Microsoft stapt in crypto

Microsoft stapt in crypto
Microsoft stapt in crypto
Leestijd 2 minuten

Microsoft gaat zich in de wereld van crypto begeven. Het gaat namelijk samenwerken met Aptos, van Aptos Labs en Aptos network. De twee partijen gaan samenwerken om tools en diensten te bieden aan de hand van kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat Azure OpenAI Service en Aptos Network worden geïntegreerd. Op die manier moeten beide partijen klaar zijn voor de toekomst van bijvoorbeeld crypto, internet en kunstmatige intelligentie. Zo willen zij dit onder andere toegankelijker maken voor iedereen.

Toegankelijker maken van toepassingen

De samenwerking tussen Aptos en Microsoft is er vooral op gericht om de toegang tot Web3 gemakkelijker te maken. Dit zijn de modernste digitale toepassingen van dit moment. Daarvoor is de blockchain vooral geïnteresseerd in de technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie die Microsoft te bieden heeft. Op die manier moet alles gebruiksvriendelijker zijn. Dit moet gebeuren aan de hand van de zogenaamde veilige Aptos Assistent. Deze kan je helpen om vragen te beantwoorden met betrekking tot het ecosysteem van de blockchain van Aptos. Vooral de chatbot die beide partijen aan het bouwen zijn is belangrijk. Dit moet het aanspreekpunt worden voor ontwikkelaars die zich in de toekomst met gedecentraliseerde apps en smart contracts willen bezighouden.

Stap in de digitale wereld

Het is niet alleen de gebruikservaring die belangrijk is in deze samenwerking. De bedrijven gaan hun onderzoek naar financiële producten op basis van blockchain ook combineren. Dat betekent dat er naar meer online betalingsmogelijkheden, digitale valuta en de ontwikkeling van tokens wordt gekeken. Op die manier moet Web3 gemakkelijker doordringen tot de financiële wereld. Er is nog altijd veel behoefte aan oplossingen voor de digitalisatie van valuta. Aptos lijkt hier een heel geschikte partij voor te zijn omdat AI en blockchain hier als een geheel worden gezien.

Veiliger werken

Voor Aptos, en dus voor de gebruikers, is er ook een ander voordeel aan de samenwerking met Microsoft. Dit biedt namelijk mogelijkheden om het Aptos netwerk beter te beveiligen. Dit kan worden gedaan doordat de computers die de transacties verwerken voortaan met Azure OpenAI Service gaan werken. Zo kan het netwerk flink wat veiliger worden gemaakt. Wat dus ook betekent dat het doen van betalingen en transacties ineens een flink stuk veiliger kan worden.

Crypto en AI

Microsoft steekt veel geld in AI en in crypto. Zo investeerde het al in OpenAI, dat achter ChatGPT zit. Daarnaast heeft het al enige tijd plannen voor een eigen cryptowallet voor de Edgebrowser. De topman van Microsoft ziet AI en blockchain met zekerheid een combinatie vormen in opkomende technologie. Aptos is een nieuw bedrijf dat pas in eind 2022 werd gelanceerd. Dat neemt niet weg dat er bij de Big Tech reus Microsoft veel vertrouwen is in dit bedrijf. Nadat het nieuws bekend werd steeg de waarde van de coin APT naar een recordwaarde. Sindsdien is de prijs ongeveer een dollar gezakt, maar staat deze nog altijd ver boven de waarde waarop deze in de eerste maanden na de lancering stond. Dit is dus zeker aantrekkelijk.

Related Posts