Cetelem

De leningen en kredietkaarten van Cetelem

Cetelem, de partner die u assisteert in de zoektocht naar de financiering die echt bij u past. Cetelem maakt deel uit van de gekende BNP Paribas Fortis Group. In totaal bundelt de internationale groep bijna 16.000 medewerkers in 20 landen. Specifiek voor België beschikt Cetelem over 350 medewerkers/consulenten om al uw financiële vragen te beantwoorden.

Bekijk hier het aanbod leningen van Cetelem

Cetelem lenen

De kern van activiteiten van Cetelem bestaat in het aanbieden van kredietproducten. Daarbij wordt vooral de persoonlijke lening op afbetaling benut. De persoonlijke lening op afbetaling is een kredietformule waarmee u tussen de 2.500 en 75.000 EUR kan lenen aan een vaste rentevoet en voor een vaste looptijd. U bent dus bij het afsluiten van de persoonlijke lening op afbetaling perfect op de hoogte van de rentevoet, het maandelijks aflossingsbedrag en de looptijd waarbij u aan de lening gebonden bent.

Geld lenen bij Cetelem gaat heel eenvoudig via de simulator. Duidt op de eerste pagina aan waarom u geld wenst te lenen (‘alle doeleinden’ of ‘vakanties’). De vakantieleningen werden specifiek ontworpen op maat van de vakantieganger. De terugbetaling van een vakantielening hoeft immers geen jaren te lopen, maar dient snel afgelost te zijn zodat de ontlener (eventueel) weer geld kan vrijmaken voor de vakantie van het jaar nadien.

In se kan er daardoor voor een vakantielening louter geopteerd worden voor een terugbetalingstermijn van 18 of 24 maanden (opgelet: hoe langer u de terugbetaling wenst te spreiden, hoe duurder de finale kostprijs van uw lening!).

Lening alle doeleinden

De optie ‘alle doeleinden’ staat ook effectief open voor alle doeleinden. Zo kan u via deze kredietvorm geld lenen voor de financiering van uw nieuwe/tweedehands wagen die het plots laat afweten, uw trouwfeest, aankoop van een motor, of de financiering van uw project. Als handige klusser wenst u bijvoorbeeld uw eigen bovenverdieping te renoveren. Renoveren kan echter niet zonder geld, ookal doet u het merendeel van de werkzaamheden zelf. De lening ‘meubelen en toestellen’ is een lening die op weinig plekken kan bekomen worden.

Cetelem speelt in op de vraag van veel jonge gezinnen. Waar de doorsnee jonge gezinnen na enkele maanden werken een mooi bedrag bijeen gespaard hebben, moeten ze de aankoop van hun meubels en toestellen initieel uitstellen. Niet bij Cetelem. De lening meubelen en toestellen laat u toe om nu uw interieur en wooncomfort te verbeteren, en pas later terug te betalen.

Maestro Kaart

Cetelem lenenVanuit de invloed van de BNP Paribas Fortis-groep ontwikkelde deze aanbieder ook een eigen Maestro-kaart. Via deze Maestro-kaart kan u 24/24 geld afhalen, ongeacht of u op dat moment geld ter beschikking hebt op uw zichtrekening. De  Maestro-kaart kan daardoor beschouwd worden als een doorlopend krediet. U hebt in principe te allen tijde beschikking over een geldreserve of appeltje voor de dorst.

Indien u plotse kosten heeft en niet onmiddellijk over geld beschikt op uw zichtrekening (bijvoorbeeld omdat het vast staat op een termijnrekening of belegging), kan u via de Maestro-kaart toch de betaling verrichten. Zolang u niks van het geld gebruikt, betaalt u ook geen kosten. De Maestro-kaart kan afgesloten worden voor een maximaal saldo van 3.000 EUR. Dit bedrag lost u op eigen tempo nadien weer af.

U wist het misschien nog niet, maar deze partij biedt tevens verzekeringen aan. Het gros van de verzekeringen richt zich op de financiële producten die Cetelem aanbiedt.

Zo kan u een verzekering bekomen die dekking biedt bij de Maestro-kaart wanneer u omwille van arbeidsongeschiktheid, overlijden of verlies/diefstal van de Maestro-kaart het geld niet meer kan terugbetalen. Idem kan er een aanvullende verzekering afgesloten worden dat bescherming biedt wanneer u uw persoonlijke lening op afbetaling omwille van ziekte, ongeval, overlijden of ontslag niet meer kan terugbetalen.

De Budget Protection verzekert uw gezinsuitgaven (elektriciteit, telefoon, etc.) wanneer u omwille van plotse omstandigheden zoals tijdelijke arbeidsongeschiktheid, overlijden of werkloosheid deze niet meer kan betalen.

Tot slot kan u via Cetelem online ook een polis bekomen die dekking biedt bij schade aan uw mobiele toestellen. Alle smartphones, mobiele telefoons, tablets, laptops, mp3’s en andere mobiele toestellen zijn via Mobility Family Protection beschermd tegen diefstal, beschadiging of complete vernietiging.

Waarom Cetelem?

Wat onderscheidt Cetelem van andere kredietaanbieders?

1. Doordachte aanpak. Cetelem kent in verhouding tot andere kredietaanbieders een iets langdradig proces. Cetelem controleert immers uitdrukkelijk alle kredietaanvragen om op die manier als betrouwbare partner uw risico te kunnen inschatten.

2. Pro en contra’s project. Actief als zelfstandige, KMO’er of vrij beroeper? Uw beroep vereist een specifieke aanpak. Ook daar heeft dit bedrijf aan gedacht. Cetelem beoordeelt op onafhankelijke wijze de pro’s en contra’s van uw investeringsproject. Heeft uw project weinig kans op slagen? Dan zal Cetelem dit ook eerlijk toelichten.

3. Jarenlange ervaring. Cetelem.be maakt deel uit van de BNP Paribas Fortis Group, een financiële groep met al meer dan 20 jaar ervaring.

4. De beste tarieven op de markt. Naar eigen zeggen werkt Cetelem aan de beste tarieven van de markt. Door haar jarenlange ervaring en 350 gemotiveerde medewerkers gaat het dagelijks op zoek naar nog scherpere tarieven.

5. Mogelijkheid om krediet te linken aan een verzekering. Zoals hierboven vermeld, kan u bijkomende zekerheden bekomen via de verzekeringen. Op die manier loopt u nooit het risico uw Cetelem Maestro-kaart of persoonlijke lening op afbetaling niet te kunnen terugbetalen.

4/515 ratings