Vakantielening

Vakantielening Aanvragen

Niets is zo tof als op vakantie gaan. Alleen is voor veel gezinnen op vakantie gaan een dure zaak. Zeker als je gezin uit meerdere kinderen bestaat en je in 1 keer de vakantie moet betalen. Gelukkig kan je deze vakantie financieren via een vakantielening of reislening. Hieronder kan je snel de verschillende aanbieders van vakantieleningen vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Vakantielening van 2023 <<
Product & VoorbeeldJKP (vanaf)Min.Max.
Mozzeno vakantielening
* Meest gekozen

Voorbeeld: 10.000 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 238,42 €.
Totaal te betalen 11.444,16 €.
Bekijk lening >
6,99 %€ 1250€ 50.000Simuleer gratis >
Santander persoonlijke lening

Voorbeeld: 10.000 €.
Looptijd 4 jaar, maandelijkse aflossing 264,52 €.
Totaal te betalen 12.696,96€.
Bekijk lening >
12,95 %€ 501€ 50.000Simuleer gratis >

Welke vakanties kan ik betalen via een vakantielening?

Een vakantie vieren op je eigen speciale manier kan via het afsluiten van een vakantielening. Dit type van lening bestaat niet echt, maar je kan wel gebruik maken van een persoonlijke lening, een geldreserve of een kredietkaart om je vakantie te financieren. Vakantieleningen zijn een logische manier om geld te krijgen voor het boeken van vakanties. Aangezien de vakantie uitgaven van consumenten altijd zeer groot zijn, is het duidelijk dat de sector van vakantieleningen groeit.

Het zou voor iedereen verplicht moeten zijn om op een ontspannende vakantie aan te gaan, als iedereen op vakantie kon gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten ervan. Met het afsluiten van een vakantielening, kan je dit seizoen een welverdiende vakantie boeken.

Sparen voor een vakantie

Vakantielening

Sommige mensen kunnen sparen voor een vakantie, maar dit is niet voor iedereen het geval. Voor sommige consumenten is een jaar een financieel wrak. De prijzen van goederen en diensten zijn hoog en blijven stijgen, er is nog altijd veel werkloosheid en onverwachte kosten doen onze beschikbare financiële middelen dalen. Mensen kunnen vaak niet genoeg sparen om hun weg te vinden door de dure vakanties. Voor degenen die over een creditcard beschikken waarmee ze een groot bedrag kunnen betalen, klinkt de gedachte om hiermee te betalen als een last.

Het is vaak geen goed idee om met een kredietkaart te betalen voor een vakantie, omdat je het bedrag de maand nadien al moet terugbetalen, uitgezonderd je betaald via een geldreserve, of als je een prepaid kredietkaart gebruikt waar je op voorhand geld had opgeladen. In dit laatste geval hoef je ook geen vakantielening aan te gaan.

Een financiering voor je vakantie

Een vakantie naar heel wat bestemmingen is een moment van ontspanning die gereserveerd is om gewoon te genieten. Het is een luxe activiteit die de meeste mensen 1 of meerdere keren per jaar doen. Omdat het doorbrengen van een vakantie zo'n enorme gelegenheid is, waarderen veel mensen dit op hun eigen persoonlijke manier. Omdat vakanties niet gratis zijn, moet dit uiteraard betaald worden.

Afhankelijk van de reis en de bestemming die je kiest, is een vakantie duurder of goedkoper. Ook is het mogelijk dat er extra kosten aangerekend worden. Denk bijvoorbeeld maar aan boekingskosten, een annulatieverzekering, enzovoort.

Niet iedereen heeft echter het nodige geld klaarliggen om deze uitgaven te financieren. Een vakantielening kan daarom de ideale oplossing zijn. Je kan de gewenste vakantie financieren via een vakantielening en je kan ze gemakkelijk terugbetalen wanneer en op welke manier je dit kan. Aangezien je de terugbetaling van een vakantielening kan spreiden, kan je het geld dat je geleend hebt terugbetalen met minder druk.

Een persoonlijke lening afsluiten als vakantielening

Vakantieleningen kunnen dus gezien worden als persoonlijke leningen die bedoeld zijn om de gewenste vakantie te betalen. Een dergelijke persoonlijke lening is een lening met een korte looptijd waarop je het geld moet terugbetalen. Bovendien zijn ze gemakkelijk verkrijgbaar.

De looptijd van de vakantielening

De looptijd van een vakantielening betekent de tijd waarop je de lening moet terugbetalen. Hoe minder geld je geleend hebt voor je vakantie, hoe minder lang de looptijd is om dit geld terug te betalen. Meestal bedraagt de looptijd tussen de 1 jaar en de 5 jaar, waarbij je elke maand een bepaald bedrag moet terugbetalen. Als je kiest voor een kortere looptijd, zal je per maand een groter bedrag terugbetalen dan wanneer je kiest voor een langere looptijd voor het afbetalen van je vakantielening.

Het is goed om de lengte

van je looptijd te beperken, maar uiteraard moet je hierin altijd verstandig zijn. Je moet namelijk een looptijd kiezen die haalbaar voor je is.

Hoeveel kan ik lenen voor een vakantielening?

De vraag die vaak opduikt, is hoeveel geld je kan lenen voor een vakantielening. Het antwoord hierop is het bedrag dat je kan lenen via een persoonlijke lening. Persoonlijke leningen kunnen namelijk afgesloten worden voor een bedrag van 500 euro, maar ook voor een bedrag van 50.000 euro. Uiteraard ga je geen 50.000 euro spenderen voor je vakantie, maar wil je misschien wel een luxe vakantie boeken die voor je hele gezin tezamen zo’n 6000 euro bedraagt. Wat hierbij ook belangrijk is, is dat de lening goedgekeurd moet worden alvorens je van het geld gebruik kan maken.

Welke criteria zijn er voor de goedkeuring van een vakantielening?

Lenen voor je vakantie

Als je een aanvraag indient voor het afsluiten van een vakantielening, zal het financiële bedrijf controleren of je het geld dat je wilt lenen gaat kunnen terugbetalen. Daarom moet je bij de aanvraag van de financiering doorgeven hoeveel inkomsten je per maand hebt en welke kosten je hebt. Als het mogelijk is om hierbij een bepaald bedrag af te betalen, zal je lening goedgekeurd worden.

Wanneer je echter al verschillende leningen hebt lopen, of als je te veel kosten tegenover te weinig inkomsten hebt, zal je lening ook afgekeurd worden. Het is dus belangrijk dat je elke maand een bepaald bedrag kan afbetalen. Als dit mogelijk is, zal je lening goedgekeurd worden. Echter is dit ook een beetje afhankelijk van bedrijf tot bedrijf.

Het ene bedrijf is namelijk wat strenger op het toekennen van een persoonlijke lening of een vakantielening, dan het andere bedrijf. Wat ook belangrijk is bij het accepteren van een vakantielening, is of je al dan niet op de zwarte lijst van wanbetalers in België staat. Als dit het geval is, zal elke aanvraag van een lening afgekeurd worden.

De zwarte lijst van wanbetalers in België

Als je op de zwarte lijst van wanbetalers in België staat, zal je dus geen enkele lening toegekend krijgen. Dit behoort namelijk tot de Belgische wetgeving. Geen enkele financiële organisatie mag je een lening geven als je op deze lijst staat. Indien ze dit toch doen, zijn ze wettelijk niet in orde. Consumenten die op de zwarte lijst van wanbetalers staan, hebben in het verleden slecht betaald. Het is mogelijk dat ze een bepaalde lening helemaal niet hebben terugbetaald, of slecht hebben terugbetaald. Met slecht terugbetalen wordt bedoeld dat ze bijvoorbeeld afbetalingen te laat hebben terugbetaald.

Als jij op deze lijst staat, kan je dus geen vakantielening aanvragen. Wel is het mogelijk om na een bepaalde tijd van deze lijst verwijderd te worden, bijvoorbeeld na een jaar, of na een ander bepaalde tijdsduur.

Wordt de vakantie betaald door de kredietverstrekker?

Als je op zoek bent naar een vakantielening, vraag je je misschien af of deze vakantie rechtstreeks betaald zal worden door de kredietverstrekker waar je een lening hebt afgesloten. Het antwoord hierop is kortweg neen. Het is namelijk zo dat je de kredietverstrekker geen enkele uitleg verschuldigd ben waarom je een persoonlijke lening afsluit. Je kan een persoonlijke lening dus voor alle doeleinden gebruiken, of dit nu voor de financiering van een vakantie is of voor een andere reden.

Als de aanvraag van een persoonlijke lening goedgekeurd wordt, zal het bedrag dat je geleend hebt op je rekening worden gestort. Vervolgens betaal jij hiermee wat je wilt. Als je de lening hebt afgesloten als vakantielening, kan je de vakantie dus gewoon zelf betalen als je het geld ontvangen hebt.

Kan ik meer geld lenen dan het bedrag dat ik nodig hebt voor het betalen van de vakantie?

Het grote voordeel van het afsluiten van een persoonlijke lening, is dus dat je het bedrag kan gebruiken voor gelijk welk doel. Dit betekent ook dat je het geld kan gebruiken voor het betalen van meerdere zaken. Heb je bijvoorbeeld enkele facturen liggen die nog dringend betaald moeten worden, of wil je graag nog iets aankopen? Dan kan je een beetje meer geld lenen dan het bedrag dat je nodig hebt voor het betalen van de vakantie. Je moet het bedrag dus niet perse alleen gebruiken voor de financiering van een vakantie.

Op vakantie gaan zonder stress

Het is moeilijk om niet te veel geld uit te geven tijdens een vakantie, maar probeer hiermee wel voorzichtig te zijn. Je wilt geen vakantiestress toevoegen aan je speciale tijd. Vakantieleningen moet je immers terugbetalen. Het is altijd belangrijk om met beide voeten op de grond te staan als het om leningen gaat. Plan de terugbetaling goed in, voordat je een vakantielening aan gaat. Misschien heb je wat extra geld geleend om op vakantie nog wat leuke dingen te doen.

Ook in dat geval is het beter om hiervoor een goed ​​plan te hebben. Stel daarom een budget op, samen met een lijst met dingen die je zou willen kopen en die je zou willen doen terwijl je op reis bent. Je mag hierbij niet uit het oog verliezen hoeveel geld je uitgeeft op vakantie.

Lenen aan de beste tarieven

Als je een vakantielening wilt afsluiten, moet je geld lenen aan het beste tarief dat je vindt. Tegenwoordig zijn er zo veel bedrijven waar je geld kan lenen voor het betalen van een vakantie. Of het nu een bank is, een kredietverstrekker of een andere financiële organisatie, elk bedrijf hanteert andere tarieven, prijzen, kosten en rentevoeten.

Vakantieleningen vergelijken

Vakantieleningen vergelijkenAangezien elk bedrijf andere tarieven aanrekent, is het verstandig om alle mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Als je een vakantielening kan afsluiten met een lagere rente, of met minder kosten, dan kan je dit veel geld besparen. Op die manier zal je een vakantielening afsluiten via de beste deal. Bekijk de tarieven en deals voor vakantieleningen daarom altijd goed bij de verschillende bedrijven.

Met behulp van vergelijkingen van vakantieleningen kan veel geld worden bespaard, dit is een gouden uitspraak waar je altijd rekening mee moet houden. Ga dus naar de verschillende kredietverstrekkers, lees hun aanbod zorgvuldig door en vergelijk hun tarieven vervolgens met andere financiële bedrijven.

Kijk nadien of de maandelijkse afbetalingen voor vakantieleningen bij je budget passen en tenslotte kan je de aanvraag indienen van en vakantielening bij een kredietverstrekker voor vakantieleningen die aan jouw vereisten voldoet.

Het internet gebruiken

De beste en snelste manier om een ​​persoonlijke lening voor een vakantie te vergelijken, is door op internet te surfen. Het enige dat je hoeft te doen, is je favoriete browser openen en starten met zoeken naar vakantieleningen en persoonlijke leningen. Je hebt onmiddellijk een zee van kredietverstrekkers binnen handbereik die je een vakantielening willen geven. Als je eenmaal een krdietverstrekker hebt gekozen, is de rest eenvoudig. Je moet enkele persoonlijke gegevens invoeren, alsook het bedrag dat je wilt lenen. Na een zeer snelle tijd krijg je al antwoord of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Nu moet je voorbereid zijn op het scannen en mailen van de documentatie.

Misschien moet je je identiteitskaart met foto doorsturen, een bankafschrift, een loonstrookje, enzovoort. Als je het contract of de overeenkomst van de vakantielening vervolgens hebt ondertekend, stuur je dit door naar de kredietverstrekker. Het geleende vakantiegeld zal vervolgens meteen overgeschreven worden en dus binnen de 24 à 48 uren op je bankrekening staan.

Een paar dingen die je moet weten bij het afsluiten van een vakantielening

De kosten en de rentetarieven voor het afsluiten van persoonlijke vakantieleningen zullen meestal hoger zijn dan die voor meer traditionele leningen. Je zal bijvoorbeeld een lagere rente betalen bij een hypothecaire lening. De rentetarieven van een persoonlijke lening, of een vakantielening, kunnen variëren vanaf 4% tot wel 16%! Daarom is het altijd verstandig om de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Veel leners vinden dit niet erg, omdat de lening gemakkelijk te verkrijgen is en je snel over het geld beschikt.

Een geldreserve als vakantielening

Een andere soort lening die je kan afsluiten voor je vakantie, is een geldreserve. Bij een geldreserve ga je een bepaald bedrag lenen, bijvoorbeeld 10.000 euro. Van deze 10.000 euro betaal je de vakantie. Elke maand doe je een minimale terugbetaling van je lening. Dit bedrag komt terug bij je geldreserve te staan. Dat betekent dus dat je het geld van een geldreserve altijd opnieuw kan gebruiken. Het enige nadeel van een geldreserve is dat de rentevoeten hierbij hoog zijn en dat het maximale bedrag dat je hiervoor kan lenen vaak niet hoger dan 10.000 euro is, al zou dit ruim voldoende moeten zijn voor het betalen van een vakantie, met nog wat extraatjes.

Geen keuze kunnen maken?

61% van onze bezoekers kiest voor een vakantielening via Mozzeno.

Klik hier om het aanbod van Mozzeno te bekijken >

×