Huwelijkslening

Huwelijksleningen Vergelijken

Binnenkort is het de mooiste dag van je leven. Je hebt besloten te trouwen. Natuurlijk komen er bij een trouwfeest een heleboel huwelijkskosten kijken. Via een huwelijkslening betaal je elke maand een klein vast bedrag terug. Op die manier kan je toch met familie en vrienden genieten van een onvergetelijke dag. Zonder dat je hiervoor jouw budget uit evenwicht moet halen. Hieronder kan je een snelle vergelijking van verschillende aanbieders maken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Huwelijkslening van 2019 <<
 Product & Representatief VoorbeeldJKP (vanaf)Min.Max. 
CofidisCofidis Persoonlijke lening alle doeleinden
Voorbeeld: 1250,00 €. Looptijd 1 jaar,
maandelijkse aflossing 106,94 €.
Totaal te betalen 1.283,28 €.
4.49%€501€50000Aanvragen >
Cetelem huwelijkCetelem Huwelijkslening
Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 575,17 €.
Totaal te betalen 27.607,98 €.
4.95%€1200€75000Aanvragen >
MozzenoMozzeno Huwelijkslening
* Gratis online aanvraag
* Looptijd tot 84 maanden

Voorbeeld: €5.000. Looptijd 3 jaar,
maandelijkse aflossing 149,54 €.
Totaal te betalen €5.383,44
4.97%€1250€50000Aanvragen >
Beobank projectenBeobank Lenen voor project
Voorbeeld: 20.000,00 €.
Looptijd 48 maanden, maandelijkse aflossing 503,12 €.
Totaal te betalen 24.149,76 €.
10%€2500€70000Niet beschikbaar

Welke kosten kan ik met een huwelijkslening betalen?

Bijna alles. Een huwelijkslening is namelijk een lening op afbetaling. Hierdoor hoef je geen bewijsstukken voor te leggen van de kosten die je met het krediet hebt betaald. Zo kan je met de lening bijvoorbeeld een trouwjurk, een smoking, het trouwfeest op een mooie locatie, een auto die bij de ceremonie past, enz. betalen.

Wat moet ik terugbetalen na het trouwfeest?

Huwelijkslening vergelijkenHet voordeel van een huwelijkslening is dat je elke maand een vast bedrag terugbetaalt. Bij de meeste banken schommelt het bedrag van de huwelijkslening tussen de 500 en 90.000 euro. Dankzij dit bedrag heb je zeker voldoende budget om alle kosten verbonden aan je trouwfeest te betalen. De looptijd van de lening voor je huwelijk wordt vast overeengekomen en ligt tussen de 24 en 240 maanden. De maximumlooptijd die deze lening mag hebben wordt trouwens bepaald door het bedrag dat je zal lenen. Dat komt omdat de huwelijkslening als lening op afbetaling onder de regels van het consumentenkrediet valt.

Waarborg bij de lening voor een huwelijk

Bij een lening voor een huwelijk moet je in principe geen waarborg geven. Dat is dus een groot verschil met bijvoorbeeld een hypothecaire lening waarbij jouw huis als waarborg dient.

Wat is de rentevoet bij de huwelijkslening?

Dat verschilt van aanbieder tot aanbieder. Kredietgevers zijn namelijk vrij om te kiezen welke rentevoet of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) ze voor hun lening voor een huwelijk vragen. Natuurlijk zijn kredietgevers wel verplicht om het maximum percentage te respecteren dat de wet oplegt. Door verschillende huwelijksleningen te vergelijken kan je besparen op de rentevoet.

Sparen voor een huwelijk of een huwelijkslening afsluiten?

Er kan voor beide opties iets gezegd worden. Het voordeel van sparen voor je trouw is dat je geen krediet hoeft af te sluiten. Op die manier heb je dus meer mogelijkheden om nadien nog een ander krediet zoals een hypothecaire lening of autolening af te sluiten.

Anderzijds zal je wel jouw spaarreserves moeten aanspreken. Een trouwfeest kost namelijk veel geld. Door middel van een huwelijkslening hou je daartegenover jouw gezinsbudget in evenwicht. Het geld op jouw spaarrekening blijft behouden voor onverwachte kosten die zouden opduiken. Jij betaalt na ondertekening van het krediet elke maand aan de kredietgever een beperkt bedrag terug. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat je voor de huwelijkslening een rente betaalt. Aan geld lenen voor een huwelijk zijn dus kosten verbonden.

4.4/531 ratings