Motorlening

Motorlening Vergelijken

Met een motor heb je alle vrijheid in de hand. Om te vermijden dat een nieuwe moto of tweedehands motor je hele spaarrekening kost, kan je ook beslissen om een motorlening af te sluiten. Hieronder kan je gemakkelijk van verschillende motorlening aanbieders het maandelijks bedrag van terugbetaling berekenen.

>> Bekijk hier de meest gekozen Motorlening van 2020 <<
Product & Representatief VoorbeeldJKP (vanaf)MinMax 
Cetelem Motorlening 2dehands 36 maanden of jonger

Voorbeeld: 5.000,00 €. Looptijd 2 jaar, maandelijkse aflossing 213,20 €.
Totaal te betalen 5.116,80 €.
2.49%€2500110%Aanvragen >

Cetelem Motorlening nieuw

Voorbeeld: 5.000,00 €. Looptijd 2 jaar, maandelijkse aflossing 213,20 €.
Totaal te betalen 5.116,80 €.
2.49%€2500110%Aanvragen >
Cetelem Motorlening 2dehands ouder dan 36 maanden

Voorbeeld: 5.000,00 €. Looptijd 2 jaar, maandelijkse aflossing 216,94 €.
Totaal te betalen 5.206,56 €.
3.99%€2500110%Aanvragen >

Waarom zou ik geld lenen via een motorlening?

Motorlening vergelijkenVooral om je maandelijks budget niet uit evenwicht te brengen. Via een motorlening betaal je namelijk elke maand een vast bedrag terug. Deze afbetaling is afhankelijk van hoeveel geld je leent en binnen welke termijn je de lening wil terugbetalen.

Wanneer je niet besluiten te lenen voor een moto, zal je het hele aankoopbedrag in één keer moeten betalen. Hierdoor hou je op jouw spaarrekening minder geld over om onverwachte kosten te dekken. Zoals bijvoorbeeld een kapotte wasmachine.

Kan ik ook een motorlening afsluiten voor een tweedehands motor?

Ja. De meeste kredietgevers staan je toe om zowel geld te lenen voor een nieuwe moto als een tweedehands moto. Neem ter bevestiging contact op met je kredietgever. Het merendeel van de banken beschouwt een motor als nieuw zolang de motor niet ouder is dan 2 jaar. Voor moto’s die ouders zijn dan 2 jaar, zal de rentevoet wel hoger liggen. Dat komt omdat geld lenen voor een nieuwe moto goedkoper is dan geld lenen voor een tweedehands moto.

Verschil tussen motorlening en autolening

Eigenlijk bestaan er weinig verschillen tussen een lening voor een motor en een autolening. Beide kredieten zijn namelijk van vorm een lening op afbetaling. Dat wil zeggen dat er een maximum termijn geldt waarbinnen je de lening moet terugbetalen. Verder zal je zowel bij de motorlening als autolening een bewijs moeten voorleggen dat je via de lening wel degelijk de motor en auto hebt gekocht.

Bepaalde kredietgevers bieden zelfs geen specifieke moto lening aan, waardoor je eigenlijk verplicht wordt om voor een moto geld te lenen via de autolening. Goed om te weten is dat er bij autoleningen wel een goedkopere rentevoet geldt voor de aankoop van een milieuvriendelijke wagen. Bij de motorlening is er geen bijzonder tarief voor een groene lening.

Welk bedrag kan ik lenen voor de moto?

Kredietgevers staan je toe om tot wel 110 of 120% van de aankoopprijs te lenen. Hierdoor kan je via de lening niet alleen de aankoop van de motor betalen. Tegelijk hou je nog voldoende budget over voor de betaling van je eerste verzekeringspremie, de Belasting op de inverkeerstelling (BIV), enz.

Online motor lening aanvragen

Je kan je motorlening eenvoudig via het internet aanvragen. Bij de aanbieders die wij opsommen kan je een motorlening simulatie maken. Wanneer je het ingevuld hoeveel geld je wil lenen en de termijn waarbinnen je de lening wil terugbetalen, krijg je meteen een overzicht van de maandelijkse aflossingstabel. Hierdoor weet je al vooraf welk vast bedrag je maandelijks moet terugbetalen.

3.9/514 ratings