Prepaid Kredietkaart

Prepaid Kredietkaarten Vergelijken

Met een prepaid kredietkaart heb je hetzelfde betaalcomfort als bij een klassieke kredietkaart. Alleen heb je geen risico om te veel geld uit te geven. De prepaid creditcard moet je namelijk eerst opladen alvorens je ermee kan betalen. Met deze kaart kan je dus probleemloos je vakantie reserveren, een hotel betalen, op restaurant gaan, enz. Hieronder kan je de verschillende aanbieders van prepaid Visa en Mastercard prepaid kredietkaarten vergelijken.

>> Bekijk hier de meest gekozen Prepaid Kaart van 2023 <<
ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekerd
Viabuy prepaid kredietkaart
* Meest Gekozen
Bekijk aanbod >
€15000€ 19.90NeeNeeNaar Website >
Buy Way Prepaid€2500€ 0NeeNeeNiet beschikbaar
Weststein Prepaid Mastercard€35000€ 12NeeNeeNiet beschikbaar

Prepaid kredietkaarten zijn een geweldige manier om de uitgaven van een kredietkaart goed te beheersen. Iemand zonder financiële controle over zijn leven een creditcard geven, is als het openen van een speelgoedwinkel of een snoepwinkel voor een kind. Tenzij je een slechte kredietwaardigheid wilt hebben, kan je in plaats daarvan een prepaid kredietkaart aanschaffen.

Het goed beheren van een prepaid kredietkaart

Prepaid kredietkaarten kunnen op verschillende manieren helpen. Zo kan de houder van de prepaid kaart bepaalde persoonlijke uitgaven en vergoedingen beheren. Het helpt de kaarthouder ook om de flexibiliteit van betalingen te bevorderen, of het nu gaat over de betaling van internet, een smartphone, een restaurantconsumptie, winkelkosten of nog andere kosten.

Geld opladen op je prepaid kredietkaart

Prepaid KaartDe manier waarop een prepaid kredietkaart werkt is heel eenvoudig. Door prepaid kredietkaarten te gebruiken, weet je precies wat je je kan veroorloven en ga je niet te ver met de uitgaven die je doet. Zoals de naam het al aangeeft, hebben prepaid kredietkaarten al een bedrag van jou ontvangen, omdat ze prepaid zijn. Een persoon zet dus geld op de prepaid kredietkaart en hij kan alleen het bedrag in rekening brengen dat op de rekening staat.

De houder kan op elk gewenst moment geld op zijn prepaid kredietkaart laden. Bij een aankoop moet het geld al op de rekening staan ​​en al zijn bijgeschreven op de kaart, om schaamte in de winkel of in het restaurant te voorkomen.

De voordelen van prepaid kredietkaarten

Prepaid kredietkaarten kunnen de beste oplossing zijn voor je financiële behoeften en aankopen. Wij sommen hiervoor enkele redenen op.

Schulden voorkomen

De prepaid kredietkaart kan de houder weghouden van enorme schulden omdat de houder alleen zijn eigen geld uitgeeft.

Niet boven je budget gaan

In tegenstelling tot andere vormen van kredietkaarten, moedigen de prepaid kredietkaarten de houder niet aan om teveel geld uit te geven dat ze niet hebben en niet kunnen betalen. Met een prepaid kredietkaart hoeven de houders zich geen zorgen meer te maken over te hoge uitgaven, omdat ze niet meer kunnen kopen als ze geen geld meer beschikbaar hebben op de kaart.

Een slechte kredietwaardigheid voorkomen

Prepaid kredietkaarten helpen de houder bij het observeren van de juiste bestedingsgewoonten. In grote gevallen kan de houder geen extra geld uitgeven dat niet op de rekening staat of kan hij geen aankopen doen die hij niet kan betalen. Zo kunnen ze een slechte kredietwaardigheid voorkomen.

Prepaid kredietkaarten voor kleine bedrijven

Bij de meeste eigenaren van kleine bedrijven kan een prepaid kredietkaart de beste manier zijn om dingen te betalen. De betalingsmethode wordt eenvoudiger omdat het geld van de kaart gemakkelijk kan worden geprojecteerd.

Alle soorten betalingen zijn mogelijk

Een prepaid kredietkaart kan worden gebruikt om betalingen te doen voor kleding, maar het kan ook een goed instrument zijn om het inschrijvingsgeld voor het onderwijs te betalen.

Een dubbele kaart

Sommige prepaid kredietkaarten worden dubbel gegeven. De ene prepaid kaart is bijvoorbeeld voor de houder, de andere is voor zijn partner, familielid, of gewoon voor de veiligheid als dubbel.

Prepaid kredietkaarten zijn probleemloos

Tegen de tijd dat de houder een geldbedrag oplaadt, kan hij of zij het meteen gebruiken. Een ander belangrijk ding is dat de houder meestal gemakkelijk toegang heeft tot zijn geldbedrag van de dichtstbijzijnde geldautomaat.

Wereldwijd gebruik

Meestal wordt elk bedrag geaccepteerd om op te laden op de kaart en is het ook wereldwijd beschikbaar. De prepaid kredietkaart wordt ondersteund zoals de bekende, gewone kredietkaarten.

Geld ontvangen

Dit soort van kredietkaart is een veilige en gegarandeerde manier om geld te ontvangen. Je kan dus geld overschrijven, of laten overschrijven, van een gewone rekening naar de prepaid kredietkaart.

Het kan gebruikt worden als bankrekening

Een prepaid kredietkaart is een zeer handig en betaalbaar antwoord voor houders die bankproblemen hebben. In dergelijke gevallen kunnen prepaid kredietkaarten worden gebruikt als bankrekening. Je kan er dus gewoon geld opzetten, of laten opzetten, en het laten staan als je het niet onmiddellijk gebruikt.

Prepaid kredietkaarten kunnen overal gebruikt worden

Prepaid kredietkaarten kunnen altijd en overal worden gebruikt. In veel gevallen is het handig omdat je er op een eenvoudige manier goederen en diensten mee kan kopen.

Weinig documenten nodig

Een prepaid kredietkaart vereist weinig documenten, zoals een bankafschrift, een arbeidsbewijs, kredietcontroles, enzovoort.

Goedkoop

Het grootste deel van de prepaid kredietkaart geeft de houder een gegarandeerde acceptatieverwerkingsmethode. Het biedt ook verschillende manieren om geld te storten zonder duren kosten. Wel is het mogelijk dat je een klein bedrag moet betalen bij het opladen van geld.

Hulp mogelijk

Banken en financiële instellingen die prepaid kredietkaarten uitgeven, zijn altijd heel behulpzaam. Voor meer vragen en informatie kan de houder altijd terecht bij de dichtstbijzijnde bank of de vestiging die deze kredietmethode aanbiedt, of ook op de talloze websites die deze diensten aanbieden.

Wanneer is een prepaid kredietkaart aan te raden?

Prepaid Kredietkaarten VergelijkenEen slecht krediet is niet de enige reden om een ​​prepaid kredietkaart aan te schaffen. Als je in het verleden fouten hebt gemaakt met het tegoed van je gewone kredietkaart en je wilt iets dat je kan gebruiken om op internet te winkelen, om je rekeningen via internet te betalen, of om boodschappen te doen, dan is een prepaid kredietkaart geweldig en bespaar je meer dan wanneer je een echte kredietkaart zou gebruiken, omdat je geen rente moet betalen.

Je leent geen geld

Er word wel eens gezegd dat als je geen geld hebt, je het ook niet mag uitgeven. Met een prepaid kredietkaart geef je alleen je zuurverdiende geld uit, want je leent het geld niet. Dit is het grote verschil met een gewone kredietkaart. Bij een gewone kredietkaart doe je een aankoop en betaal je het op een later tijdstip terug, waarbij je nog eens rente of een jaarlijkse vergoeding betaalt.

Een herlaadbare kaart

Er zijn twee mogelijkheden bij prepaid kredietkaarten. De ene is een herlaadbare kaart die op een bankkaart lijkt. De andere is een kaart die je niet kan herladen. Wanneer het geld op is, is de kaart dus niet langer bruikbaar. De meest gebruikte manier van prepaid kredietkaarten is diegene die je kan herladen. Contant geld toevoegen aan de kaart is vergelijkbaar met dat de bank je geld vasthoudt.

Een schuldenvrije kredietkaart

Een prepaid kredietkaart werkt op die manier dat je geld toevoegt aan de kaart. Deze kaart houdt bij wat je uitgeeft en wat er nog beschikbaar is. Je kan je limiet niet overschrijden. Hierdoor geef je geen geld te veel uit. Als je geen geld op je kaart hebt, kan je deze niet gebruiken. Het is een schuldvrije kredietkaart. De mogelijkheid om je geld op een kaart te zetten, kan je helpen bij het bijhouden van je uitgaven.

Het is zoals een gewone kredietkaart, maar dan zonder het gedoe van hoge rente en zonder het betalen van een maandelijkse factuur waarbij je je misschien niet kan veroorloven om het geld correct terug te betalen.

Een tegoed opbouwen

Als je moeite hebt met geld sparen, kan je via een prepaid kredietkaart een tegoed opbouwen. Wanneer je bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag aan de prepaid kredietkaart toevoegt, heb je na verloop van tijd een mooi bedrag gespaard. Je kan deze methode ook gebruiken om bijvoorbeeld geld te sparen voor je kinderen, of voor andere personen waarmee je nauw verbonden bent. Denk bijvoorbeeld maar aan iemand waarvan je meter of peter bent die je graag van iets financieels wilt voorzien.

Een prepaid kredietkaart als geschenk geven

Aangezien je een tegoed kan opbouwen op deze kaart voor mensen die je nauw aan het hart liggen, kan je de kaart ook als geschenk geven. In dit geval kan je ook een prepaid kredietkaart gebruiken die slechts één keer kunnen worden geladen. Deze soorten van prepaid kredietkaarten zijn goed bij het geven van een communiegeschenk, een verjaardagsgeschenk, om te geven aan tieners en zelfs voor het financieren van activiteiten en uitgaven van een vakantie.

Als de kaart leeg is, kan je deze gewoon in stukken snijden en weggooien. Tieners kunnen het moeilijk hebben om een ​​kredietkaart goed te bewaren. Als deze in verkeerde handen valt, kan het een eeuwigheid duren om de kaart te blokkeren, het geld terug te krijgen, of om een nieuw exemplaar per post te ontvangen.

Prepaid kredietkaarten vergelijken

Prepaid KredietkaartEr zijn veel verschillende prepaidkaarten beschikbaar. Daarom is prepaid kredietkaarten vergelijken aan te raden. Je wilt echter verschillende kaarten met elkaar onderzoeken en vervolgens ontdekken hoeveel de kaarten kosten bij de eerste aankoop, wanneer je geld oplaadt en in geval van andere transacties of verborgen kosten.

Zoek uit of je bij de aankoop ervan een tijdelijke kaart krijgt, of dat het om een permanente kaart gaat. Als je de kaart onmiddellijk nodig hebt, kan dit je helpen om te beslissen welke kaart beter voor jou is.

Een permanente prepaid kaart met kredietkaartnummer

Als je een permanente prepaid kaart hebt, krijg je ook een kredietkaartnummer dat je op internet kan gebruiken. Wanneer je een prepaid kredietkaart wilt aanschaffen omdat je ze meteen nodig hebt, moet je goed controleren hoe lang het duurt voordat je de kaart ontvangt. Sommige bedrijven sturen de kaart op met de post, maar bij andere bedrijven kan je ze meteen gaan ophalen. In dit laatste geval kan je de kaart ook meteen gebruiken. Ook voor deze reden is prepaid kredietkaarten vergelijken belangrijk.

De kosten van een prepaid kredietkaart

De belangrijkste reden voor een prepaid kredietkaart vergelijken is dat het kosten kan bevatten. Het is natuurlijk het voordeligste om de kaart aan te schaffen met de minste kosten. Online zijn er verschillende bedrijven beschikbaar waar je de kaart gratis kan aanvragen, je ontvangt je kaart vervolgens per post. Op dat moment kan je geld toevoegen aan de prepaid kredietkaart, nadat je ze hebt ontvangen.

Maandelijkse kosten betalen

Bij sommige prepaid kredietkaarten worden maandelijkse kosten berekend, bij anderen betaal je geen maandelijkse kosten, maar betaal je enkel kosten als je geld oplaadt. Ook hiervoor is prepaid kredietkaarten vergelijken erg belangrijk. Soms moet je enkele euro’s betalen als vergoeding voor het hebben van een prepaid kredietkaart. Dit is geen hoge vergoeding vergeleken met een gewone kredietkaart, maar onthoud ook dat je geen rente betaalt over het geld dat je van de kaart uitgeeft.

Je saldo controleren

Een andere reden waarom prepaid kredietkaarten vergelijken belangrijk is, is dat je weet op welke manier je het saldo ervan kan controleren. Kan je het saldo bijvoorbeeld online checken? Of is dit enkel mogelijk aan een bankautomaat? Zijn er nog andere manieren om te controleren hoeveel geld er nog beschikbaar is op de prepaid kredietkaart? Is het controleren van het saldo gratis, of moet je hiervoor toch een kleine vergoeding betalen? Het zijn belangrijke redenen voor het vergelijken van prepaid kredietkaarten bij de verschillende organisaties waar je ze kan aanschaffen.

De limiet van een prepaid kredietkaart

Sommige prepaid kredietkaarten hebben limieten. Deze limieten kunnen zich op verschillende manieren kenbaar maken, zoals dat je slechts een bepaald bedrag op één ogenblik kan toevoegen aan de kaart. Wat ook mogelijk is, is dat je slechts een bepaald bedrag van de kaart kan afhalen, of dat er een limiet zit op het maximale bedrag bij een betaling. Ook dit zijn goede redenen waarom prepaid kredietkaarten vergelijken zeer belangrijk is.

De manier van geld opladen

Een andere reden waarom prepaid kredietkaarten vergelijken belangrijk is, is de manier waarop je geld kan opladen. Kan je bijvoorbeeld enkel geld opladen via een bankautomaat, of is dit ook mogelijk via een overschrijving? Een andere mogelijke manier om geld op te laden op de prepaid kredietkaart, is misschien via een balie van de bank of het bedrijf waar je de kaart hebt aangeschaft. De antwoorden op deze vragen moet je goed weten voordat je de kaart gaat gebruiken of aanschaffen.

Sommige bedrijven brengen kosten in rekening per keer dat je geld oplaadt op de kaart. Je doet er goed aan om te controleren hoeveel deze kosten bedragen. Wees hiermee ook voorzichtig, want als je vaak kleine bedragen geld oplaadt, kan je dit misschien ook veel geld kosten.

Alle opties onderzoeken

Wanneer je op zoek bent naar een prepaid kredietkaart, onthoud dan alle opties die je zoekt. Je kan vervolgens een prepaid kredietkaart aanschaffen met een combinatie van opties die het beste bij jou passen.

Prepaid Mastercard

Met een prepaid Mastercard kredietkaart kan je bijna overal ter wereld betalen. Omdat je de prepaid Mastercard eerst moet opladen alvorens je ze kan gebruiken, is deze kaart een goede manier om je budget onder controle te houden. Hieronder kan je verschillende aanbieders van prepaid Mastercard creditcards met elkaar vergelijken.

Wat is het verschil tussen een prepaid Mastercard en klassieke kredietkaart?

Het grootste verschil tussen beiden is dat je de kaart eerst moet opwaarderen. Dat betekent dat je enkel kan betalen als je eerst geld op de kredietkaart hebt geplaatst. Bij een prepaid creditcard is er dus geen link met je zichtrekening. Daartegenover kan je bij een klassieke kredietkaart vrij het budget op de kaart besteden. Pas op een later, vast ogenblik wordt het geld dat je hebt uitgegeven van je zichtrekening gedebiteerd. Een prepaid Mastercard moet je net zoals een klassieke kredietkaart aanvragen bij een bank of andere aanbieder.

Waar kan ik de prepaid Mastercard gebruiken?

Prepaid Mastercard creditcards worden aanvaard op alle punten waar je met klassieke creditcards kan betalen. Dat komt omdat de prepaid Mastercard gebruikmaakt van het netwerk van Mastercard. Simpelweg komt het er op neer om te kijken of de webshop of handelaar je via dit netwerk laat betalen.

Welke aankopen kan ik met een prepaid betaalkaart doen?

Prepaid Mastercard

Met een prepaid kredietkaart kan je net dezelfde aankopen doen als met een klassieke kredietkaart. Dat wil zeggen dat je met de prepaid Mastercard een vakantie kan reserveren, op restaurant betalen, winkelen in buitenlandse webshops, enz. Met een prepaid creditcard kan je ook geld afhalen. Hou er wel rekening mee dat aan deze geldafhaling bijkomende kosten verbonden zijn.

Maximumsaldo prepaid Mastercard

Het maximumsaldo is de limiet van het bedrag dat je op de creditcard kan plaatsen. Dit bedrag schommelt bij de meeste aanbieders tussen de 1.250 en 5.000 euro. Heb je het volledige bedrag van de kaart opgebruikt? Dan kan je zonder probleem het saldo opnieuw opwaarderen tot het maximumsaldo.

Hoe kan ik mijn saldo op mijn kredietkaart opwaarderen?

De concrete mogelijkheden om je Mastercard prepaid te laden verschillen tussen aanbieders. Alle aanbieders zullen je zeker de mogelijkheid geven om de creditcard op te waarderen via overschrijving. Dit verloopt ook zonder bijkomende kosten. Sommige aanbieders geven je daarnaast de mogelijkheid om cash geld te storten op de kaart. In dat geval moet je natuurlijk wel rekening houden met bijkomende administratie kosten.

Promoties en voordelen

Via een prepaid Mastercard kan je ook genieten van een aantal gratis voordelen. Zo koppelen bepaalde aanbieders deze betaalkaart aan een extra verzekering zoals een verlengde garantie of bescherming van online aankopen. Kijk de voorwaarden van je prepaid creditcard na om te weten welke voordelen aan jouw creditcard gekoppeld zijn.

Contactloos betalen

De meeste prepaid Mastercard creditcards geven je de mogelijkheid om contactloos te betalen. Dat wil zeggen dat je de prepaid kredietkaart niet meer in een betaalautomaat hoeft te pluggen om te betalen. Het volstaat voor betalingen tot 25 euro dat je de creditcard voor de betaalautomaat houdt. Het geld wordt onmiddellijk gedebiteerd van je saldo op de kaart.

Geen keuze kunnen maken?

61% van onze bezoekers kiest voor de Viabuy prepaid card.

Klik hier om het aanbod van Viabuy te bekijken >

×