Minder Belgen ziek op vakantie

Minder Belgen ziek op vakantie

Minder Belgen ziek op vakantieBelgen zijn het voorbije jaar minder ziek geworden op vakantie in vergelijking met andere jaren. Het aantal letselongevallen steeg wel fiks tegenover een jaar eerder. Ook was er een flinke stijging wat betreft elektriciteits- en batterijproblemen van wagens. Zo meldde althans VAB-reisbijstand.

Daling dossiers ziekte en ongeval, letselongevallen in de lift

Voor wie regelmatig naar het buitenland vliegt kan een reisverzekering nuttig zijn. Niet alleen diefstal of vandalisme, maar ook een hospitalisatie in het buitenland worden door een reisbijstand verzekeraar gedekt. Gedurende het jaar 2014 bleken er minder dossiers ziekte en ongeval geopend te zijn dan in vergelijking met het jaar daarvoor. In totaal werden Belgen ook minder snel ziek op vakantie. Volgens de cijfers van VAB gaat het om een daling van 25 procent in vergelijking met 2014.

Minder positieve evolutie in de balans is de stijging van het aantal letselongevallen. Ookal werden dus minder mensen ziek, het aantal ongevallen met letselschade steeg met 33 procent. Een onmiddellijke verklaring voor dit fenomeen kon VAB niet geven. Wel wenste VAB te wijzen op de ernst van letselongevallen. De totale medische kost loopt immers veel sneller op bij letselongevallen dan bij klassieke ziektes. Naast het zoeken naar de gepaste medische zorg moeten ook de kosten van repatriëring gedekt worden.

Het aantal pechongevallen steeg met 7 procent in vergelijking met 2013. Vooral de sterkte stijging wat betreft elektriciteits- en batterijproblemen zorgde voor de lift in deze resultaten. Meer wagens zijn immers uitgerust met technische snufjes, waardoor elektriciteits- en batterijproblemen vaker voorkomen. De absolute nummer één qua pechongevallen, namelijk brandstofproblemen, daalde opmerkelijk gedurende 2014. In vergelijking met 2013 tankten tussen minder mensen een foute brandstof.

Populaire ‘probleembestemmingen’

De meest populaire autobestemmingen bleven ongewijzigd aldus VAB. Op basis van de meldingscijfers bleken Frankrijk, Nederland en Duitsland voor de meeste autoproblemen te zorgen. Belgen gaan volgens VAB liever dichter op vakantie. Het aantal autoproblemen in Nederland, op enkele honderden kilometers van België, nam toe met 12 procent.

Vergeet de bagage niet

Opvallend veel Belgen bleken deze zomer gekampt te hebben met bagageproblemen. In vergelijking met 2013 hadden 62 procent meer reizigers te maken met bagageproblemen. Niet alleen was er meer vertraging van bagage, ook meer personen hadden te maken met verloren of beschadigde bagage. Het aantal verloren bagagestuks nam zelfs toe met 112 procent.

Minder Belgen ziek op vakantie
4 (80%) 1 stemmen

Related Posts