Verbouwingslening

Verbouwingslening Vergelijken

Een renovatie of verbouwing vraagt niet alleen veel tijd. Een verbouwproject kost ook veel geld. Zeker wanneer je denkt aan de renovatie van je badkamer, keuken, gevel, of de aanleg van een tuin. Via een verbouwingslening kan je alle kosten verbonden aan de verbouwing financieren. Lenen voor een renovatie kan bij veel aanbieders extra voordelig. Hieronder vind je alle tarieven.

>> Bekijk hier de meest gekozen Verbouwingslening van 2020 <<
ProductJKPRepresentatief Voorbeeld 
Mozzeno renovatiekrediet
* Meest Gekozen
2.59%25.000,00 €.
Looptijd 3 jaar, maandelijkse aflossing 722,29 €.
Totaal te betalen 31.002,44 €.
Aanvragen >
KBC Renovatielening2.6%25.000,00 €.
Looptijd 3 jaar, maandelijkse aflossing 722,63 €.
Totaal te betalen 26.014.73 €.
Aanvragen >
Cetelem Renovatielening
* Grote en kleine werken
2.69%30.000,00 €.
Looptijd 5 jaar, maandelijkse aflossing 534,50 €.
Totaal te betalen 32.070,00 €.
Aanvragen >
Beobank Ecokrediet1.99%Voorbeeld: 15.000,00 €. Looptijd 48 maanden,
maandelijkse aflossing 330,13 €.
Totaal te betalen 15.846,24 €.
Niet beschikbaar
Beobank Renovatiekrediet
* Looptijd tot 84 maanden
* Lening op maat
2.99%25.000,00 €.
Looptijd 5 jaar, maandelijkse aflossing 448,65 €.
Totaal te betalen 31.919,00 €.
Niet beschikbaar

Is een verbouwingslening een hypothecaire lening?

verbouwingslening via Forento.beNee. Een verbouwingslening is van kredietvorm een lening op afbetaling. Dat wil zeggen dat de kredietgever voor de renovatielening geen hypotheek zal vestigen op je huis. Daarnaast betekent dit dat er geen notaris- en registratiekosten aan de renovatielening zijn verbonden. Sommige kredietgevers geven je wel de mogelijkheid om je hypothecaire lening uit te breiden voor renovaties mocht je deze lening al hebben lopen. Dit is wel niet wat we bedoelen met de eigenlijke “verbouwingslening”.

Welke werken kan ik uitvoeren via de verbouwingslening?

De meeste kredietgevers hebben geen limitatieve lijst van werken die je met de renovatielening kan financieren. Je beslist dus vrij welke werken je via het kredietbedrag uitvoert. Enkel voor energie besparende werken kan er beperking gelden omdat aanbieders daar een betere rentevoet of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) voor toepassen.

Facturen renovatie

Of je de uitgevoerde werken aan de woning moet kunnen bewijzen met facturen, is afhankelijk van de voorwaarden van de aanbieder. Sommige kredietgevers vereisen een offerte of factuur van de aannemer vooraleer ze je de verbouwingslening toestaan. Andere kredietgevers behoeven geen factuur. Hierdoor zou je het materiaal zelf kunnen kopen en de werken persoonlijk uitvoeren via de verbouwingslening.

Hoe duur kunnen de werken aan de woning zijn?

In principe ben je vrij om de kostprijs van de werken te bepalen. Natuurlijk moet je rekening houden met de voorwaarden van de kredietgever. De meeste aanbieders schommelen met hun verbouwingslening tussen de 2.500 en 75.000 euro. Dat betekent dat bij eventuele werken die duurder zijn dan voornoemd maximum, je zelf een deel met jouw spaargeld zal moeten betalen. Verder houdt de kredietgever ook rekening met je persoonlijke financiële situatie. Zeker wanneer je al een hypothecaire lening hebt lopen, zal het bedrag dat je nog kunt lenen voor de renovatie beperkter zijn.

Looptijd renovatielening

De looptijd van de renovatielening is afhankelijk van het bedrag dat je wil lenen. Een renovatie van bijvoorbeeld 20.000 euro zal je maximum over 84 maanden kunnen spreiden. Hoe hoger het kredietbedrag, hoe langer je de terugbetaling van de verbouwingslening zal kunnen spreiden. Let wel op dat je renovatielening hierdoor duurder zal zijn. Je betaalt namelijk intresten gedurende de hele duur van de lening.

Wat is het verschil tussen een renovatielening en groene lening?

Wanneer je verbouwingen voldoen aan bepaalde voorwaarden, kan je bij veel aanbieders kiezen voor een groene lening in plaats van een verbouwingslening. Dat is een lening voor werken die energiebesparend zijn. Zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van nieuwe isolatie of het plaatsen van zonnepanelen. De meeste kredietgevers vragen dan wel dat minimum 50 of 60% van de werkzaamheden energiebesparend zijn. Het voordeel van de groene lening is dat deze goedkoper is. Jouw JKP zal dus lager liggen.

4.1/515 ratings