Is het mogelijk om de inflatie van 2023 te trotseren zonder uw spaargeld te riskeren?

inflatie van 2023
Is het mogelijk om de inflatie van 2023 te trotseren zonder uw spaargeld te riskeren?
Leestijd 2 minuten

De inflatie is de laatste jaren een heet hangijzer in Nederland. In 2023 wordt het land geconfronteerd met hoge inflatiecijfers die zowel burgers als bedrijven zorgen baren. Nu de prijzen van alledaagse goederen en diensten in een alarmerend tempo stijgen, wordt het voor mensen steeds moeilijker om rond te komen.

De Centrale Bank houdt de inflatie nauwlettend in de gaten en heeft de rente verhoogd in een poging het probleem te beteugelen. Maar ondanks deze inspanningen blijft de inflatie stijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen hun heil zoeken in spaarrekeningen.

Een spaarrekening is een financieel hulpmiddel om geld te bewaren op een veilige rekening die mettertijd rente oplevert. Deze rente kan de gevolgen van inflatie helpen compenseren, omdat het geld op de rekening blijft groeien, zelfs als de waarde van de valuta daalt. Voor veel Nederlanders wordt de spaarrekening een essentieel middel in de strijd tegen inflatie.

Spaarrekeningen bieden verschillende voordelen in een tijd van hoge inflatie. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze een veilige haven voor uw geld vormen. In tegenstelling tot aandelen of andere beleggingen is een spaarrekening niet onderhevig aan marktschommelingen. Dit betekent dat uw geld beschermd is tegen de ups en downs van de aandelenmarkt, waardoor het een betrouwbare keuze is voor wie zijn vermogen wil behouden.

Een ander voordeel van spaarrekeningen is dat ze toegankelijk zijn. U kunt gemakkelijk geld storten en opnemen van uw rekening wanneer dat nodig is, waardoor het een handige optie is voor dagelijkse transacties. Bovendien zijn de meeste rekeningen tot een bepaald bedrag verzekerd, zodat u er gerust op kunt zijn dat uw geld beschermd is als de aanbieder van de spaarrekening failliet gaat.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een spaarrekening is de rentevoet. Hoewel de rente op spaarrekeningen doorgaans lager is dan op andere beleggingsmogelijkheden, kunnen ze toch een waardevolle bron van passief inkomen vormen. Bankdeposito's en rentedragende rekeningen leveren momenteel echter een gemiddeld rendement op van 0,49%. ls dit nu beter dan niets?

De werkelijkheid is dat er andere alternatieven voor spaarrekeningen zijn die een hoger rendement opleveren. Dit geldt ook voor de D-account van Freedom24, een nieuw uitstekend product op de EU-markt, met een jaarlijks rendement van 2,5% zonder maximale stortingslimiet. De rente wordt dagelijks opgebouwd vanaf een saldo van 150 EUR of 120 USD. De aanbieder van de spaarrekening, Freedom24, is een op de NASDAQ genoteerd platform voor sparen en beleggen, met meer dan 350 000 klanten wereldwijd.

Naast het jaarlijkse rendement van 2,5% hebben Freedom24-klanten ook de mogelijkheid om te beleggen in de klassieke financiële instrumenten (ETF's, aandelen, enz.) tegen de beste prijzen. Natuurlijk, in tegenstelling tot het gebruik van de spaarrekening, gaan beleggingen in effecten altijd gepaard met het risico van kapitaalverlies. Het opbouwen van een evenwichtige beleggingsportfolio, in combinatie met conservatieve middelen zoals spaarrekeningen, blijft echter de meest efficiënte manier om de inflatie in 2023 te trotseren.

Related Posts