Is beleggen in AI aantrekkelijk?

Is beleggen in AI aantrekkelijk?
Is beleggen in AI aantrekkelijk?
Leestijd 2 minuten

AI is in korte tijd heel groot geworden. Het wordt gebruikt om mee te beleggen, maar je kan er ook zelf in beleggen. De kunstmatige intelligentie brengt oneindig veel mogelijkheden met zich mee. Wat dus ook de vraag opwerpt hoe aantrekkelijk het is om hierin te beleggen. Op de beurs is al het nodige te merken van de AI-hype. Daarom is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden. Om vervolgens te kunnen bepalen of het aantrekkelijk is om nu in aandelen in de AI-branche te stappen. De volgende informatie gaat daarbij helpen.

De impact van AI

Er is al flink wat onderzoek gedaan naar de impact va AI op het beleggen in België en Nederland. Specialisten zien bijvoorbeeld dat veel klanten wel geïnteresseerd zijn, maar de stap naar AI nog niet hebben gemaakt. Dat geldt zowel voor het gebruik van de middelen, als voor het beleggen in bedrijven die zich op de technologie toeleggen. Het is wel zo dat een meerderheid een voordeel ziet in het gebruik van de instrumenten. Vooral de betere mogelijkheden om te analyseren en het uitschakelen van de menselijke emoties worden als voordelen gezien.

Grootste winst in vele jaren

Als het gaat om beleggen in AI, dan zijn er veel positieve geluiden te melden. Dat komt doordat uit de kwartaalcijfers uit Amerika blijkt dat AI indrukwekkende prestaties kan leveren. In het tweede kwartaal van 2023 stegen de aandelen die betrekking hebben op AI met percentages van 8 tot 13 procent. De Nasdaq boekte met een stijging van 31,7% zelfs de grootste winst in het eerste half jaar sinds 1983. Ook voor de S&P was het een van de beste periodes in de recente geschiedenis. Sinds 2019 was er in 6 maanden tijd niet zo’n grote stijging te zien als in de afgelopen 6 maanden.

Een positieve toekomst

Wanneer gekeken wordt naar de toekomst, dan kan gesteld worden dat er veel mogelijkheden liggen. Wie nu gespreid durft aan te kopen, ziet dat er de komende jaren veel te winnen valt. De vraag naar de technologie, maar ook naar de hardware, chips en andere soorten middelen die betrekking hebben op AI zal alleen maar toenemen in de komende jaren. Waardoor de kans op groei ook behoorlijk groot is. Wat dan ook weer betekent dat hier voor beleggers het nodige te winnen valt in de komende jaren.

Geduld is van belang

Als het gaat om AI, dan zijn de ontwikkelingen pas net begonnen. Dat betekent dat geduld dus een belangrijke factor is. De ontwikkelingen lijken nu heel snel te gaan, waardoor het verleidelijk is om erin te stappen. Dat neemt niet weg dat het spreiden van de beleggingen en niet alles op AI te zetten een slimme zet is. Ook ETF’s waar AI in is opgenomen kan een goede optie zijn om voor te gaan. Door op deze manier te spreiden en de rust te bewaren is het goed mogelijk om ook op de lange termijn het nodige te winnen hiermee.

Related Posts