Kredietkaarten Vergelijken

Vergelijk alle Kredietkaarten

Een kredietkaart is een betaalkaart waarmee u uw uitgaven doorheen de tijd kan spreiden. Er zijn veel verschillende soorten kredietkaarten met verschillende voorwaarden en dit is waarom kredietkaarten vergelijken altijd verstandig is. 

ProductLimietKostenJKPType KaartVerzekering 
Beobank Extra World MasterCard
* Meest Gekozen
* 3% korting op uw aankopen (eerste 3 maanden)
* €5 Cadeau na 1e transactie
€ 3000€ 512.49%Extra World MasterCardJaAanvragen >
Cofidis Mastercard
€ 1250€ 514.5%Cofidis KredietkaartNeeAanvragen >
Cofidis Mastercard Gold
* Hoge limiet
* Exclusieve verzekeringen
€ 10001€ 512.5%Ja
Buy Way MasterCard
* Speciale kortingen
€ 1500€ 012.24%Buy Way MasterCard-kredietkaartNeeAanvragen >
Beobank Visa
* 3% korting op aankopen (eerste 3 maanden)
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 2500€ 512.49%Beobank VisaJaAanvragen >
Beobank MasterCard
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 512.49%Beobank MasterCardJaAanvragen >
Beobank Visa Student
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 750€ 512.49%Visa StudentJaAanvragen >
Beobank MasterCard Student
* Specifiek voor studenten
* Wereldwijd geaccepteerd
€ 750€ 512.49% MasterCard StudentJaAanvragen >
Beobank Visa Gold
* Exclusieve verzekeringen
€ 5000€ 512.49%Visa GoldJaAanvragen >
Kredietkaarten Vergelijken
2.7 (54.06%) 330 stemmen

De verrichte betalingen met de kredietkaart worden niet onmiddellijk van het beschikbare saldo op een rekening gecrediteerd, maar op een later tijdstip in de maand in één beweging verrekend. Op die manier moet de kredietkaart onderscheiden worden van de klassieke betaal- of debetkaart. Via deze laatste betaalkaart wordt het betaalde bedrag onmiddellijk van het beschikbare saldo afgetrokken. Door het feit dat het betaalde bedrag niet onmiddellijk van het beschikbare saldo wordt afgenomen, opent de kredietverstrekker in feite een lening voor een kortlopende periode.

Kredietkaarten Vergelijken via Forento.be

Kredietkaarten vergelijken via Forento.be

Vandaag de dag beschikt vrijwel iedere consument en handelaar over een kredietkaart. Een kredietkaart is dan ook geen recente ontdekking of uitzonderlijk hebbeding. Grofweg geschat zijn er een tweetal miljard kredietkaarten in de omloop, met als meest bekende varianten Visa, Mastercard en American Express. Kredietkaarten worden doorsnee aangevraagd bij de eigen bank. Doorheen de jaren zijn er ook andere spelers op de kredietkaartmarkt actief geworden, zoals supermarktketens en luchtvaartmaatschappijen. Ongeacht bij welk van deze partijen u een kredietkaart aanvraagt, u gaat steeds een minilening aan die u op het einde van de rit behoort terug te betalen. Om te vluchtige uitgaven met de kredietkaart te vermeiden, is een kredietkaart gekoppeld aan een maximumbedrag qua maandelijkse uitgaven. Dit bedrag wordt op haar beurt bepaald door de maandelijkse inkomsten van de houder van de kredietkaart, waardoor u doorsnee niet meer kan besteden dan u maandelijks zou kunnen aflossen.

Kredietkaarten worden aangeboden na het ondertekenen van een kredietkaartovereenkomst. Deze overeenkomst bevat de algemene voorwaarden van de kredietkaart en is bijgevolg een must om doorgenomen te hebben. Kredietkaarten vergelijken is dus geen overbodige activiteit wanneer u op zoek bent naar de beste voorwaarden en het goedkoopste tarief.

Maandelijks maximumbedrag

Zoals hiervoor gesteld, hebben alle kredietkaarten een limiet, hier kun je tijdens het kredietkaarten vergelijken op filteren en selecteren. Dit bedrag wordt vastgesteld na onderling overleg tussen de kaarthouder en de kaartuitgever. Kredietkaartlimieten schommelen tussen de 1.250 en 7.500 EUR. Het maximumbedrag zal grotendeels bepaald worden door de beschikbare middelen. Beschikt u over een hoger maandelijks vast inkomen? Dan zal de kredietverstrekker sneller bereid zijn u een kredietkaart met een hogere kredietkaartlimiet te verstrekken. De maandelijkse limieten kunnen op aanvraag bijgesteld worden. Hebt u bijvoorbeeld momenteel een kredietkaartlimiet van 1.250 EUR, maar vertrekt u binnenkort op vakantie naar de Verenigde-Staten of Azië? Dan kan u probleemloos uw kredietkaartlimiet tijdelijk verhogen.

Hoe kan u twee kredietkaarten met elkaar vergelijken?

De grootste verschillen inzake kredietkaarten kunnen aangetroffen worden inzake vaste jaarlijkse kosten, Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) en gedekte extra’s, hier kunt u tijdens het kredietkaarten vergelijken op selecteren.

1. Vaste jaarlijkse kosten

Deze kost hanteert de kredietverstrekker voor het ter beschikking stellen van de kredietkaart. Ongeacht of u de kredietkaart veel of weinig gebruikt, deze vaste jaarlijkse kost betaalt u sowieso. Bepaalde banken bieden voordelige pakketten aan waarbij u een ‘gratis’ kredietkaart krijgt bij de opening van een rekeningpakket. Voor de vaste jaarlijkse kostprijs hoeft u echter niet dit – eventueel – duurder rekeningpakket niet te nemen. De vaste jaarlijkse kosten voor een kredietkaart schommelen tussen de 5 en 15 EUR.

2. Het JKP

Het Jaarlijks Kostenpercentage is het tarief dat de kredietverstrekker op jaarbasis hanteert voor het ter beschikking stellen van geld. Aangezien het aankoopbedrag maar op een later ogenblik van het saldo wordt gecrediteerd, wenst de kredietverstrekker hiervoor een compensatie. De uiteindelijke afwikkeling kan op twee wijzen. Ofwel schrijft u zelf handmatig na ontvangst van uw uitgavenstaat het verschuldigde saldo, met daarbij de kosten en interesten ingerekend, over naar de kredietverstrekker. Ofwel verleent u machtiging aan de kredietverstrekker om automatisch het bedrag van uw rekening te crediteren. Via een dergelijke domiciliëring vermijdt u onbetaalde achterstallen, maar bent u anderzijds wel afhankelijk van de kredietverstrekker.

3. Gedekte extra’s

Kredietverstrekkers wensen het gebruik van kredietkaarten aan te moedigen door de betaalkaart te koppelen aan extra’s. Zo kan uw kredietkaart een annulatieverzekering bevatten, waardoor u gedekt bent op vakantie. Anderzijds kan uw kredietkaart ook een waarborg voor garantie uitbreiding omsluiten. Naast de standaardgarantie van de producent, ontvangt u van uw financiële instelling een bijkomende waarborg op alle aankopen die u via de kredietkaart verricht. Opgelet: het is niet omdat u over een kredietkaart beschikt, dat u automatisch ook recht hebt op deze extra’s. In de algemene voorwaarden staat vaak vermeldt dat de extra dekkingen enkel gelden voor de aankopen die u via de kredietkaart verricht.

Waarom een Kredietkaart aanvragen?

Kiezen voor een kredietkaart, is kiezen voor een aantal voordelen:

Betalen met een kredietkaart1. Eenvoudig betalen in het buitenland

Via een klassieke betaalkaart loopt u het risico niet buiten België of de Europese Unie te kunnen betalen. Wanneer u regelmatig naar de Verenigde-Staten of andere delen van de wereld reist, is een kredietkaart een must. Kaarten zoals Visa, Mastercard en American Express worden overal ter wereld bij zo’n 28 miljoen handelaars aanvaard.

2. Betalen via het internet

Kredietkaarten worden vaak benut als betaalinstrument binnen de online shop-wereld. Aangezien verschillende miljoenen handelaren de kredietkaart als betaalwijze aanvaarden, wordt deze mogelijkheid ook geboden in de webshops van deze handelaars. Via een kredietkaart verricht u in enkele muisklikken aankopen via het internet.

3. Betalen en geld afhalen

Naast klassieke betalingen, kan u via een kredietkaart ook in het binnen- en buitenland geld afhalen. Handig wanneer u onverwacht in het buitenland gestrand bent en zonder financiële middelen zit. Let echter op voor het kostenplaatje van deze mogelijkheid. Geldafhalingen hebben een standaardkost, waardoor u al snel 5 EUR of meer kwijt bent. Verwaarloosbaar wanneer u bijvoorbeeld 1.000 EUR afhaalt, maar een stevige meerprijs wanneer u maar 50 EUR afhaalt.

4. Betalingsgemak

Via een kredietkaart hoeft u niet te piekeren omtrent het ogenblik waarop uw loon zou gestort worden. Via een Visa, Mastercard of American Express-kaart betaalt u nu uw aankopen, maar worden ze pas binnen enkele weken van uw rekeningsaldo afgenomen. De meeste kredietverstrekkers staan toe om de verrekening gedurende enkele maanden uit te stellen, wanneer u bijvoorbeeld voor uitzonderlijke uitgaven staat. Let op wanneer u voor deze laatste piste kiest. Uw kosten zullen bijgevolg mee opschuiven, waardoor u op het einde van de rit meer voor uw aankoop betaalt.

5. Veilig betalen

Via een kredietkaart betaalt u op een beveiligde wijze. Enerzijds hoeft u minder cash geld op zak te hebben, anderzijds kunnen betalingen via een kredietkaart enkel worden uitgevoerd na de juiste pincode en handtekening. Voor online aankopen hoeft u daarenboven de kaart reëel vast te houden, aangezien er gevraagd wordt naar de beveiligingscode op de achterzijde van de betaalkaart.

Geweigerde betaling via kredietkaart?

Wordt uw betaling via de kredietkaart geweigerd? Geen paniek, er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw betaling mislukte.

1. U hebt uw maandelijkse kredietlimiet overschreven. Kredietkaarten werken met een intern geheugen, waardoor u uw maandelijks kredietbedrag niet kan overschrijden. Wanneer u bijvoorbeeld deze maand al een vakantie van 1.000 EUR hebt geboekt en nog een fiets van 1.700 EUR wenst aan te kopen, terwijl uw limiet vastgesteld werd op 2.500 EUR, dan zal uw betaling geweigerd worden.

2. Defecte kaart. Net als bij een klassieke debetkaart kan uw kredietkaart stuk gaan. Kredietkaarten werken met een magnetische strook en chip. Simpelweg een nieuwe kaart aanvragen en u kan weer verder winkelen.

3. Uw betaling werd om beveiligingsredenen geweigerd. Wanneer uw pincode incorrect is of de handtekening niet overeenstemt dan zal de handelaar uw betaling weigeren.

Kies tijdens het kredietkaarten vergelijken steeds voor een kredietkaart die bij uw financiële middelen past. Vergelijk de verschillende kredietkaartverstrekkers voor de meest aantrekkelijke tarieven en voorwaarden.