Prepaid Mastercard

Prepaid Mastercards vergelijken

Met een prepaid Mastercard kredietkaart kan je bijna overal ter wereld betalen. Omdat je de prepaid Mastercard eerst moet opladen alvorens je ze kan gebruiken, is deze kaart een goede manier om je budget onder controle te houden. Hieronder kan je verschillende aanbieders van prepaid Mastercard creditcards met elkaar vergelijken.
Klik hier om alle Prepaid kredietkaarten te vergelijken

Wat is het verschil tussen een prepaid Mastercard en klassieke kredietkaart?

Prepaid MastercardHet grootste verschil tussen beiden is dat je de kaart eerst moet opwaarderen. Dat betekent dat je enkel kan betalen als je eerst geld op de kredietkaart hebt geplaatst. Bij een prepaid creditcard is er dus geen link met je zichtrekening. Daartegenover kan je bij een klassieke kredietkaart vrij het budget op de kaart besteden. Pas op een later, vast ogenblik wordt het geld dat je hebt uitgegeven van je zichtrekening gedebiteerd. Een prepaid Mastercard moet je net zoals een klassieke kredietkaart aanvragen bij een bank of andere aanbieder.

Waar kan ik de prepaid Mastercard gebruiken?

Prepaid Mastercard creditcards worden aanvaard op alle punten waar je met klassieke creditcards kan betalen. Dat komt omdat de prepaid Mastercard gebruikmaakt van het netwerk van Mastercard. Simpelweg komt het er op neer om te kijken of de webshop of handelaar je via dit netwerk laat betalen.

Welke aankopen kan ik met een prepaid betaalkaart doen?

Met een prepaid kredietkaart kan je net dezelfde aankopen doen als met een klassieke kredietkaart. Dat wil zeggen dat je met de prepaid Mastercard een vakantie kan reserveren, op restaurant betalen, winkelen in buitenlandse webshops, enz. Met een prepaid creditcard kan je ook geld afhalen. Hou er wel rekening mee dat aan deze geldafhaling bijkomende kosten verbonden zijn.

Maximumsaldo prepaid Mastercard

Het maximumsaldo is de limiet van het bedrag dat je op de creditcard kan plaatsen. Dit bedrag schommelt bij de meeste aanbieders tussen de 1.250 en 5.000 euro. Heb je het volledige bedrag van de kaart opgebruikt? Dan kan je zonder probleem het saldo opnieuw opwaarderen tot het maximumsaldo.

Hoe kan ik mijn saldo op mijn kredietkaart opwaarderen?

De concrete mogelijkheden om je Mastercard prepaid te laden verschillen tussen aanbieders. Alle aanbieders zullen je zeker de mogelijkheid geven om de creditcard op te waarderen via overschrijving. Dit verloopt ook zonder bijkomende kosten. Sommige aanbieders geven je daarnaast de mogelijkheid om cash geld te storten op de kaart. In dat geval moet je natuurlijk wel rekening houden met bijkomende administratie kosten.

Promoties en voordelen

Via een prepaid Mastercard kan je ook genieten van een aantal gratis voordelen. Zo koppelen bepaalde aanbieders deze betaalkaart aan een extra verzekering zoals een verlengde garantie of bescherming van online aankopen. Kijk de voorwaarden van je prepaid creditcard na om te weten welke voordelen aan jouw creditcard gekoppeld zijn.

Contactloos betalen

De meeste prepaid Mastercard creditcards geven je de mogelijkheid om contactloos te betalen. Dat wil zeggen dat je de prepaid kredietkaart niet meer in een betaalautomaat hoeft te pluggen om te betalen. Het volstaat voor betalingen tot 25 euro dat je de creditcard voor de betaalautomaat houdt. Het geld wordt onmiddellijk gedebiteerd van je saldo op de kaart.

4.3/518 ratings