Groene Lening

Groene Leningen Vergelijken

Wanneer je energiezuinige werken wil uitvoeren, is een groene lening of energielening een zeer goed idee. Voor werken die je huis energie vriendelijker maken, geldt er immers een voordelig tarief. Een groene lening is wel meer dan alleen een lening voor zonnepanelen. Vandaag kan je een groene lening ook gebruiken voor de vervanging van een verwarmingsketel, extra isolatie, enz. Hieronder vind je de voorwaarden en tarieven van verschillende aanbieders.

>> Bekijk hier de meest gekozen Groene lening van 2020 <<
 Product & Representatief VoorbeeldJKP (vanaf)MinMax 
Cetelem EcoleningCetelem Ecolening
* Meest Gekozen

Voorbeeld: 15.000,00 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 330,13 €.
Totaal te betalen 15.846,24 €.
1.89%€2500€75000Aanvragen >
Beobank groene lening width=Beobank Ecokrediet
* Looptijd tot 60 maanden
* Vlotte afhandeling

Voorbeeld: 15.000,00 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 323.40 €.
Totaal te betalen 15.523,27 €.
1.99%€1250€15000Niet beschikbaar

Waarom is een groene lening zo interessant?

Groene Lening aanvragenHet tarief van een groene lening is in principe altijd lager dan dat van een klassieke verbouwingslening. Dat komt omdat kredietgevers ook hun steentje willen bijdragen voor het milieu. De rente of het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) kan natuurlijk wel verschillen van kredietgever tot kredietgever. Verder is een energielening ook goed voor je dagelijkse uitgaven. Door het feit dat je groene verbouwingen doorvoert, zullen je verbruik van elektriciteit, aardgas en water ook lager liggen. Tot slot loont een energielening ook wanneer je nadien jouw huis of appartement zou verkopen. Een huis met bijvoorbeeld goede isolatie kan je gemakkelijker verkopen of verhuren op de huizenmarkt.

Wanneer is een krediet een energiekrediet?

Net zoals bij een autolening zullen kredietgevers een bewijs vragen dat je wel degelijk de energiebesparende werken met de energielening hebt betaald. Het volstaat dat je een kopie van de factu(u)r(en) aan de kredietgever overmaakt. Let wel op dat het minimum percentage van groene werken kan variëren tussen kredietgevers. Sommige kredietgevers geven enkel een groene lening wanneer de verbouwingen voor minstens 50% of 75% energiebesparend zijn.

Een groene lening is geen hypothecaire lening

De groene lening is een lening op afbetaling wat betreft de krediet vorm . Dat betekent dat er bij de groene lening geen notariskosten of hypotheekkosten komen kijken. Daarnaast betekent dit dat je de lening groene werken maandelijks via gelijke betalingen zal moeten aflossen. Het tarief van de groene lening kan dus niet variëren tijdens de duur van het krediet.

Welke werken kan ik uitvoeren?

De meeste kredietgevers hebben een lijst van werken die je via de groene lening kan uitvoeren. Dat kan de installatie van een warmtepomp, plaatsen van dubbele beglazing, isoleren van het dak, enz. zijn. Kijk de algemene voorwaarden van de lening groene werken na om te weten om er een limitatieve lijst van uit te voeren werken is. Sommige kredietgevers geven je ook de mogelijkheid om meer geld te lenen dan het bedrag van de werken. Dat kan oplopen tot 130% van de factuur. Dat kan nuttig zijn wanneer je bijvoorbeeld de zonnepanelen extern zou kopen, maar wel zelf zou plaatsen. Hierdoor kan je het klein bouwmateriaal ook via de lening groene werken kopen.

Groene lening berekenen

Wil je graag een simulatie van het bedrag dat je maandelijks voor de energielening moet terugbetalen? Op de website van verschillende aanbieders kan je zelf een simulatie maken. Natuurlijk zal het bedrag van de maandelijkse terugbetaling afhankelijk zijn van het kredietbedrag en de gewenste looptijd.

4.2/519 ratings