Huwelijkslening

Huwelijksleningen Vergelijken

Een huwelijk gaat gepaard met verschillende kosten zoals de huwelijkskost, trouwfeest, bruidskledij etc. Een huwelijk is met andere woorden iets dat je maar één maal in het leven kan meemaken. Maak daarom geen saaie dag van jouw huwelijk, maar kies voor een droomhuwelijk via een huwelijkslening. Via een huwelijkslening betaalt de kredietgever je volledige huwelijk en betaal je nadien geleidelijk aan het geleende bedrag terug.

 Product & Representatief VoorbeeldJKP (vanaf)Min.Max. 
Cetelem huwelijkCetelem Huwelijkslening
Voorbeeld: 25.000,00 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 575,17 €.
Totaal te betalen 27.607,98 €.
4.95%€1200€75000Aanvragen >
MozzenoMozzeno Huwelijkslening
* Gratis online aanvraag
* Looptijd tot 84 maanden

Voorbeeld: €5.000. Looptijd 3 jaar,
maandelijkse aflossing 149,54 €.
Totaal te betalen €5.383,44
4.97%€1250€30000Aanvragen >
CofidisCofidis Persoonlijke lening alle doeleinden
Voorbeeld: 1250,00 €. Looptijd 1 jaar,
maandelijkse aflossing 106,94 €.
Totaal te betalen 1.283,28 €.
4.99%€5001€50000Aanvragen >
Kredietpartner huwelijk of feestKredietpartner Lenen voor huwelijk of feesten
Voorbeeld: 20.000,00 €.
Looptijd 48 maanden, maandelijkse aflossing 507,16 €.
Totaal te betalen 24.343,47 €.
9.99%€500€90000Aanvragen >
Beobank projectenBeobank Lenen voor project
Voorbeeld: 20.000,00 €.
Looptijd 48 maanden, maandelijkse aflossing 503,12 €.
Totaal te betalen 24.149,76 €.
10%€2500€70000Aanvragen >
Huwelijkslening
1.7 (34.29%) 63 stemmen

“Ja ik wil”. En nu nog een huwelijkslening

Huwelijkslening vergelijkenEen lening voor je huwelijk wordt binnen de financiële wereld gecategoriseerd als een lening op afbetaling. Via een lening op afbetaling leent een kredietgever jou het nodige geld gedurende een vooraf overeengekomen periode. Op vaste tijdstippen betaal je vervolgens het geleende bedrag terug, inclusief een rente. Het vergelijken van huwelijksleningen kan door de jaarlijkse kostenpercentages (JKP’s) van de leningen met elkaar te vergelijken. Dit JKP weerspiegelt de totale kostprijs van de huwelijkslening, met inbegrip van eventuele verborgen kosten.

Kenmerkend voor een lening op afbetaling is dat je het geld vrij kan besteden, zonder enige verantwoording. Wanneer de lening op afbetaling wordt afgesloten in het kader van een lening voor een huwelijk weet de kredietgever dat het geld zal gebruikt worden voor de financiering van een huwelijk. Evenwel kunnen de kredietnemers vrij oordelen om het gros van het geld te besteden aan het eten en het dansfeest en minder aan de bruidskledij. Anderzijds kunnen koppels die liever een luxueuze suite hebben en minder wensen te investeren in het eten en dansfeest kiezen voor een tegenovergestelde investering.

Voordelen geld lenen via huwelijkslening

Wie in het huwelijksbootje wenst te stappen, kan zijn/haar trouwfeest financieren via eigen spaargeld of via een gift van de (schoon)ouders. Anderzijds kan men het huwelijk financieren via een huwelijkslening. Wat zijn de voordelen van een huwelijkslening?

1. Spreiding doorheen de tijd. Via een huwelijkslening hoef je niet in één maal de kostprijs van het trouwfeest, bruidskledij, foto’s, ceremoniewagens, etc. te betalen. De kredietgever stort het geleende bedrag in één keer op de rekening, waarna men op eigen tempo de lening kan aflossen.

2. Vaste voorwaarden. Het voordeel van een lening op afbetaling en dus ook lening voor een huwelijk is dat men vooraf duidelijkheid heeft omtrent het geldbedrag dat ontleend wordt, alsook de maandelijkse aflossingen. De meeste kredietgevers staan een bedrag variërende tussen de 1.500 en 75.000 EUR toe voor het organiseren van een huwelijk. Met andere woorden, zowel koppels die een beperkt trouwfeest aan huis willen organiseren als zij die dromen van een feeëriek huwelijk, kunnen bij een kredietgever voor een huwelijkslening terecht.

Tip: het jaarlijks kostenpercentage (JKP) van de huwelijkslening daalt naarmate men intekent voor een huwelijkslening voor een hoger bedrag. Verhoudingsgewijs loont het dus de moeite in te tekenen voor een hoger geldbedrag, aangezien men op die manier minder rente betaalt. Voor een huwelijkslening van 50.000 EUR of meer schommelt de prijs rond de 9,50% JKP, terwijl een huwelijkslening voor 1.500 à 5.000 EUR rond de 12,50% schommelt.

Huwelijksleningen vergelijken

Hoe start je met het bekomen van een huwelijkslening? Alvorens in onderhandeling te kunnen treden met een kredietgever is het belangrijk te achterhalen over welk geldbedrag men spreekt. Zoals hiervoor vermeld, zal het toepasselijk tarief van de huwelijkslening afhankelijk zijn van het geldbedrag dat ontleend wordt.

Vraag offertes aan voor de trouwlocatie, het eten, de bruidskledij, de ceremoniewagens en voorzie een 20% extra aan additionele kosten. Koppels vergeten bijvoorbeeld dat hun naaste familieleden na het trouwfeest graag op locatie blijven overnachten. Met deze bijkomende 20% kunnen de hotelkamers van ouders, schoonouders en grootouders gefinancierd worden. De bijkomende 20% kan ook besteed worden aan de huwelijksreis. Na het verzamelen van de verschillende offertes kan de totale kostprijs van het huwelijk becijferd worden. Met deze totale prijs kan men vervolgens bij de kredietgevers actief op de huwelijkslening markt een offerte bekomen. Hou er evenwel rekening mee dat een offerte niet garandeert dat je effectief het geldbedrag ontvangt. Er ontstaat immers uitsluitend een geldige kredietovereenkomst wanneer beide partijen via een geschrift hebben ingestemd. Doe dus meerdere vrijblijvende simulaties voor huwelijksleningen, het zal alleen je kennis van de tarieven en onderhandelingsmarge ten goede komen.

Genieten van flexibiliteit

Met een huwelijkslening geniet je van de flexibiliteit die je steeds voor een huwelijk hebt gewenst. Waar men bij een huwelijk reeds enkele dagen na het trouwfeest alle facturen in de brievenbus ontvangt, heeft men via een huwelijkslening de nodige spreiding. De kredietgever stort het bedrag van de huwelijkslening simulatie op de rekening van de kredietnemers, waarna de echtgenoten in spe het bedrag vrij kunnen besteden aan de locatie, het eten, kledij en andere benodigdheden. Afhankelijk van het gekozen bedrag kan men vervolgens het ontleende bedrag spreiden over 2, 3 of meer jaar tijd.