Visa Card

Visa Cards vergelijken

Visa Card, Mastercard en American Express vormen de drie grootste spelers op de kredietkaartmarkt. Via een Visa Card kredietkaart betaalt u veilig en snel kleine en grote bedragen in België en op miljoenen anderen plaatsen ter wereld. Niet alleen in het dagelijkse straatbeeld, maar ook online wordt de Visa Card kredietkaart graag gezien als betaalinstrument.

 ProductLimietKosten/JaarGespreid betalenVerzekering 
Beobank VisaBeobank Visa klassiek
* 3% korting op aankopen
(eerste 3 maanden)
* €5 cadeau na eerste transactie
* Meest Gekozen
€ 3000€ 5JaJaAanvragen >
Visa StudentBeobank Visa Student
* €5 cadeau na eerste transactie
* Voor Studenten
* Wereldwijd geaccepteerd
€ 750€ 5JaJaAanvragen >
Visa GoldBeobank Visa Gold
* Exclusieve verzekeringen
€ 5000€ 5JaJaAanvragen >
Visa Card
3.6 (71.54%) 26 stemmen


Klik hier om alle kredietkaarten te vergelijken

Een Visa Card VergelijkenDe Visa Card kredietkaart werkt op dezelfde wijze als andere kredietkaarten. In tegenstelling tot een gewone bankkaart hoeft u niet momenteel over de vereiste aankoopsom te beschikken. Bent u bijvoorbeeld op restaurant en valt het verschuldigde bedrag toch iets ruimer uit dan gedacht? Of hebt u eindelijk tijd gevonden om met uw vrouw/man te gaan shoppen en wilt u nu in één maal een grote aankoop doen? Visa Card kredietkaart schiet u de betaling gedurende een beperkte tijdspanne voor, waarna u op een later tijdstip die maand alle terugbetalingen verricht. Betalen via een kredietkaart is bijgevolg betalen op eigen tempo. Niet alleen banken verdelen momenteel de Visa Card kredietkaart. Ook grotere supermarktketens en luchtvaartmaatschappijen bieden de aantrekkelijke wijze van uitgesteld betalen aan.

Voor personen die regelmatig online aankopen doen of tickets bestellen is de Visa Card kredietkaart een must. De Visa Card kredietkaart wordt in vrijwel elke online webshop of reserveringsplatform aanvaard. Ook voor handelaars en hotelketens biedt de Visa Card kredietkaart voordelen. Waar anders consumenten misschien twee maal zouden nadenken over een aankoop of vakantie wanneer ze maar net voldoende geld op hun zichtrekening hebben, zien ze het aankoopbedrag niet onmiddellijk van hun zichtrekening verdwijnen. Kopers kunnen dus hun aankoop verrichten en handelaars zijn zeker dat ze na enkele dagen het aankoopbedrag op hun rekening ontvangen. Visa Card, Mastercard en American Express opereren in se dus als online betalingsplatform tussen consumenten en handelaars.

Visa Card gebruiken

De Visa Kredietkaart

Een Visa Card kredietkaart werkt op een gelijkaardige wijze als een gewone bankkaart. De handelaars toetst het verschuldigde bedrag in, waarna de koper via zijn pincode de aankoop kan bevestigen. In bepaalde situaties wordt een handtekening als bijkomende controle gevraagd. De Visa Card kredietkaart kan daarenboven gebruikt worden om in België en waar dan ook ter wereld geld af te halen.

Opmerking: geld afhalen met een kredietkaart brengt extra kosten met zich mee. Iets wat niet het geval is wanneer men besluit geld af te halen met een gewone bankkaart. Let dus op met welke kaart u aan de bankautomaat geld afhaalt. Het bedrag dat de kredietkaartuitgever doorrekent is ook hoger buiten de eurozone, dan dit het geval is voor geldafhalingen in een ander Europees land. Bijvoorbeeld: Jef is op vakantie met Sophie in de Verenigde Staten. De koers van de dollar staat zo goed dat ze besluiten een stevige voorraad kledij voor het winterseizoen in te slaan. Jef verricht bijna alle aankopen in de winkels via zijn Visa Card kredietkaart. In enkele winkels kan hij echter niet met de kredietkaart betalen. Hij besluit geld af te halen met de Visa Card kredietkaart en de aankopen contant te betalen. Voor deze transactie zal Jef kosten moeten betalen aan de kredietkaartuitgever.

Visa Card Kredietkaarten Vergelijken

Via onderstaande elementen kan u op een correcte manier Visa Card kredietkaarten met elkaar vergelijken:

1. Jaarlijkse kosten

De kredietkaartuitgever zal een jaarlijkse beheerkost hanteren voor het gebruik van de Visa Card kredietkaart. Door middel van deze jaarlijkse kost zorgt de kredietkaartuitgever voor een correcte werking van de kaart en betalingen die via de kaart verlopen. De jaarlijkse kost van een Visa Card kredietkaart schommelt tussen de 10 en 50 EUR op jaarbasis. Bent u tussen de 18 en 25 jaar oud? Mogelijks biedt de kredietkaartuitgever een interessanter tarief aan om u op die manier aan de kredietkaart te hechten. Jongeren hebben immers nog een carrière voor zich, waar de kredietkaartuitgever in de toekomst deel van wenst uit te maken. Beschikt u over een stevige spaarpot op de bank? Vraag bij de bank of u de kredietkaart niet kunt ontvangen als gratis voordeel.

2. Gespreid betalen

Kan u via de Visa Card Kredietkaart gespreid betalen, of gaan alle verrichte betalingen van die maand op datum X van de zichtrekening? Bepaalde kredietkaartuitgevers staan gebruikers toe om hun betalingen op eigen tempo af te lossen. Via een gespreide/uitgestelde betaling hoeft u ook nog niet in het verdere verloop van de maand over de hele aankoopsom op uw zichtrekening te beschikken. Opmerking: kredietkaartuitgevers zullen niet gratis hun geld uitgesteld ter beschikking stellen. Op het openstaande saldo betaalt u een maandelijkse kost, de interest.

3. Kostprijs van verrichtingen

In principe zijn betalingen via de kredietkaart kosteloos. Voor het feit dat u momenteel een aankoop doet via de kredietkaart en later deze maand terugbetaalt, zal de kredietkaartuitgever u geen bijkomende kosten aanrekenen. Anders licht het wanneer u via de kredietkaart geld zou afhalen aan de automaat of aan het loket. Ook voor het overschrijven van geld van de kredietkaart naar een andere zichtrekening, rekenen kredietkaartuitgevers een kost door. Opgelet: zoals hierboven reeds gesteld, let u best op met geldafhalingen buiten de eurozone. De kosten van een geldafhaling buiten de eurozone liggen vele malen hoger dan deze binnen de eurozone.

4. Standaardlimiet

Elke kredietkaart is gekoppeld aan een maandelijkse bestedingslimiet. Met de Visa Card kredietkaart kan u met andere woorden maandelijks tot het overeengekomen bedrag betalingen en geldafhalingen verrichten. De standaardlimiet wordt bepaald op basis van het inkomen dat de geïnteresseerde kan aantonen. Een kredietkaart staat immers uitgesteld betalen toe, waardoor ze neer komt op een mini-lening. Door de Visa Card kredietkaart te linken aan een standaardlimiet en bijhorend inkomen zijn banken zeker dat ze op het einde van de rit het ter beschikking gestelde geld terug ontvangen.

5. Bijkomende extra’s en voordelen

Door het betalen via de Visa Card kredietkaart te bundelen met extra’s en voordelen, hopen kredietkaartuitgevers het gebruik van de kaart aan te moedigen. Via de kredietkaartuitgever ontvangt u een extra waarborg op de aankopen die u via de kredietkaart verricht. Bijvoorbeeld: een terugbetaling wanneer u het aangekochte goed niet ontvangt of een verlengde garantie. Bepaalde kredietkaartuitgevers bieden daarnaast een reisbijstands- en bagageverzekering aan voor de vakanties die u via de kredietkaart zou reserveren.

De Visa Card kredietkaart is gelinkt aan beperktere standaardlimiet dan Mastercard. Wanneer u geen nood heeft aan een kredietkaart met een maximum van 5.000 of 7.500 EUR loont het de moeite voor de Visa Card kredietkaart te opteren.