Is Apple op weg om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden?

Is Apple op weg om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden?
Is Apple op weg om het meest waardevolle bedrijf ter wereld te worden?
Leestijd 2 minuten

In juni onthulde Apple een gloednieuw product, Vision Pro, dat voor het eerst in acht jaar de functies augmented (AR), virtual (VR) en mixed reality (MR) combineert. Er resten ons nog zeven maanden voor de lancering van de verkoop en in die periode zullen ontwikkelaars de benodigde software gereedmaken.

De analisten van de broker Freedom24 belichten de redenen waarom Vision Pro een groeiaanjager zou kunnen worden voor Apple (AAPL) op weg naar een kapitalisatie van $10 biljoen:

Consumentensociologie. De gemiddelde eigenaar van een iOS-smartphone verdient $88.300 per jaar, 27% meer dan de gemiddelde gebruiker van een Android-toestel.

Een uniek team. Terwijl Meta Platforms (META) fors investeert in de verbetering van zijn VR/AR-technologieën, staan de ontwikkelaars van Apple zelf te popelen om apps te creëren voor hun ecosysteem.

Markt. De AR/VR/MR-industrie staat nog steeds stil, omdat bedrijven er niet in slagen gebruikers aan te trekken en te behouden voor hun platformen. Zes maanden na de aankoop van Quest van Meta Platforms voor $400, stopten de eigenaars met het gebruik van het apparaat.

Prijsstrategie. De eerste iPhone kostte $499 en Nokia verkocht zijn telefoons in die tijd voor $200-250. Toch slaagde Apple erin om 1 miljoen iPhones te verkopen in 74 dagen na de lancering. De Vision Pro is bedoeld voor een kleiner publiek, maar volgens onze verwachtingen zal het toestel al in december uitverkocht zijn en zal de prijs niemand tegenhouden.

Schaalvergroting. Afgaande op het Pro-element in de naam zal het bedrijf binnenkort een budgetvriendelijkere versie van het apparaat introduceren, die een grote concurrent zal zijn voor Quest van Meta Platforms.

Focus op winstgevendheid. Sinds 2007 heeft Apple de winstgevendheid verhoogd van 14% naar 25%. Tegen de huidige prijzen kostte de eerste Apple-smartphone $700, waarbij de nieuwste modellen beginnen bij $799. Dezelfde berekening zal gelden voor de Vision Pro als een product met een hoge marge waarop het bedrijf uitstekende winsten kan maken.

Inkomsten. Het aandeel van de iPad in de omzet van Apple is minder dan 10% en het bedrijf heeft de afgelopen tien jaar ongeveer 550 miljoen van deze apparaten verkocht. Als we dit conservatieve scenario toepassen op de Vision Pro, zullen ze het bedrijf de komende tien jaar bijna $2 biljoen opleveren. Bovendien is het moeilijk in te schatten hoe groot de inkomsten zullen zijn als het succes van de iPhone wordt herhaald.

De magie van Apple was altijd om niet als eerste een uniek product te creëren, maar om een bestaand product te gebruiken en er een revolutie van te maken. Het tijdperk van de gadgets breekt aan en brengt ons dichter bij de toekomst die we in sciencefiction hadden voorspeld, waarmee ook nieuwe kapitalisatierecords zullen worden gevestigd.

Dit materiaal is afkomstig van Freedom24, een Europese aandelenbroker en onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde Freedom Holding Corp, opgericht in 2008.

Freedom24 biedt meer dan 1.000.000 aandelen, ETF's en Amerikaanse opties op de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. De broker biedt ook unieke spaarplannen met dagelijkse en vaste opbouw tot 5,8% per jaar.

Let op: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten gaan altijd gepaard met het risico van verlies van uw kapitaal. Prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging verricht.

Related Posts