Prepaid Kredietkaart

Prepaid Kredietkaarten Vergelijken

Met een prepaid kredietkaart heb je hetzelfde betaalcomfort als bij een klassieke kredietkaart. Alleen heb je geen risico om te veel geld uit te geven. De prepaid creditcard moet je namelijk eerst opladen alvorens je ermee kan betalen. Met deze kaart kan je dus probleemloos je vakantie reserveren, een hotel betalen, op restaurant gaan, enz. Hieronder kan je de verschillende aanbieders van prepaid Visa en Mastercard kredietkaarten vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Prepaid Kaart van 2020 <<
 ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekerd 
Viabuy Prepaid KaartViabuy prepaid kredietkaart
* Meest Gekozen
€15000€ 19.90NeeNeeAanvragen >
Buy Way prepaid kredietkaartBuy Way Prepaid€2500€ 0NeeNeeAanvragen >
Weststein Prepaid CardWeststein Prepaid Mastercard
€35000€ 12NeeNee

Wat is het verschil tussen een klassieke kredietkaart en een prepaid kredietkaart?

Prepaid kredietkaartEen prepaid creditcard moet je eerst opwaarderen. Je kan dus geen geld uitgeven met deze betaalkaart zonder dat je dat bedrag eerst op de kaart hebt geplaatst. Met een prepaid kredietkaart hou je dus extra controle over je budget. Zeker voor jongeren is de prepaid kredietkaart daardoor een uitstekende oplossing. Als ouder hou jij controle over het geld dat je kind met de kaart uitgeeft.

Kan ik overal betalen met een prepaid creditcard?

Ja. Prepaid creditcards worden aanvaard op alle plaatsen waar je met klassieke Visa en Mastercard kredietkaarten kan betalen. Dat komt omdat deze betaalkaart gebruikmaakt van het netwerk van Visa en Mastercard. Hierdoor kan je dus zonder probleem in België en in het buitenland betalen. Kijk enkel na of de online of fysieke winkel tot het Visa of Mastercard netwerk behoort. Je herkent dit aan het logo dat de winkel zal ophangen bij de betaalautomaat.

Hoeveel geld kan ik op de prepaid creditcard opladen?

Dat verschilt tussen de prepaid creditcards. Het maximumsaldo van de creditcard staat altijd in de algemene voorwaarden van de kaart vermeld. Bij de meeste aanbieders schommelt dit tussen de 1.000 en 8.000 euro. Natuurlijk kan je zelf beslissen om je uitgavenlimiet lager te leggen dan dit maximumplafond.

Wat zijn de kosten van de prepaid creditcard?

Net zoals bij een klassieke kredietkaart zal je voor een prepaid kredietkaart een maandelijkse kaartbijdrage moeten betalen. Dat is het bedrag dat de bank aan jou vraagt om de kaart operationeel te houden. Bijvoorbeeld 1 euro per maand. Sommige kaart uitgevers hebben een gratis prepaid kredietkaart indien je jonger bent dan 26 jaar of een bepaald rekening pakket opent. Goed om te weten is dat bepaalde aanbieders ook een kost doorrekenen voor het aankopen of activeren van de kaart. Verder moet je ook rekening houden met de kostprijs van geldafhalingen en de eventuele wisselprovisie voor cash geld in het buitenland. Betalen met de prepaid kredietkaart is wel altijd gratis.

Zijn er voordelen verbonden aan een prepaid kredietkaart?

Dat is zeker mogelijk. Zoals de klassieke kredietkaart kunnen er aan de prepaid creditcard bepaalde gratis verzekeringen gekoppeld zijn. De meest voorkomende verzekeringen hierbij zijn de bescherming van aankopen tegen diefstal of schade, bescherming voor online aankopen en verlengde garantie.

Een betaalkaart zonder toetsing bij de Nationale Bank van België

Omdat er bij een prepaid kredietkaart in principe geen krediet wordt geopend, moet de aanbieder niet nagaan of je elders al een krediet hebt geopend. Op die manier is deze creditcard een uitstekend idee wanneer je geen beroepsinkomsten hebt of elders al een persoonlijke lening hebt lopen. Zoals gezegd, is een prepaid betaalkaart ook voor jongeren interessant. Zij komen namelijk niet in aanmerking voor een klassieke kredietkaart.

5/515 ratings