Hergroeperen kredieten

Hergroeperen van kredieten

Wanneer je verschillende leningen hebt lopen, kan hergroeperen kredieten interessant zijn. Hierdoor zal een kredietgever al je openstaande kredieten terugbetalen. In plaats daarvan krijg je een 1 nieuw krediet en dus 1 contactpunt. Hieronder vind je een overzicht van alle aanbieders die het hergroeperen van leningen aanbieden.

>> Bekijk hier de meest gekozen vorm van hergroeperen van 2020 <<
 Product & Representatief voorbeeldJKP (vanaf)MinMax 
MozzenoMozzeno
*Meest Gekozen
Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 60 maanden, maandelijkse aflossing 497.63 €.
Totaal te betalen 29857.74 €.
7.22%€1.250€50.000Aanvragen >
Beobank kredieten hergroeperenBeobank
Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 48 maanden, maandelijkse aflossing 628,90 €.
Totaal te betalen 30.187,20 €.
10%€2.500€70.000Niet beschikbaar

Hoe gaat het hergroeperen van kredieten in zijn werk?

Hergroeperen kredietenWanneer je jouw kredieten hergroepeert, ga je eigenlijk een nieuwe lening op afbetaling aan. De nieuwe kredietgever zal met deze lening al je andere openstaande leningen terugbetalen. Dat kunnen bijvoorbeeld een autolening, persoonlijke lening, huwelijkslening, kredietopening Visa kredietkaart, enz. zijn. Deze lening hergroeperen kredieten sluit je in principe af over een langere periode. Hierdoor zal ook meteen je bedrag van maandelijkse terugbetaling lager zijn.

Waarom is een hergroepering van leningen interessant?

In de eerste plaats krijg je opnieuw een overzicht over je lopende kredieten. Wanneer je verschillende lopende kredieten hebt, zullen die bijvoorbeeld op verschillende vervaldagen van je rekening genomen worden. Daarnaast geldt er voor elke lening een specifieke rentevoet of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP).

Dat kan tot ingewikkelde situaties leiden. Met het hergroeperen van kredieten heb je een vaste looptijd en rentevoet. Ten tweede kan hergroeperen kredieten zorgen voor meer financiële ademruimte. Aangezien de terugbetalingstermijn langer is, zal ook je maandelijkse terugbetaling lager liggen.

Hierdoor hou je maandelijks meer van het gezinsbudget over. Ten slotte kan de rentevoet van hergroeperen kredieten ook lager liggen dan de hoogste van de individuele kredieten. Zeker het tarief van een kredietopening ligt bijvoorbeeld aanzienlijk hoger dan dat van een lening voor het hergroeperen van kredieten.

Hergroeperen van leningen berekenen

Heb je besloten om inderdaad jouw verschillende leningen te hergroeperen? Neem dan even de tijd voor een hergroepering simulatie. Je hoeft hiervoor enkel het totaalbedrag in te geven dat je via het hergroeperen van kredieten wil lenen. Heb je bijvoorbeeld een openstaande autolening voor 20.000 euro en renovatielening voor 10.000 euro, dan simuleer je een hergroepering voor 30.000 euro. Uiteindelijk zal de aanbieder je een voorstel geven met een JKP en maandelijks terugbetalingsbedrag.

Online hergroepering lening aanvragen

Bij veel aanbieders kan je online de hergroeperingslening afsluiten. Dat betekent dat je zelf de kostprijs van je verschillende kredieten thuis kan maken, en nadien online de lening hergroepering kan ondertekenen. Het hergroeperen van kredieten kan dus heel snel.

4.7/523 ratings