Mastercard Kredietkaart

Mastercard Kredietkaart Vergelijken

Met een Mastercard kredietkaart kan je bijna overal betalen. Zowel online als in fysieke winkels. En dat in België en honderden landen wereldwijd. De Mastercard creditcard wordt niet door maar 1 aanbieder aangeboden. Bijna alle banken hebben een eigen Mastercard betaalkaart. Vergelijk hieronder kredietkaarten om te kijken welke kredietkaart met verzekering bij jouw profiel past.

>> Bekijk hier de meest gekozen Mastercard van 2020 <<
 ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekerd 
Cofidis MastercardCofidis Mastercard
* Kosteloos geld opnemen
* Online aanvraag
€ 10001€ 5JaNeeNaar Website >
Buy Way MasterCard-kredietkaartBuy Way Mastercard
* Meest Gekozen
* Online aanvraag
* Diverse partneraanbiedingen
€ 1500€ 0JaNeeNaar Website >
Cofidis Mastercard GoldCofidis Mastercard Gold
* Hoge limiet
* Exclusieve verzekeringen
* Meest Gekozen
€ 10001€ 5JaJaNaar Website >
Extra World MasterCardBeobank Extra World MasterCard
* 3% korting op uw aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 Cadeau na 1e transactie
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
Beobank MasterCardBeobank Mastercard
* €5 cadeau na eerste transactie
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
MasterCard StudentBeobank MasterCard Student
* Speciaal voor studenten
€ 750€ 5JaJaNiet beschikbaar
Klik hier om alle kredietkaarten te vergelijken

Waarom zou ik betalen met een Mastercard kredietkaart?

Het geld dat je betaalt met deze kaart gaat niet onmiddellijk van je rekening. Alle betalingen die je de voorbije maand met de Mastercard kredietkaart hebt gedaan, worden namelijk op een vast tijdstip van je rekening gedebiteerd. Dat is het grootste verschil met een gewone bankkaart. Bij een gewone bankkaart neemt de bank rechtstreeks het aankoopbedrag van je zichtrekening. Met een Mastercard kredietkaart kan je dus flexibel betalen.

Wat kost een Mastercard kredietkaart?

Er is geen vaste prijs voor een Mastercard kredietkaart. Aanbieders zijn vrij om te bepalen welke maandelijkse bijdrage ze voor hun betaalkaart vragen. Dit schommelt meestal tussen de 5 en 50 euro per jaar. De Mastercard Classic zal wel in elk geval goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een Mastercard Gold. Hou verder ook rekening met eventuele activatiekosten, kosten voor het opnemen van contant geld en geld in vreemde munten.

Kaartlimiet Mastercard creditcard

Mastercard Kredietkaart

De kaartlimiet of gebruikslimiet is het bedrag dat je maandelijks met de kredietkaart kan besteden. Dit bedrag verschilt van aanbieder tot aanbieder. Bij alle banken schommelt de kaartlimiet van de kredietkaart tussen de 1.250 en 5.000 euro. Hou er rekening mee dat je maandelijkse bijdrage hoger zal liggen naarmate je creditcard een hogere gebruikslimiet heeft.

Betaal ik een rente voor de betalingen via de kredietkaart?

Niet altijd. Wanneer je aankopen onmiddellijk de maand nadien van je rekening worden gedebiteerd, zal je geen rente betalen. Enkel wanneer je betaalkaart gekoppeld is aan een kredietlijn of kredietopening zal je een rente of Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) betalen op het openstaande bedrag. Hierdoor kan je zelf beslissen hoeveel je maandelijks terugbetaalt. De algemene voorwaarden van de bank zullen bepalen hoeveel je maandelijks van de aankopen moet terugbetalen. Dat is bijvoorbeeld 5% van het aankoopbedrag met een absoluut minimum van 25 euro.

Heeft elke Mastercard kredietkaart een gratis verzekering?

Niet allemaal. De kredietkaarten met een hogere kaartlimiet en hogere maandelijks bijdrage hebben dit zeker wel. De meest voorkomende verzekeringen daarbij zijn de reisverzekering, annulatieverzekering, bescherming voor online aankopen, verzekering tegen kaartfraude en verlengde garantie. De verzekeringen en beschermingen van een Mastercard kredietkaart kunnen dus heel uitgebreid zijn. Vergelijk daarom altijd creditcards van verschillende aanbieders voor de beste oplossing.

4/520 ratings