening heeft gegeven, denkt misschien dat hij of zij hun beslissingen kan beheersen en hen kan vertellen waar ze moeten wonen en wat ze moeten doen. Als je voorafgaand aan de lening de juiste grenzen hebt ingesteld, zou dit niet mogen gebeuren. Helaas zorgt geld er vaak voor dat mensen dingen doen die ze anders niet zouden doen.

Geld en schulden

Een reden waarom het lenen van geld van je ouders niet altijd een goed idee is, is omdat het soms een slecht voorbeeld is dat je een kind de verkeerde les leert over geld en schulden. Omdat er van ouders vaak verwacht wordt dat ze aan kinderen geld geven en dat ze proberen tegemoet te komen aan de behoeften van een kind, wordt van deze leningen vaak niet verwacht dat ze worden terugbetaald.

Als een kind geld leent van ouders en dit niet hoeft terug te betalen, kan dit de boodschap verzenden dat schulden niet terugbetaald moeten worden. Dit is gevaarlijk terrein en kan leiden tot een slecht krediet of het onvermogen om in de toekomst een nieuwe lening te krijgen.

Opletten voor spanningen

Geld lenen van familieleden, met name van ouders, lijkt op het eerste gezicht misschien een goed idee. Het voorkomt dat je naar de bank moet gaan, of dat je veel rente moet betalen. Het kan echter een kostbare aangelegenheid zijn die kan leiden tot spanning in een relatie. Als je geld van ouders wilt lenen, zorg er dan voor dat dit je laatste redmiddel is en dat je een duidelijke overeenkomst hebt over hoe en wanneer je de lening gaat terugbetalen. Zorg er altijd voor dat je de lening zo snel mogelijk terugbetaalt. Dit helpt je om veel valkuilen te voorkomen dat lenen van familie of vrienden kan teweegbrengen.

Geld lenen als Nederlander

Bezoekt u deze pagina als Nederlander? Bezoek dan deze website om in Nederland geld te lenen. Deze website biedt producten aan zoals doorlopende kredieten en persoonlijke lening. Als Nederlander is het niet mogelijk om een Belgische lening af te sluiten.

Geld lenen bij financiële instellingen

Nadat je dit artikel hebt gelezen rond geld lenen, zal het duidelijk zijn dat geld lenen bij een officiële financiële instelling de beste manier is om geld te lenen. In België zijn er veel financiële organisaties voorhanden waar je geld kan lenen, waaronder banken en leningbureaus. Enkele voorbeelden van uitstekende Belgische banken en kredietverstrekkers zijn zijn: Belfius, KBC, Cetelem, Cofidis, Creditvite, ING, Argenta, AXA, Bank Lambert, Kredietpartner, bpost, Beobank, Europabank, Fortis, Fintro en nog vele andere banken.

Beobank

Beobank is sinds 1919 een full service bankier. Naast een pakket van producten en/of diensten inzake dagelijks bankieren, beschikt Beobank over passende leningen en kredieten. Beobank is de dochterbank van Crédit Mutuel Nord Europe, een Franse groep gespecialiseerd in het aanbieden van financiële diensten. In totaal vertrouwden al 430.000 particulieren hun bank- en kredietzaken toe aan Beobank online.

Beobank dagelijks bankieren

Beobank Leningen en kredietenEen zichtrekening en spaarrekening: financiële instrumenten waar we allemaal nood aan hebben. Beobank biedt tijdelijk nieuwe klanten gratis een Voordeel Plus zichtrekening aan, lees: een gratis zichtrekening zonder bijkomende voorwaarden.

De Voordeel Plus zichtrekening geeft recht op een gratis bankkaart voor de rekeninghouder, tweede bankkaart voor de eventuele mederekeninghouder, onbeperkt aantal verrichtingen in België en Europa, maandelijkse rekeninguittreksels en toegang tot telefonisch bankieren, internetbankieren en de SelfBanking automaten.

Geïnteresseerd in een andere zichtrekening? En behoort u tot de doelgroep van bijvoorbeeld jongere of vermogende met meer dan 10.000 EUR aan financiële middelen?

Beobank online biedt u, afhankelijk van de groep waartoe u behoort, ook de mogelijkheid een  Zichtrekening, Comfort zichtrekening, Zichtrekening voor jongeren en Club Zichtrekening af te sluiten. Voor expats en personen die tijdelijk in België verblijven richtte Beobank Expatriate Banking op, een dienstverlening op maat van buitenlandse financiële diensten. Via deze kredietaanbieder bent u dus steeds zeker van dé persoonlijke aanpak op maat van uw noden.

De Beobank kredietkaart is een vorm van mini-lening waardoor u nu kleine uitgaven kan verrichten zonder daarvoor onmiddellijk de totale kostprijs te moeten ophoesten. In totaal biedt deze aabieder 11 verschillende kredietkaarten aan, elk met hun eigen specifieke kenmerken.

Door haar samenwerking met Neckermann, Q8 en Brico ontvangt u met de specifieke kredietkaart aanvullende voordelen zoals 2% korting op al uw aankopen bij Brico, korting op uw vliegvakantie via Neckermann en 2% korting voor tankbeurten bij Q8. De Visa Gold is de kredietformule voor geïnteresseerden op zoek naar een krediet van 5.000 EUR of meer. Raadpleeg de website voor een compleet overzicht van de kredietkaarten.

Beobank geld lenen

Deze bank is voornamelijk gekend van zijn leningen en kredieten. Het project gevonden dat bij u past? Vanaf 5,70% Jaarlijks kostenpercentage (JKP) kan u een Comfortlening Plus afsluiten. Dit type van lening kan afgesloten worden door nieuwe klanten voor een bedrag van 2.500 tot maximum 7.500 EUR. Van zodra u de overeenkomst hebt ondertekend, wordt het bedrag vrijgegeven en beschikt u binnen de 48u over het geld.

Nood aan een groter geldbedrag? De lening op afbetaling van dit bedrijf financiert financiële projecten tot 70.000 EUR. Net als veel kredietverstrekkers, hanteert Beobank online een flexibele kredietformule. U kan afhankelijk van het ontleende bedrag vrij de gewenste looptijd en het aflossingsbedrag vaststellen.

Handig om te weten: de simulatie van Beobank online vermeldt ook telkens het JKP van de lening, alsook het totaal terug te betalen bedrag. Deze verstrekker is immers eerlijk dat geld lenen ook effectief geld kost. Nood aan een snelle financiering en u beschikt pas binnen enkele maanden over het geld om deze lening terug te betalen? De formule ‘2 maanden uitstel’ staat toe om nu een lening af te sluiten en pas binnen 2 maanden de eigenlijke terugbetaling op te starten. De eerste maand betaalt u dus 0,00 EUR voor uw lening.

Naast leningen in de enge betekenis van het woord, biedt deze aanbieder ook leningen voor specifieke projecten aan. Zo kan men via Beobank online geld lenen voor een voertuig, een woning, het betalen van de energiefactuur en hergroeperen van kredieten. De toepasselijke kredietpercentages zijn afhankelijk van het type krediet. Net als bij de Comfortlening Plus en lening op afbetaling kan flexibel omgesprongen worden met de terugbetalingstermijn en gewenste aflossingen.

Sparen, verzekeren en beleggen

Hoewel het gros van de activiteiten zich bevinden binnen het dagelijks bankieren, kredietkaarten en geld lenen, beschikt deze partij online ook over producten om aan sparen, verzekeren en beleggen te doen. Zo kan u sparen voor eigen zekerheid, sparen voor uw pensioen en sparen voor kleinkinderen.

Ook het verzekeringsluik van Beobank online is een pakket om U tegen te zeggen. Beobank verdeelt immers niet alleen familiale verzekeringen en spaarverzekeringen, maar tevens schuldsaldoverzekeringen, uitvaartplannen en gemengde fondsen (tak 21 en tak 23).

Beobank is als dochterbank van een Franse groep een échte Belgische bank. Met de nodige know how en persoonlijke aanpak, bieden ze financiële producten voor particulieren en zelfstandigen aan. Inmiddels beschikt de bank over 191 verkooppunten. Op zoek naar een snellere afhandeling van uw dossier? Deze kredietverstrekker online biedt u de mogelijkheid het gros van uw producten ook online af te sluiten.

Cetelem

Cetelem, de partner die u assisteert in de zoektocht naar de financiering die echt bij u past. Cetelem maakt deel uit van de gekende BNP Paribas Fortis Group. In totaal bundelt de internationale groep bijna 16.000 medewerkers in 20 landen. Specifiek voor België beschikt Cetelem over 350 medewerkers/consulenten om al uw financiële vragen te beantwoorden.

Bekijk hier het aanbod leningen van Cetelem

Cetelem  geld lenen

De kern van activiteiten van Cetelem bestaat in het aanbieden van kredietproducten. Daarbij wordt vooral de persoonlijke lening op afbetaling benut. De persoonlijke lening op afbetaling is een kredietformule waarmee u tussen de 2.500 en 75.000 EUR kan lenen aan een vaste rentevoet en voor een vaste looptijd. U bent dus bij het afsluiten van de persoonlijke lening op afbetaling perfect op de hoogte van de rentevoet, het maandelijks aflossingsbedrag en de looptijd waarbij u aan de lening gebonden bent.

Geld lenen bij Cetelem gaat heel eenvoudig via de simulator. Duidt op de eerste pagina aan waarom u geld wenst te lenen (‘alle doeleinden’ of ‘vakanties’). De vakantieleningen werden specifiek ontworpen op maat van de vakantieganger. De terugbetaling van een vakantielening hoeft immers geen jaren te lopen, maar dient snel afgelost te zijn zodat de ontlener (eventueel) weer geld kan vrijmaken voor de vakantie van het jaar nadien.

In se kan er daardoor voor een vakantielening louter geopteerd worden voor een terugbetalingstermijn van 18 of 24 maanden (opgelet: hoe langer u de terugbetaling wenst te spreiden, hoe duurder de finale kostprijs van uw lening!).

Lening alle doeleinden

De optie ‘alle doeleinden’ staat ook effectief open voor alle doeleinden. Zo kan u via deze kredietvorm geld lenen voor de financiering van uw nieuwe/tweedehands wagen die het plots laat afweten, uw trouwfeest, aankoop van een motor, of de financiering van uw project. Als handige klusser wenst u bijvoorbeeld uw eigen bovenverdieping te renoveren. Renoveren kan echter niet zonder geld, ookal doet u het merendeel van de werkzaamheden zelf. De lening ‘meubelen en toestellen’ is een lening die op weinig plekken kan bekomen worden.

Cetelem speelt in op de vraag van veel jonge gezinnen. Waar de doorsnee jonge gezinnen na enkele maanden werken een mooi bedrag bijeen gespaard hebben, moeten ze de aankoop van hun meubels en toestellen initieel uitstellen. Niet bij Cetelem. De lening meubelen en toestellen laat u toe om nu uw interieur en wooncomfort te verbeteren, en pas later terug te betalen.

Maestro Kaart

Cetelem lenenVanuit de invloed van de BNP Paribas Fortis-groep ontwikkelde deze aanbieder ook een eigen Maestro-kaart. Via deze Maestro-kaart kan u 24/24 geld afhalen, ongeacht of u op dat moment geld ter beschikking hebt op uw zichtrekening. De  Maestro-kaart kan daardoor beschouwd worden als een doorlopend krediet. U hebt in principe te allen tijde beschikking over een geldreserve of appeltje voor de dorst.

Indien u plotse kosten heeft en niet onmiddellijk over geld beschikt op uw zichtrekening (bijvoorbeeld omdat het vast staat op een termijnrekening of belegging), kan u via de Maestro-kaart toch de betaling verrichten. Zolang u niks van het geld gebruikt, betaalt u ook geen kosten. De Maestro-kaart kan afgesloten worden voor een maximaal saldo van 3.000 EUR. Dit bedrag lost u op eigen tempo nadien weer af.

U wist het misschien nog niet, maar deze partij biedt tevens verzekeringen aan. Het gros van de verzekeringen richt zich op de financiële producten die Cetelem aanbiedt.

Zo kan u een verzekering bekomen die dekking biedt bij de Maestro-kaart wanneer u omwille van arbeidsongeschiktheid, overlijden of verlies/diefstal van de Maestro-kaart het geld niet meer kan terugbetalen. Idem kan er een aanvullende verzekering afgesloten worden dat bescherming biedt wanneer u uw persoonlijke lening op afbetaling omwille van ziekte, ongeval, overlijden of ontslag niet meer kan terugbetalen.

De Budget Protection verzekert uw gezinsuitgaven (elektriciteit, telefoon, etc.) wanneer u omwille van plotse omstandigheden zoals tijdelijke arbeidsongeschiktheid, overlijden of werkloosheid deze niet meer kan betalen.

Tot slot kan u via Cetelem online ook een polis bekomen die dekking biedt bij schade aan uw mobiele toestellen. Alle smartphones, mobiele telefoons, tablets, laptops, mp3’s en andere mobiele toestellen zijn via Mobility Family Protection beschermd tegen diefstal, beschadiging of complete vernietiging.

Waarom Cetelem?

Wat onderscheidt Cetelem van andere kredietaanbieders?

1. Doordachte aanpak. Cetelem kent in verhouding tot andere kredietaanbieders een iets langdradig proces. Cetelem controleert immers uitdrukkelijk alle kredietaanvragen om op die manier als betrouwbare partner uw risico te kunnen inschatten.

2. Pro en contra’s project. Actief als zelfstandige, KMO’er of vrij beroeper? Uw beroep vereist een specifieke aanpak. Ook daar heeft dit bedrijf aan gedacht. Cetelem beoordeelt op onafhankelijke wijze de pro’s en contra’s van uw investeringsproject. Heeft uw project weinig kans op slagen? Dan zal Cetelem dit ook eerlijk toelichten.

3. Jarenlange ervaring. Cetelem.be maakt deel uit van de BNP Paribas Fortis Group, een financiële groep met al meer dan 20 jaar ervaring.

4. De beste tarieven op de markt. Naar eigen zeggen werkt Cetelem aan de beste tarieven van de markt. Door haar jarenlange ervaring en 350 gemotiveerde medewerkers gaat het dagelijks op zoek naar nog scherpere tarieven.

5. Mogelijkheid om krediet te linken aan een verzekering. Zoals hierboven vermeld, kan u bijkomende zekerheden bekomen via de verzekeringen. Op die manier loopt u nooit het risico uw Cetelem Maestro-kaart of persoonlijke lening op afbetaling niet te kunnen terugbetalen.

Cofidis

Cofidis, ookwel vroeger Cofidis direct cash genoemd, is gespecialiseerd in het aanbieden van kredieten op afstand. Reeds sinds 1985 biedt het geïnteresseerden de mogelijkheid een kredietaanvraag te doen, zonder daarvoor fysiek in de kantoren van Cofidis aanwezig te hoeven zijn. Doorheen de jaren breidde het bedrijf tevens haar aanbod uit tot de verzekeringsmarkt. Dringend geld nodig? Cofidis, krediet zoals u het ziet.

Bekijk hier het aanbod van Cofidis Kredieten

Cofidis geld leningen

Cofidis LeningenOnder de term Myline biedt Cofidis een geldreserve of kredietopening aan waardoor u op elk moment beschikt over een appeltje voor de dorst bij onverwachte kosten. Een Myline kredietopening kan reeds vanaf 500 EUR. Inzake terugbetalingstermijnen is Cofidis enorm flexibel. Bij een geldreserve of kredietopening kunt u opteren voor diverse maandelijkse aflossingen, ongeacht het bedrag dat u reeds hebt opgenomen. U kunt het bedrag van uw maandelijkse aflossingen ook op elk moment wijzigen. Op zoek naar een hoger geldbedrag dan het maximale bedrag  binnen de Myline geldreserve of kredietopening? Maak dan een simulatie voor de persoonlijke lening van Cofidis.

Codifis Persoonlijke Lening

Via de persoonlijke lening sluit een lening op afbetaling af voor een kredietbedrag tussen de 5.001 en 50.000 EUR. Het geldbedrag kan benut worden voor om het even welk project. Wenst u bijvoorbeeld uw badkamer te renoveren, maar komt u 10.000 EUR te kort? Of uw wagen laat het plots afweten, waardoor u deze week nog een nieuwe/tweedehands wagen behoort te kiezen? U hoeft geen verantwoording af te leggen voor het doel waarvoor u de persoonlijke lening afsluit. De Cofidis persoonlijke lening simulator laat u de vrije keuze wat betreft ontleend bedrag, maandelijkse aflossingen en aflossingstermijn.

Reeds binnen de 48u na de ondertekening van het contractvoorstel ontvangt u het geld op uw rekening. De voorwaarden van Cofidis persoonlijke lening (o.a. maandelijkse aflossingen, looptijd, rentevoet) worden vooraf vastgelegd in een contract waardoor u nooit voor verdoken verrassingen komt te staan. Bij de ondertekening ontvangt u daarenboven een aflossingstabel waardoor u op tijdstip X perfect weet welk bedrag u reeds heeft afgelost, en wat u nog behoort af te lossen. Voor leningen op afbetaling hanteert Cofidis momenteel een rentevoet van(af) 5,90%.

Autolening Cofidis

Zoekt u geen financiële middelen voor een verbouwing of om persoonlijke schulden terug te betalen, maar voor de aankoop van een wagen zoals hierboven vermeld? Dan kan de autolening u nog voordeliger dienen. De autolening hanteert een rentevoet van(af) 5,70% voor de financiering van uw tweedehandswagen. Net als bij de persoonlijke lening, kan u een autolening afsluiten voor een geldbedrag van 5.001 tot 50.000 EUR. De autolening dit bedrijf kan niet enkel benut worden voor de aankoopprijs van de wagen, maar ook voor de financiering van de verzekering, belasting op inverkeerstelling (BIV), of andere uitgaven.

Net als bij de persoonlijke lening komt u bij een autolening direct cash nooit voor onaangename verrassingen. De voorwaarden van deze autolening (o.a. maandelijkse aflossingen, looptijd, rentevoet) worden vooraf vastgelegd in een contract. Daarenboven ontvangt u bij de ondertekening een aflossingstabel waardoor u op tijdstip X perfect weet welk bedrag u reeds bij Cofidis direct cash heeft afgelost, en wat u nog behoort af te lossen.

Voordelen Cofidis

Door de financiering van uw project aan dit bedrijf toe te vertrouwen, doet u beroep op de jarenlange ervaring van het bedrijf.

Wat zijn de troeven van dit bedrijf?

1. Verantwoordelijke kredietverstrekker. Cofidis kiest niet voor een snelle winsituatie. Het bedrijf zal in zijn contact met u nagaan wat uw noden zijn en welk type krediet het beste daarbij past.

2. Persoonlijke relatie. Het bedrijf werkt samen met consulenten die uw dossier van A tot Z bijhouden. U kunt te allen tijde contact per e-mail of telefoon opnemen om de stand van uw dossier te overlopen.

3. Beschikbaarheid. Het bedrijf is 6 op 7 te bereiken: alle werkdagen plus zaterdag. Bent u bijvoorbeeld actief als zelfstandig ondernemer en kan u zich moeilijk in de week vrijmaken? Op zaterdag zijn de consulenten tussen 9 en 17u steeds beschikbaar voor een telefoongesprek.

4. Discretie. Cofidis financierde al ettelijke duizenden projecten. De ene persoon laat al liever uitschijnen dat zijn project gefinancierd werd via tussenkomst van dit bedrijf direct cash dan de andere. Hoe dan ook: via dit bedrijf bent u zeker van discretie. Uw gegevens blijven, behoudens wettelijke verplichtingen, steeds geheim na uitwisseling.

5. Op afstand… maar toch nabij. Indien gewenst kan een consulent u persoonlijk thuis adviseren. Wanneer u niet vertrouwd bent met digitale media en internet kan een consulent u persoonlijk bijstaan in het afsluitingsproces.

Met meer dan 550.000 klanten, 400 deskundige medewerkers en een ervaring van bijna 30 jaar is Cofidis één van de grotere namen binnen de kredietmarkt. Inmiddels bestaat het kredietaanbod van deze kredietverstrekker uit een geldreserve, Mastercard, persoonlijke lening, autolening, renovatielening en hergroepering van kredieten. Doe een vrijblijvende simulatie voor een offerte op maat.

Creditvite

Creditvite.be, verwijzend naar het Franse ‘snel geld lenen’ laat particulieren en professionals toe om snel online geld te lenen. Creditvite is een Belgische kredietmakelaar en -bemiddelaar die inmiddels al 16 jaar actief is in het vak. Kris Boesmans, de bestuurder van Credit vite, was jarenlang actief in de bankensector zodat hij nuttige ervaring en voordeel kon opdoen voor de uitbouw van zijn eigen onderneming.

Creditvite leningen

Via Creditvite kan u snel geld lenen voor verschillende doeleinden. In de eerste plaats is Credit vite actief in de autofinanciering sector. Creditvite financiert zowel nieuwe als tweedehandswagens, met inbegrip van het Btw-bedrag. Op die manier hoeft u geen voorschot aan uw garagist of particuliere verkoper uit eigen zak te betalen. Creditvite.be wenst de juiste autofinanciering aan de juiste ontlener te koppelen. Bij elke autofinanciering werkt het bedrijf met vaste maandelijkse aflossingen. U weet dus perfect van te voren welk maandelijks bedrag u opzij dient te houden voor de aflossing van uw autolening.

Creditvite Hypotheken

Creditvite leningenEen andere kernactiviteit van Credit vite vormen de hypothecaire leningen. Creditvite bemiddelt in hypotheekleningen aan zeer gunstige tarieven. Twijfelt u over de aankoop van een eigen huis, appartement of grond? Creditvite kan uw financiële tekorten oplossen via een hypothecaire lening. Credit vite dekt de kosten van A tot Z, lees: van de aankoopprijs van het huis, appartement of grond, tot de notaris- en registratiekosten.

Net als bij andere hypothecaire kredietgevers, wordt het aangekochte onroerend goed als onderpand benut. De hypothecaire lening is omwille van zijn uniek statuut zeer financieel aantrekkelijk. ‘Unieke aanbiedingen’, het klinkt als een reclametruc. En nochtans, het kan bij dit bedrijf.

Regelmatig hebben bepaalde kredietaanbieders een voordelige lening of voordelig krediet, waardoor u honderden euro’s op maandbasis kan besparen. Als kredietbemiddelaar en –aanbieder verzamelt deze kredietverstrekker deze aanbiedingen in zijn portfolio.

Zelfstandingen

Zelfstandigen, KMO’s en ondernemers hebben omwille van hun professionele activiteit nood aan een aangepaste benadering. Via deze kredietverstrekker kan u als zelfstandige een moeilijke periode doorkomen, uw uitrusting vervangen of investeren in een nieuwe facilitaire omkadering.

Als zelfstandige of ondernemer kan u vrij kiezen uit het kredietpakket van Credit vite: persoonlijke lening op afbetaling, hypothecaire lening, groeperen van kredieten met een hypothecair krediet, groeperen van kredieten zonder hypothecair krediet, etc. Wenst u als particulier te lenen voor een renovatie of vakantie, maar vindt u niets op de website terug? Geen stress, contacteer Creditvite voor een persoonlijke offerte. Deze Kredietverstrekker bemiddelt in alle types van kredieten, zelfs deze voor de financiering van uw trouwfeest.

Hoeveel kan ik lenen?

Een vraag waar veel potentiële kredietnemers mee gekampt zitten, hoeveel kan ik lenen?. Het bedrijf beantwoord eenvoudig deze via vraag via de krediet simulator. Op basis van de gegevens eigen loon; loon van de partner; kinderbijslag; andere inkomsten; huur of hypotheeklasten per maand; en andere lopende kredieten, maakt deze aanbieder in enkele tellen een simulatie.

Bijvoorbeeld: Pierre en Anne-Marie zijn beiden professioneel actief. Pierre werkt als havenarbeider en verdient 2.000 EUR netto/maand. Anne-Marie werkt 4/5de voor het huishouden met 2 kids en verdient daardoor 1.500 EUR netto/maand. Het gezin wenst verbouwingswerken uit te voeren aan de gezinswoning die inmiddels 20 jaar oud is. Hoeveel kunnen Pierre en Anne-Marie lenen bij Creditvite.be? Op basis van de aanwezige gegevens maakt Credit vite de volgende berekening:

– Eigen loon (vanuit oogpunt Pierre): 2.000 EUR
– Loon van de partner (Anne-Marie): 1.500 EUR
– Kinderbijslag: 250 EUR
– Andere inkomsten: geen
– Huur of hypotheeklasten per maand: geen, de hypotheek van de gezinswoning is reeds afgelost
– Andere lopende kredieten: geen

= 154.825. Pierre en Anne-Marie kunnen via Creditvite tot 154.825 EUR lenen. Een bedrag dat ze nooit zullen wensen te ontlenen, maar toch het kan indien gewenst.

Creditvite, de beste weg naar geld op uw rekening. Credit vite is al jarenlang actief in de kredietbemiddelingsmarkt. Niet alleen probeert het kredieten tegen zo scherp mogelijke tarieven aan te bieden, het tracht ook een duidelijk kader te schetsen. Via de website kan u snel en eenvoudig online een simulatie maken en eventueel een offerte aanvragen.

Kredietpartner

Geld lenen hoeft niet steeds via de tussenkomst van een bank te gaan. Verschillende individuele kredietinstellingen bieden anno 2015 ook hun diensten via het internet aan het grote publiek aan. Door zijn jarenlange ervaring bieden Kris Boesmans, bestuurder van Kredietpartner, en Kredietpartner zelf leningen aan tegen begrijpelijk en eerlijke voorwaarden.

Geld lenen bij Kredietpartner

kredietpartnerWie denkt aan geld lenen, denkt bijna onmiddellijk aan de persoonlijke lening. Anders verwoord: het is een lening voor een relatief groot bedrag dat u in periodieke aflossingen terugbetaalt. Bij Kredietpartner kan een persoonlijke lening afgesloten worden voor een bedrag tussen de 500 en 90.000 (!) EUR. Het ter beschikking gestelde geld binnen een persoonlijke lening kan u vrij besteden, zonder enige verantwoording.

Zo kan u bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten voor de inrichting van uw nieuwe woning, een nieuwe koelkast en/of wasmachine omdat de vorige het plots laat afweten, een multimediasysteem, etc. Er zijn dus duizend en één redenen om een persoonlijke lening aan te vragen.

Naast de algemene persoonlijke lening zijn er ook leningen binnen Kredietpartner met een specifiek doel. Zo is er bijvoorbeeld de vakantielening. Droomt u van een prachtige vakantie in een tropisch paradijs? Of wenst u met het gezin te genieten van uw welverdiende jaarlijkse vakantie?

Met de vakantielening van Kredietpartner hoeft u niet te piekeren over de financiële weerslag van deze kost. U gaat de lening nu aan zodat u de vakantie kan boeken, en lost vervolgens periodiek het geleende bedrag af. Een andere specifieke leenvorm is deze van lenen voor verbouwing en/of renovatie. Een tuinterras leggen, een veranda bijbouwen, een badkamer renoveren: het kost allemaal handenvol geld. Via de verbouwing- en renovatielening van Kredietpartner kan u de kosten nu betalen en deze vervolgens op eigen tempo terug betalen. Om uw budget niet onnodig te belasten werkt de verbouwing- en renovatielening op basis van een vast maandelijks aflossingsbedrag.

Diverse soorten leningen

Lenen voor huwelijken en feesten is een derde kredietvorm binnen de leningen met een specifiek doel. Een huwelijk kost vandaag de dag duizenden euro’s. Een chauffeur, bloemen, het restaurant, de kledij,… Om uw huwelijk nu tot een goed einde te brengen kan u via Krediet partner een huwelijkslening afsluiten. U kan het geld van de huwelijkslening vrij benutten (bijvoorbeeld meer voor de kleding dan voor de bloemen en vice versa), en betaalt na ontvangst het geleende bedrag in schijven terug. Ook biedt Kredietpartner geïnteresseerden de keuze uit een autolening of andere leningen.

De term ‘andere leningen’ doelt op persoonlijke leningen voor privédoeleinden, zoals het terugbetalen van openstaande facturen. Via de online Kredietpartner simulator berekent u eenvoudig welk bedrag u kan lenen, wat uw maandelijkse aflossingen zijn, wat de uiteindelijke looptijd van de lening is, en misschien nog belangrijker: wat de lening u op jaarbasis kost (JKP).

Hypotheken

Wenst u een woning of appartement te kopen? Dan zal een lening op afbetaling of een specifieke lening weinig oplossing bieden. Een hypothecaire lening heeft als voordeel dat ze relatief ‘goedkoop’ is in vergelijking met andere kredietformules. De woning of het appartement dienen bij de hypothecaire lening immers als onderpand, waardoor de kredietgever in geval van wanbetaling vrij kan beslissen om het onderpand te verkopen.

Door deze versterkte zekerheid zijn kredietgevers zoals deze sneller bereid om geld te lenen, alsook aan scherpere tarieven. Een hypothecaire lening kan afgesloten worden via de formule 5/5/5 of 10/5/5. De eerste formule doelt op de situatie waarbij de hypotheek na vijf jaar wordt aangepast, de tweede formule op dat de eerste 10 jaar het tarief ongewijzigd blijft maar nadien elke vijf jaar wordt gewijzigd.

Zelfstandigen

Voor zelfstandigen, ondernemers en KMO’s biedt dit bedrijf specifieke krediet- en leenvarianten aan. Als zelfstandig ondernemer bent u steeds gefocust op de toekomst: u moet blijven innoveren om succesvol te zijn. Via Kredietpartner krijgt u daarvoor de financiële middelen, ook wanneer het even minder goed gaat in uw zaak en u niet zelf beschikt over de nodige geldreserves. Wenst u een bestelwagen te kopen? Is uw apparatuur dringend aan vervanging toe? Moet de gevel van uw praktijk dringend opgeknapt worden? Voor al uw kosten en plannen heeft dit bedrijf een oplossing.

Kredietpartner lening aanvragen

Een lening aanvragen kan heel eenvoudig bij Kredietpartner. Klik bovenaan de website ‘lening aanvragen’ aan en vervolledig de infovelden van de website. De simulator van Kredietpartner berekent daarbij automatisch welk bedrag u kan lenen, welk bedrag u maandelijks dient af te lossen, wat de looptijd van de lening is, en hoeveel u op het einde van de rit effectief hebt terugbetaald.