Huwelijkslening

Huwelijksleningen Vergelijken

Binnenkort is het de mooiste dag van je leven. Je hebt besloten te trouwen. Natuurlijk komen er bij een trouwfeest een heleboel huwelijkskosten kijken. Via een huwelijkslening betaal je elke maand een klein vast bedrag terug. Op die manier kan je toch met familie en vrienden genieten van een onvergetelijke dag. Zonder dat je hiervoor jouw budget uit evenwicht moet halen. Hieronder kan je een snelle vergelijking van verschillende aanbieders maken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Huwelijkslening van 2023 <<

 

Product & Representatief VoorbeeldJKP (vanaf)Min.Max.
Cofidis Persoonlijke lening alle doeleinden
* 100% online af te sluiten
* Meest gekozen

Voorbeeld: 10.000 €. Looptijd 30 maanden,
maandelijkse aflossing 367,14 €.
Totaal te betalen 11.014,18 €.
Bekijk lening >
7.9%€2500€50000Simuleer gratis >
Santander Persoonlijke lening
* 100% online af te sluiten

Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 570.09 €.
Totaal te betalen 27364,18 €.
Bekijk lening >
4.5%€501€50000Simuleer gratis >
Mozzeno Huwelijkslening
* 100% online af te sluiten

Voorbeeld: 1250,00 €. Looptijd 2 jaar,
maandelijkse aflossing 54,69 €.
Totaal te betalen 1.312,56 €.
Bekijk lening >
4.83%€1250€50000Simuleer gratis >
Cetelem Persoonlijke lening

Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 575,17 €.
Totaal te betalen 27.607,98 €.
4.95%€1200€75000Niet beschikbaar
Beobank Lenen voor project

Voorbeeld: 20.000,00 €.
Looptijd 48 maanden, maandelijkse aflossing 503,12 €.
Totaal te betalen 24.149,76 €.
Meer informatie >
10%€2500€70000Niet beschikbaar

 

Als je binnenkort gaat trouwen, dan wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes georganiseerd is. Echter is een huwelijk niet gratis. Afhankelijk van hoeveel personen er naar je huwelijk komen en wat je wenst op de dag van je huwelijk, kan je meer of minder geld spenderen aan deze grote dag. Wanneer je echter onvoldoende budget hebt om je huwelijk te betalen, kan je beroep doen op een huwelijkslening. Het afsluiten van een huwelijkslening gebeurt meestal via een persoonlijke lening, maar als je weinig extra geld nodig hebt, kan je ook een geldreserve aanspreken.

Een huwelijkslening via een persoonlijke lening

De eerste mogelijkheid om een huwelijkslening in België aan te gaan, is dus via een persoonlijk lening. Bij een persoonlijke lening kies je welk bedrag je wilt lenen voor je huwelijk en de looptijd waarop je deze huwelijkslening gaat afsluiten. Vervolgens betaal je elke maand een deel van het geleende bedrag correct terug, inclusief de intresten en eventuele kosten.

Waarom een persoonlijke lening voor een huwelijk afsluiten?

Waarom kies je het beste voor een persoonlijke lening als je geld nodig hebt voor je huwelijk? Hierop bestaan verschillende antwoorden. Als eerste moet je geen bewijsstukken indienen bij de financiële instelling waar je de persoonlijke lening voor je huwelijk wilt afsluiten. Je leent dus geld, zonder dat je verantwoording moet afleggen waarvoor je dit geld gebruikt.

Rentevoeten met elkaar vergelijken voor de goedkoopste huwelijkslening

Huwelijkslening vergelijken

Een nadeel aan dit soort lening, is dat ze duurder kunnen zijn op het gebied van hogere rentevoeten. In dit geval doe je er goed aan om de rentevoeten van persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken. Zo kan je ontdekken bij welke kredietverstrekker je de goedkoopste lening kan afsluiten. Het verschil in rentevoeten kan namelijk zeer groot zijn bij de verschillende financiële bedrijven.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn huwelijk?

Een andere vraag die misschien naar boven komt, is hoeveel je precies kan lenen voor je huwelijk. Als je geld leent via een persoonlijke lening, kan je al geld lenen vanaf bijvoorbeeld 1.000 euro, tot wel 75.000 euro. Echter kan dit per kredietverstrekker verschillend zijn. Als je weinig extra geld nodig hebt voor je huwelijk, kan je dus een klein bedrag lenen. Wanneer je een super de luxe huwelijk wenst, met alles op en aan, kan je overwegen om een groter bedrag te lenen.

Een groter bedrag lenen voor je huwelijkslening

Als je ervoor kiest om een huwelijkslening af te sluiten via een persoonlijke lening, kan je misschien meer geld lenen dan hetgeen er nodig is voor het betalen van je huwelijk. Misschien heb je nog andere uitgaven die je moet betalen voor bijvoorbeeld onverwachte facturen of andere aankopen. Aangezien je geen verantwoording moet afleggen waarvoor je de persoonlijke lening als huwelijkslening gebruikt, kan je het geleende bedrag voor verschillende doeleinden gebruiken.

De simulatie van een huwelijkslening

Misschien twijfel je bij het afsluiten van een huwelijkslening via een persoonlijke lening. In dat geval kan je een van de vele beschikbare simulatoren gebruiken die voorhanden zijn op het internet. Het enige wat je hierbij moet doen, is aanduiden in de simulator hoeveel geld je wilt lenen en op hoeveel maanden je dit bedrag wilt afbetalen. Vervolgens verschijnt het bedrag dat je per maand zou moeten afbetalen en de rentevoeten die daarbij horen. Als je de simulatie doet op de website van een

kredietverstrekker, zie je enkel de bedragen, rentevoeten en kosten van deze kredietverstrekker. Wanneer je de simulatie uitvoert bij een onafhankelijke website, wordt er vaak een vergelijking gedaan bij het uitvoeren van je simulatie. In dat geval kan je in één oogopslag bekijken wie de goedkoopste kredietverstrekker is voor de huwelijkslening die je wenst, rekening houden met het bedrag dat je wilt lenen, de looptijd waarop je de lening wilt afbetalen, de rentevoeten die daarbij horen en de eventuele kosten van je huwelijkslening.

Een huwelijkslening via een geldreserve

Een tweede optie die je kan overwegen voor het nemen van een huwelijkslening, is het afsluiten van een geldreserve. Voor zowel een geldreserve, als een persoonlijke lening, hoef je geen verantwoording af te leggen waarvoor je de huwelijkslening wilt gebruiken. Er zijn wel enkele verschillen tussen het afsluiten van een geldreserve en een persoonlijke lening als je geld wilt lenen voor je huwelijk.

Wat is het verschil tussen een geldreserve en een persoonlijke lening?

In het geval van een geldreserve, kan je minder geld lenen dan bij een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening kan je bijvoorbeeld 50.000 euro lenen, maar bij een geldreserve kan je bijvoorbeeld maar tot 10.000 euro gaan. Het maximum bedrag bij een geldreserve is uiteraard afhankelijk per kredietverstrekker.

Een volgend verschil tussen geld lenen voor je huwelijk via een persoonlijke lening of een geldreserve, is dat een geldreserve meer flexibiliteit bevat. Wanneer je bij een geldreserve een deel van het geleende bedrag terugbetaalt, kan je dit bedrag de maand nadien weer gebruiken. Dit betekent dus dat er weer geld beschikbaar is als je geld terugbetaalt. In het geval van een persoonlijke lening betaal je een deel van het geleende bedrag elke maand terug, maar kan je dit geld in de toekomst niet meer gebruiken.

Een ander verschil is dat de rentevoeten van een geldreserve vaak nog veel hoger zijn dan bij een persoonlijke lening. Wat dan weer een voordeel van een geldreserve is, is dat je zonder enige kosten een hoger bedrag mag terugbetalen dan hetgeen is vastgelegd. Dit is niet het geval bij een persoonlijke lening. Daarbij moet je het bedrag terugbetalen dat is vastgelegd en kan je geen hoger bedrag zonder kosten vervroegd terugbetalen.

Als je overweegt om een huwelijkslening af te sluiten, kan je dus kiezen tussen een geldreserve of een persoonlijke lening. Bekijk goed de voor- en nadelen hiervan en het geld dat je nodig hebt. Op die manier kan je de juiste huwelijkslening afsluiten die volledig voldoet aan jouw wensen.

De voordelen en nadelen van een huwelijkslening

Meer en meer mensen die hun grote dag plannen, overwegen of een huwelijkslening iets is dat ze nodig hebben. Er zijn veel voor- en nadelen verbonden aan het afsluiten van een lening van dit type. De meeste mensen zullen de opties afwegen om te beslissen of een dergelijke lening de juiste keuze voor hen is.

Voordeel: het budget verhogen

Een van de pluspunten van het afsluiten van een huwelijkslening is dat dit het budget kan verhogen. Vaak zijn bepaalde diensten die mogelijk niet betaalbaar waren nu wel een optie, omdat er extra geld is om mee te werken. Bepaalde verkopers kunnen nogal prijzig zijn en het extra geld maakt het toevoegen van hun diensten haalbaar voor de bruid en de bruidegom. Het hebben van een huwelijkslening kan het beschikbare geld dus zeker verhogen. Bepaalde items die mogelijk niet bij de ceremonie of receptie aanwezig konden zijn, zullen nu gemakkelijker te verkrijgen zijn. Vaak kunnen ook dienstverleners duur zijn en met het extra geld zullen de diensten voor de bruid en bruidegom gemakkelijker aan te kopen zijn.

Voordeel: het koppel is de baas over de planning van het huwelijk

Het mooie van dit extra geld is dat het koppel zich meer de baas voelt over hun huwelijk. Vaak hebben de ouders het gevoel dat ze, aangezien ze voor het grootste deel de kosten betalen, de belangrijkste beslissers zijn. Doordat een koppel het grootste deel van de kosten betaalt, of zelfs alle kosten, kunnen ze het gevoel hebben dat ze meer inspraak hebben in de manier waarop dingen worden afgehandeld en speciale producten en diensten die worden gekocht.

Nadeel: de lening moet worden terugbetaald

Een nadeel bij het afsluiten van een huwelijkslening, is dat deze moet worden terugbetaald. Het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn om meer geld te lenen dan wat je nodig hebt voor je huwelijk. Dat is uiteraard verleidelijk en kan moeilijk zijn om te weigeren, maar dit bedrag moet uiteraard ook worden terugbetaald met de bijkomende kosten en intresten. Een van de opties die moet worden afgewogen, is hoeveel geld er echt nodig is om te betalen voor de grote dag.

Opletten met een grotere lening

Als er een grotere lening wordt afgesloten, kan dit de dag ook veranderen in een veel groter huwelijk dan oorspronkelijk werd gepland. Als er een mooie eenvoudige kleine bruiloft was gepland, kan de verhoging van het budget daar zeker de aandacht van wegnemen.

Van een klein huwelijk naar een groot huwelijk

Als er oorspronkelijk een kleiner en intiemer huwelijk was gepland, kan het extra geld daar zeker verandering in brengen. Het hebben van het extra geld kan een koppel ertoe brengen om een groter en uitbundiger huwelijk te hebben. Het kan ook in dit geval leiden tot aankopen die oorspronkelijk niet waren gepland.

Je huidige budget bekijken

Wanneer je besluit of een huwelijkslening het juiste is om te doen, doe je er goed aan om naar je huidige budget kijken. Misschien moet je ook denken aan het verschil in items die echt nodig zijn, evenals de items die je gewoon graag wilt maar niet echt noodzakelijk zijn. Het belangrijkste om te onthouden is dat het een lening is en dat ze moet worden terugbetaald.

Dingen om te overwegen voordat je een huwelijkslening afsluit

Omdat veel koppels zich voorbereiden op hun grote dag, zijn er veel mensen die beroep doen op een huwelijkslening. Er zijn verschillende voordelen en nadelen aan het besluit om deze lening te nemen. Het voldoende afwegen van de voor- en nadelen zal helpen beslissen of dit een goede persoonlijke beslissing voor hen is.

Je kredietgeschiedenis

Degenen die geen kredietgeschiedenis hebben en een vaste job hebben, zullen gemakkelijker een lening krijgen dan mensen die een slechte kredietgeschiedenis hebben en geen werk hebben. Door tijdige betalingen te doen, zal dit een positief effect hebben op je toekomstige kredietrapporten. Als dit positief is, zal het gemakkelijker zijn om een andere lening te krijgen in de toekomst.

Ouders die betalen voor het huwelijk

Er zijn ouders die het gevoel hebben dat ze de meeste beslissingen moeten nemen, omdat ze voor de bruiloft betalen. Omdat het echtpaar meer financiële input heeft, voelen ze zich mogelijk meer in staat om meer beslissingen te nemen. Dit kan het geval zijn voor koppels die grotere aankopen willen doen voor hun grote dag. Ook ouders die willen helpen door mee te betalen voor de bruiloft, maar die mogelijk te weinig geld hebben om de bruid en bruidegom het gewenste bedrag te geven, kunnen een huwelijkslening afsluiten.

Wees er zeker van dat je de huwelijkslening kan terugbetalen

Het belangrijkste om te overwegen is dat als je een lening aangaat voor je huwelijk, je er zeker van bent dat je over de middelen beschikt om deze lening terug te betalen. Kijken naar je huidige budget kan je helpen om te beslissen of dit een goede optie voor jou is. Ook nadenken over de dingen die je dag speciaal zullen maken is een goede tip!

Hoe moet je een uniek huwelijk plannen?

huwelijksleningOm de discussie over het plannen van een unieke bruiloft te starten, is het de moeite waard om eerst te bepalen dat het doel en de mensen het belangrijkste zijn, niet het budget. Hoewel het gemakkelijker is om een huwelijk te plannen met meer budget, hetgeen te verkrijgen is via een huwelijkslening.

De kernpunten in je achterhoofd houden

Focus je op de kernpunten bij de planning van je huwelijk, zoals: waarom ga je trouwen? Hoe zou je je eigen persoonlijkheid en die van je toekomstige partner beschrijven? Wat zijn jouw idealen, principes en interesses? Wat voor soort herinnering wil je maken van je huwelijk? Enzovoort …

Het type bruiloft dat je wilt, hangt af van deze factoren, evenals het aantal mensen die je uitnodigt om je gasten te zijn. Het plannen van een huwelijksceremonie met 50 gasten is een heel ander project dan wanneer de gastenlijst wordt uitgebreid naar bijvoorbeeld 200 personen. Dit vereist niet alleen een grotere ruimte en meer producten voor de huwelijksceremonie zelf, maar ook zal de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om je gasten te begroeten tijdens een bruiloftsreceptie toenemen.

Wil je een formeel huwelijk of een informeel huwelijk?

Wanneer je een informele bruiloft plant, zijn de regels van de etiquette iets relaxter dan bij een formele bruiloft. Maar dat betekent niet dat er minder aandacht moet worden besteed aan de details van het planningsproces. In termen van hoffelijkheid en respect wanneer je jouw huwelijksuitnodigingen stuurt, moet je de uitgenodigde mensen een passende hoeveelheid tijd geven om hun schema's te organiseren, zodat ze kunnen deelnemen aan je huwelijk.

Je budget beheren

Als je al deze vragen overweegt, heb je een goed idee van hoe je jouw budget kan beheren om het type bruiloft dat je wenst te betalen. Het volgende belangrijke punt om in gedachten te houden is dat je jezelf minimaal zes maanden tot een jaar moet geven om de bruiloft goed te organiseren. Als je meer budget nodig hebt dan hetgeen je beschikbaar hebt, kan je overwegen om een huwelijkslening af te sluiten.

Een lange planningstijd voorzien

De reden bij het voorzien van een lange periode van planningstijd is omdat je afhankelijk bent van veel andere mensen. Bij bepaalde bedrijven kan je diensten en producten aankopen voor je bruiloft. Sommige zaken moeten hierbij goed gecoördineerd worden. Denk bijvoorbeeld maar aan een feestzaal die beschikbaar moet zijn op je datum, alsook de auto’s die je gaat huren, kostuums, eten, enzovoort. Het is daarom belangrijk dat alles altijd volgens schema verloopt. Door meer dan voldoende tijd te geven om de regelingen te treffen die je nodig hebt, geeft je jezelf en alle betrokkenen voldoende ruimte om de onvermijdelijke vertragingen op te vangen die zich voordoen bij het plannen van een speciale gebeurtenis.

Eerst de noodzakelijk items en nadien de optionele voorzieningen

Er zijn veel verschillende soorten items beschikbaar om de huwelijksceremonie en de receptie te verbeteren. Concentreer je op de belangrijkste en functionele items om mee te beginnen en nadat je alle noodzakelijke componenten hebt geselecteerd, kan je andere voorzieningen toevoegen die de gelegenheid buitengewoon maken.

Je huwelijk zelf plannen of een weddingplanner inschakelen?

Het plannen van huwelijken is in het afgelopen decennium een ​​bloeiende industrie geworden. Veel mensen die een druk schema hebben, huren een weddingplanner in om alle details voor hun speciale dag te regelen. Voor anderen is de dag dat ze trouwen zo'n persoonlijke aangelegenheid dat ze het gevoel hebben dat ze zelf alles moeten regelen. Als je ervoor kiest om een weddingplanner te nemen, zal dit uiteraard duurder zijn. Indien er onvoldoende budget over is, kan je overwegen om een huwelijkslening te nemen.

Heb je een weddingplanner nodig?

Er is niets belangrijker bij de voorbereidingen van je trouwdag dan de juiste uitspraken doen over je persoonlijke smaak. Misschien is de reden dat iedereen er aanwezig is een beetje belangrijker, maar in ieder geval is er voor je weddingplanner niets belangrijker dan het matchen van elke bloem en het aan elkaar binden van alles wat met het huwelijk te maken heeft. Een weddingplanner besteedt dus heel veel aandacht aan elk detail tijdens je huwelijk. Of het nu gaat om het type jurk, de bloemenselectie of de muziekgroep die is ingehuurd voor de receptie, alles moet in elkaar passen om het huwelijk soepel te laten verlopen en het moet goed reflecteren op het koppel dat trouwt.

Het grote voordeel van een weddingplanner

Er zijn talloze details die belangrijk zijn bij het plannen van een huwelijk. Ook zijn er een groot aantal fijne kneepjes waarvan een weddingplanner goed op de hoogte is. Het kan erg overweldigend zijn voor een koppel om het allemaal zelf aan te pakken. Wat er ook gebeurt, je kan bij alles terugvallen op je weddingplanner op je bruiloft. Dit is uiteraard het grote voordeel bij het nemen van een weddingplanner. De vraag is echter of je dergelijke professional wilt inhuren. Hier volgen enkele vragen om je te helpen beslissen of je al dan niet een professionele weddingplanner wilt inhuren.

Ben je gewend om grote evenementen te plannen?

Als je een zakelijke evenementenplanner bent of een evenementencoördinator voor een non-profit organisatie, dan is de kans groot dat je al goed bent in het plannen van grote evenementen. In dit soort gevallen wilt je misschien liever je eigen bruiloft plannen met een paar vrienden. Je kan de plannen orkestreren terwijl je vrienden je helpen om een deel van het werk af te handelen. Dit is een geweldige manier voor mensen die kunnen omgaan met de stress die gepaard gaat met het plannen van hun eigen bruiloft.

Kan je een weddingplanner betalen?

Vergeet niet dat het inhuren van een professionele weddingplanner behoorlijk duur kan zijn. Bekijk of er budget vrij is voor het inhuren van een professional en of je deze kosten wilt betalen of niet. Voor heel wat mensen, zelfs voor degenen met kleinere budgetten, is de gedachte dat ze niet alle planning zelf moeten uitvoeren voldoende om het de moeite waard te vinden om het geld uit te geven aan een weddingplanner. Als je onvoldoende geld beschikbaar hebt om een weddingplanner te betalen, kan je altijd een huwelijkslening afsluiten waardoor er meer geld beschikbaar is.

Hoe ga je om met stress?

Een huwelijk plannen is waarschijnlijk een van de meest stressvolle dingen die een vrouw of man kan ervaren. Vooral als het je eigen bruiloft is, kan er gemakkelijk stress opduiken. Als je gaat proberen om je eigen bruiloft te plannen, zorg er dan voor dat je het aankunt. Het idee om iemand anders alle plannen voor je bruiloft te laten maken, is voor sommige mensen behoorlijk nuttig en rustgevend. Als je niet zo goed met stress kan omgaan, houd er dan rekening mee dat je bruiloft je hoe dan ook stress zal geven. Waarom zou je die extra stress dus toevoegen aan je leven, terwijl een weddingplanner dit bij je kan verlichten?

Kan iemand die je kent net zo goed zijn werk doen als een professional?

Als je iemand bij je in de buurt kent die uitstekende organisatorische vaardigheden heeft, of die een uitstekende smaak of een aanzienlijke ervaring heeft met het plannen van grote evenementen, overweeg dan om hem of haar te vragen om je bruiloft te plannen. Je kan er misschien geld op besparen door geen professionele bruiloftsplanner in te huren, maar je kan nog steeds de voordelen krijgen van iemand met geweldige vaardigheden.

Geen keuze kunnen maken?

74% van onze bezoekers kiest voor een huwelijkslening via Cofidis.

Klik hier om het aanbod van Cofidis te bekijken >

×