Visa Card

Visa Cards vergelijken

Met een visa card kan je wereldwijd veilig en online betalen. In winkels, op restaurant, een hotel reserveren, enz. Je beschikt door deze kaart dus het hele jaar door over extra budget. Hieronder kan je verschillende aanbieders van visa kredietkaarten vergelijken.

 ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekering 
Beobank VisaBeobank Visa klassiek
* 3% korting op aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 cadeau na eerste transactie
* Meest Gekozen
€ 3000€ 5JaJaNiet beschikbaar
Visa StudentBeobank Visa Student
* €5 cadeau na eerste transactie
* Voor Studenten
* Wereldwijd geaccepteerd
€ 750€ 5JaJaNiet beschikbaar
Visa GoldBeobank Visa Gold
* Exclusieve verzekeringen
€ 10000€ 5JaJaNiet beschikbaar

Klik hier om alle kredietkaarten te vergelijken

Waar kan ik met mijn visa card betalen?

Bijna overal ter wereld. Dat komt omdat visa met zijn netwerk het meeste aansluitingspunten heeft. Nog meer dan Mastercard. In totaal wordt de betaalkaart aanvaard door 30 miljoen handelaars wereldwijd. Verder kan je met de creditcard ook geld afhalen bij vrijwel elke lokale geldautomaat. Je herkent deze mogelijkheid aan de sticker die de bank op de geldautomaat heeft aangebracht.

Betaal ik best met mijn kredietkaart of gewone bankkaart?

Visa Card

Dat hangt af van de specifieke situatie waarin je je bevindt. Voor betalingen buiten de eurozone is het altijd aangeraden om je visa creditcard te gebruiken. Betalingen in euro gebeuren namelijk altijd gratis. Bij een gewone bankkaart zal je hiervoor wel extra kosten moeten betalen. Voor geldafhalingen is het antwoord minder eenduidig. Bij de meeste aanbieders van een visa kredietkaart betaal je voor een geldafhaling buiten de eurozone tussen de 5 en 13 euro. Bij een gewone bankkaart kan dit oplopen tot 20 euro. Vergelijk dus de prijzen alvorens je met een bepaalde kaart betaalt of geld afhaalt.

Wat is de limiet van mijn visa kredietkaart?

De limiet verschilt tussen alle aanbieders. De standaardlimiet voor de visa classic cards ligt rond de 2.500 euro. Dat betekent dat je maandelijks 2.500 euro met de kaart kan uitgeven. Pas begin volgende maand wordt het bedrag van je rekening gehaald. Bij visa gold cards krijg je zelfs een maandelijks budget tot 5.000 euro.

Wat kost een visa creditcard?

Natuurlijk moet je rekening houden met de maandelijkse kaartbijdrage. Dit varieert tussen de 1 en 5 euro. Sommige aanbieders geven je zelfs een gratis kaart wanneer je bij hen een bepaald rekeningpakket opent. Verder moet je ook rekening houden met de kostprijs van een geldafhaling. Indien je geld wil afhalen in een vreemde munt, betaal je bijkomend een wisselprovisie. Dat kan bijvoorbeeld 1,60% van het opgenomen bedrag zijn.

Betaal ik een intrest op de betalingen met mijn kaart?

Nee. Wanneer je betalingen met de visa card reeds de volgende maand van je zichtrekeningen worden gedebiteerd, zal je geen intresten betalen. Dat is enkel zo wanneer je kredietkaart zou gekoppeld zijn aan een kredietlijn of kredietopening. In dat geval beslis je om niet onmiddellijk alles terug te betalen aan de aanbieder, maar betaal je op jouw eigen tempo in verschillende delen het aankoopbedrag terug.

Vergelijken van verschillende kaarten

Bijna alle aanbieders koppelen hun visa card aan extra voordelen en kortingen. Dat kan bijvoorbeeld een gratis reisverzekering, annulatieverzekering, extra miles, korting op de aankopen via de betaalkaart, enz. zijn. Zeker de visa cards waar de maandelijkse kaartbijdrage hoger ligt, zijn doorgaans gekoppeld aan extra voordelen.

4.2/514 ratings