Mastercard Kredietkaart

Mastercard Kredietkaart Vergelijken

De Mastercard kredietkaart is één van de beter gekende kredietkaarten. Via een Mastercard kan u veilig en eenvoudig betalen bij miljoenen fysieke en online handelaren, waar dan ook ter wereld. Daarenboven beschikt Mastercard over een afhaalfunctie, waardoor u bij een tekort aan cash via de kredietkaart geld kan afhalen. 

 ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekerd 
Cofidis MastercardCofidis Mastercard
* Kosteloos geld opnemen
* Online aanvraag
€ 1250€ 5JaNeeAanvragen >
Buy Way MasterCard-kredietkaartBuy Way Mastercard
* Meest Gekozen
* Online aanvraag
* Diverse partneraanbiedingen
€ 1500€ 0JaNeeAanvragen >
Extra World MasterCardBeobank Extra World MasterCard
* 3% korting op uw aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 Cadeau na 1e transactie
€ 3000€ 5JaJaAanvragen >
Beobank MasterCardBeobank Mastercard
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 5JaJaAanvragen >
MasterCard StudentBeobank MasterCard Student
* Speciaal voor studenten
€ 750€ 5JaJaAanvragen >
Mastercard Kredietkaart
4 (80%) 38 stemmen

Een Mastercard gebruiken voor een gespreide betaling, is echter ook een vorm van lenen. Ga dus na of u in het concrete geval weldegelijk gebruik moet maken van de kredietkaart, of zelf beter de aankoop verricht.

Klik hier om alle kredietkaarten te vergelijken
Kredietkaarten zoals Mastercard, Visa en American Express werken op basis van hetzelfde principe. Via de verrichting wordt het aankoopbedrag niet onmiddellijk van uw rekening afgenomen, maar pas op een later, overeengekomen tijdstip die maand. Op die manier beschikt u als consument over een ruimere bestedingsmarge. U bent bijvoorbeeld niet gebonden aan het tijdstip waarop u loon zou gestort worden, of de datum dat u extra’s als vakantiegeld of eindejaarspremie ontvangt. Via een Mastercard kan u uw benodigde aankopen reeds nu verrichten, terwijl u het geld pas binnen enkele weken of maanden nodig hebt. Ook handelaren halen voordeel uit het gebruik van een kredietkaart. Waar ze anders hun aankoop zouden mislopen, ontvangen ze via de kredietkaartuitgever na enkele uren of dagen het aankoopbedrag. Kiezen voor Mastercard is bijgevolg kiezen voor een win win-situatie voor zowel consument als handelaar.

Mastercard Kredietkaarten Vergelijken

Mastercard Kredietkaart Vergelijken

Een Mastercard kan eenvoudig aangevraagd worden bij de eigen bankier. Wanneer u bijvoorbeeld al een spaarrekening en zichtrekening hebt lopen bij een bank, zal deze u waarschijnlijk ook contacteren of u geïnteresseerd bent in een kredietkaart. Klanten die opteren voor een bepaald rekeningenpakket of beschikken over een minimum aan spaargeld, ontvangen van de bankier als extra een gratis Mastercard. Informeer dus bij uw bankier of u voor deze voordelen in aanmerking komt. Niet alleen banken zijn actief op de kredietkaartmarkt, ook grote bedrijven, zoals supermarktketens en luchtvaartmaatschappijen bieden een Mastercard aan. De meest essentiële verschillen tussen Mastercard aanbieders zijn:

1. Jaarlijkse vaste kosten

Voor het gebruik maken van de Mastercard betaalt u aan de uitgever aan jaarlijkse vaste vergoeding. Dit bedrag wordt doorgaans op maandbasis uitgedrukt, waardoor u door dit bedrag x 12 te vermenigvuldigen de jaarlijkse vaste kost bekomt. Dit bedrag wordt door de uitgever toegepast, ongeacht of u al dan niet regelmatig van de Mastercard gebruik maakt.

2. Gespreid betalen mogelijk?

Afhankelijk van kredietkaartuitgever tot kredietkaartuitgever kan u uw betaling gespreid terug betalen. In plaats van dat de betaling in één beweging van uw rekening wordt afgenomen, kan u op uw eigen tempo het afbetaalbedrag aangeven. Opmerking: op die manier behoort de Mastercard uitgever langer op zijn geld te wachten, waardoor hij ook meer kosten zal doorrekenen.

3. Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Doorgaans rekent een kredietkaartuitgever geen interest aan wanneer het hele aankoopbedrag later die maand van de bijhorende zichtrekening wordt afgenomen. Voor uitgestelde, gespreide betalingen over enkele maanden rekent de kredietkaartuitgever wel een kost, lees: het jaarlijks kostenpercentage. Kredietkaarten met een hoger JKP zijn logischerwijze duurder dan kredietkaarten met een lager JKP. Aangezien consumenten verschillende betalingen op jaarbasis via een Mastercard uitvoeren, loont het de moeite de verschillende JKP’s tussen kredietkaartuitgevers met elkaar te vergelijken.

4. Exclusieve kortingen en acties

Betalingen verrichten met een Mastercard heeft ook tal van voordelen. De kortingen en acties verschillen van kredietkaartuitgever tot kredietkaartuitgever, maar slaan meestal terug op een verlengde garantie, reisbijstands- of bagageverzekering. Mastercard creëert enkel het betaalplatform, waardoor u voor de respectievelijke kortingen en acties moet terugvallen op de bank of supermarktketen waarbij u de Mastercard aanvroeg.

Mastercard Kredietkaart Aanvragen

Zoals hierboven gesteld, kan men een Mastercard aanvragen bij banken, supermarktketens of luchtvaartmaatschappijen. Elk van de drie zullen enkel een Mastercard toestaan aan geïnteresseerden die een vast maandelijks inkomen kunnen bewijzen. Een kredietkaart kan immers beschouwd worden als een lening, waarbij u op de einde van de rit de ontleende som met daarenboven verschuldigde interesten en kosten behoort terug te betalen. De kredietgever zal bijgevolg een vast inkomen vereisen als waarborg dat deze sommen effectief terugbetaald worden. Personen die niet beschikken over een (voldoende) vast inkomen of studenten, worden voor een Mastercard geweigerd.

Voor Studenten

Voor studenten ontwikkelden banken zoals KBC en BNP Paribas Fortis een Studenten Kredietkaart. Een Studenten Kredietkaart wordt gekenmerkt door beperktere uitgavenmogelijkheden, maar gelijkaardig zoals bij een Mastercard een afwezigheid van link met het saldo op de zichtrekening. Nieuw is de prepaid kredietkaart Mastercard. Via een dergelijke kredietkaart kan u eenvoudig betalen binnen alle fysieke winkels en webshops die de gewone Mastercard aanvaarden. De prepaid kredietkaart heeft als voordeel dat iedereen, ongeacht het aantal lopende leningen of hoogte van het inkomen, in aanmerking komt. Daarenboven is er geen maximumlimiet, aangezien de prepaid kredietkaart maar kan benut worden tot het vooraf overgeschreven bedrag opgesoupeerd is. Vooraleer een gewone Mastercard wordt verstrekt, zal de kredietkaartuitgever nagaan of de geïnteresseerde geen betaalachterstand heeft bij de kredietcentrale. Uitzonderlijk vereist een kredietkaartuitgever geen NBB-toetsing. Een afwezigheid van dergelijke toetsing gaat echter gepaard met hogere kosten.

Kleur Mastercards

Mastercard kredietkaarten kunnen onderscheiden worden op basis van hun kleur. Grosso modo vallen twee Mastercard kredietkaarten te onderscheiden, zijnde: de Mastercard Gold (gouden kaartkleur) en de Mastercard Platinum (zwarte kaartkleur). Via elk van deze twee kaarten opteert u voor een wereldwijde betalingsmogelijkheid, gespreide betaling en extra verzekering op aankopen. Een Mastercard Gold kredietkaart laat toe om maandelijks tot 5.000 EUR aan aankopen te verrichten. Het totaalbedrag van de aankopen wordt één maal per maand automatisch van de bijhorende rekening geboekt. Indien gewenst kan de afrekening van het totaalbedrag gespreid worden doorheen de tijd.

De Mastercard Platinum biedt dezelfde voordelen als de Mastercard Gold kredietkaart, maar beschikt over een standaard uitgavenmaximum van 7.500 EUR. Indien gewenst kan dit standaardbedrag bij de Mastercard Gold en Mastercard Platinum worden verhoogd na overleg met de kredietkaartuitgever. Mastercard richt zich met andere woorden op geïnteresseerden met een hoger maandelijks inkomen. De kredietkaarten met een beperktere maandelijkse maximumlimiet zoals 1.250 of 2.500 EUR, worden aangeboden door Visa.

Voordelen Mastercard

1. Mastercard wordt bij miljoenen handelaren, online en in de fysieke wereld aanvaard. Via een Mastercard kredietkaart loopt u dus nooit het risico uw aankopen niet te kunnen betalen.

2. De Mastercard kredietkaart is een veilig betaalmiddel. U ontvangt een persoonlijke pincode waardoor louter u aankopen via de kredietkaart kan verrichten.

3. Maximumlimiet op basis van maandelijks inkomen. Mastercard biedt twee types kredietkaarten aan, zijnde de Mastercard Gold en de Mastercard Platinum. De kredietkaartuitgever zal enkel deze kredietkaart toestaan wanneer u uw maandelijks inkomen kan staven.

4. Maximumlimiet begrenst. Kredietkaarten werken met een maandelijkse maximale grens. Van zodra u deze grens zou overstijgen, zal Mastercard de betaling weigeren. Via een Mastercard kredietkaart houdt u dus een goed overzicht over uw maandelijkse betalingen.

5. Kredietkaart, ongeacht inkomen of lopende leningen. Via een Mastercard prepaid kredietkaart kan u betalen met het gemak en de voordelen van een kredietkaart, zonder een NBB-toetsing te ondergaan of overzicht van uw leningen te bezorgen.

De Mastercard kredietkaart is één van de meest krachtigste betaalmiddelen ter wereld. Via deze kredietkaart betaalt u eenvoudig, snel en veilig binnen miljoenen fysieke winkels en webshops.