Geldreserve

Geldreserve Vergelijken

Met een geldreserve of kredietopening kan je tijdelijk onvoorziene kosten opvangen. Het kapitaal van de geldreserve is doorlopend beschikbaar. Je beslist dus zelf of je het gebruikt en wanneer je het opnieuw terugbetaalt. Maak je geen gebruik van de geldreserve? Dan betaal je ook geen kosten. Hieronder kan je de aanbieders van een kredietopening met elkaar vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen geldreserve van 2020 <<
 ProductJKPMinMaxMax termijn 
Buyway LineBuyway Geldreserve
* Geen dossierkosten
* Geld binnen 48 uur
* Meest Gekozen
9,5%€5500€1500071 MaandenAanvragen >
Buyway kredietopening met kaartBuyway Kredietopening met kaart
* Betalen in binnen- en buitenland
* Uw eigen betaalkaart
11,49%€1250€1000073 MaandenAanvragen >
CetelemCetelem Betaalkaart met Geldreserve
* Online aanvragen
* Binnen 48 uur antwoord
12,5%€1250€300060 MaandenAanvragen >
Cofidis MylineCofidis Myline
* Binnen 48 uur verwerkt
14,5%€500€1000196 MaandenAanvragen >

Hoe werkt een geldreserve?

Geldreserve via Forento.beIn de praktijk zal je de aankoop door middel van een zichtrekening bij de kredietgever moeten doen. Dat wil zeggen dat je daardoor tijdelijk onder 0 gaat op de zichtrekening. Nadien kan je vrij beslissen wanneer je het geleend bedrag terugbetaalt. Je bepaalt dus zelf hoeveel je leent. Het afgeloste bedrag kan je nadien altijd opnieuw opnemen. De meeste geldreserves staan je toe om een kredietbedrag tussen de 500 en 5.000 euro op te nemen. Liever meer geld lenen? Dan raden wij je een klassieke persoonlijke lening aan. Hierdoor krijg je onmiddellijk een groter krediet ter beschikking.

Is een geldreserve voor altijd?

Nee. De meeste kredietopeningen zijn inderdaad voor een onbepaalde duur. Dat wil echter niet zeggen dat je daardoor de geldreserve niet zou kunnen opzeggen. Dat recht heb je steeds. Sommige kredietopeningen werken ook voor een bepaalde duur, waarbij de duur telkens stilzwijgend wordt verlengd.

Een kredietkaart kan een geldreserve zijn

Maar niet altijd. Alles is afhankelijk van het systeem op basis waarvan je kredietkaart werkt. Bepaalde Visa kredietkaarten en Mastercard kredietkaarten laten je toe om de aankopen die je via de kaart betaald hebt, gespreid terug te betalen. In dat geval is er inderdaad sprake van een kredietopening. De kredietgever leent je immers gedurende een bepaalde periode de aankoopprijs van bijvoorbeeld de wasmachine of stofzuiger uit. Wanneer je kredietkaart echter onmiddellijk de maand nadien al je aankopen verrekent met het bedrag op je zichtrekening, zal er geen sprake zijn van een kredietopening.

Is er een minimum bedrag dat ik moet terugbetalen?

Ja, dat kan. De kredietgever zal dit opnemen in jullie praktische afspraken. Zo zijn er kredietgevers die je verplichten om maandelijks een bepaald percentage van het opgenomen bedrag terug te betalen. Bijvoorbeeld 6% met een absoluut minimum van 25 euro. Hou ook rekening met de nulstellingstermijn. Om te vermijden dat gezinnen schulden blijven opstapelen, heeft de wetgever deze nulstellingstermijn opgelegd. Hierdoor zal je na een bepaalde periode het saldo van de kredietopening opnieuw verplicht op 0 moeten plaatsen. De exacte nulstellingstermijn hangt af van het bedrag van de kredietlijn. Eens je alle achterstallen ingelost hebt, begint de termijn van nulstelling opnieuw te tellen.

Kosten kredietopening

Bij de meeste kredietgevers betaal je voor de kredietopening geen beheers- of dossierkosten. Hierdoor zal je dus enkel kosten betalen voor de periode waarin je onder 0 gaat. Heb je bijvoorbeeld een kredietlimiet van 3.000 euro met de kredietgever overeengekomen, maar heb je maar nood aan 1.500 euro? Dan betaal je enkel rente op de opgenomen 1.500 euro. Hou er wel rekening mee dat je bij de kredietopening per dag intrest betaalt. Deze rente of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) ligt ook een stuk hoger dan de rente van een persoonlijke lening. Je doet er dus goed aan om de periode waarin je geld via de kredietopening opneemt, zo kort mogelijk te houden.

4.1/521 ratings