Vakantielening

Vakantielening Aanvragen

Niets is zo tof als op vakantie gaan. Alleen is voor veel gezinnen op vakantie gaan een dure zaak. Zeker als je gezin uit meerdere kinderen bestaat en je in 1 keer de vakantie moet betalen. Gelukkig kan je deze vakantie financieren via een vakantielening of reislening. Hieronder kan je snel de verschillende aanbieders van vakantieleningen vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Vakantielening van 2020 <<
Product & VoorbeeldJKP (vanaf)Min.Max. 
Cetelem Persoonlijke lening
Voorbeeld: 3.000,00 €.
Looptijd 1 jaar, maandelijkse aflossing 256,75 €.
Totaal te betalen 3.081,04 €.
4.95%€1250€75000Aanvragen >
Mozzeno vakantielening
Voorbeeld: €5.000. Looptijd 3 jaar,
maandelijkse aflossing 149,54 €.
Totaal te betalen €5.383,44.
4.97%€1250€50000Aanvragen >
Beobank Lening op afbetaling
Voorbeeld: 3.000,00 €.
Looptijd 1 jaar, maandelijkse aflossing 266,31 €.
Totaal te betalen 3.195,72 €.
10,00%€2500€75000Niet beschikbaar

Welke vakanties kan ik betalen via een vakantielening?

Vakantielening vergelijkenDat kan elk soort vakantie zijn. Van een skivakantie in Oostenrijk tot een cruise of zonnevakantie in Spanje. Zelfs een wereldreis kan je financieren via een vakantielening. Goed om te weten is dat je de lening voor je vakantie ook kan gebruiken om een huurauto, duikcursus of excursie te betalen. De vakantielening kan dus gebruikt worden voor elke kost die komt kijken bij een vakantie.

Hoeveel geld kan ik lenen via een reislening?

Dat is afhankelijk van het vakantiebudget dat je hebt uitgerekend. Daarom moet je vooraf goed berekenen hoeveel je vakantie zal kosten. Bij de meeste vakantielening aanbieders kan je een krediet afsluiten voor 500 tot 75.000 euro. Natuurlijk zal de kredietgever rekening houden met je persoonlijke financiële situatie. De kredietgever zal vóór de toekenning van de lening onder andere vragen of je andere kredieten hebt lopen. Hierdoor vermijdt de kredietgever dat de vakantielening je budget uit evenwicht zou halen.

Over welke looptijd kan ik de vakantielening terugbetalen?

De termijn waarbinnen je jouw droomvakantie moet terugbetalen, is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Dat komt omdat de vakantielening een lening op afbetaling is. Naarmate je kredietbedrag hoger is, zal de termijn langer zijn waarover je de vakantielening kan terugbetalen. Neem nu een roadtrip in de USA. Wanneer je berekent hebt dat dit 5.000 euro zou kosten, moet je rekening houden met een maximale terugbetalingstermijn van 36 maanden.

Is lenen voor een vakantie een goed idee?

Een lening afsluiten om je reis te financieren is niet noodzakelijk een slecht idee. Via de lening op afbetaling kan je namelijk de prijs op jouw tempo terugbetalen in verschillende delen. Anders zou je in 1 keer alle reservatiekosten moeten betalen. Daarnaast zijn er aan de vakantielening ook weinig formaliteiten gekoppeld. De meeste aanbieders vragen enkel een kopie van je reservering. Een borg of pand is niet nodig. Op die manier kan je dus bijvoorbeeld snel geld lenen voor een last minute vakantie. Omdat een reislening in principe ook voor een kleiner bedrag dan de financiering van bijvoorbeeld een auto is, zal je dit minder voelen in het maandelijks gezinsbudget.

Combineer een reislening met je spaarrekening

Natuurlijk kan je een reislening ook combineren met het geld dat je de voorbije periode hebt gespaard. Zo kan je beslissen om de kosten van de vlucht en het hotel te financieren via de lening. Alle andere uitgaven zoals bijvoorbeeld lunch, diner en excursies kan je dan betalen via je spaargeld.

4/520 ratings