Onderzoek wijst uit: kredietkaart vaak te ruim afgesloten

Onderzoek wijst uit: kredietkaart vaak te ruim afgesloten
Onderzoek wijst uit: kredietkaart vaak te ruim afgesloten
Leestijd 2 minuten

Het werken met een kredietkaart is meer dan gebruikelijk tegenwoordig. Er zijn veel soorten kaarten in omloop, waarvoor eigenlijk altijd geldt: meer betalen betekent meer opties. Dit kan gaan om het krijgen van extra garantie op aankopen, of om meer service rondom de aankopen. Dit klinkt natuurlijk ook heel interessant op het moment dat de kaart wordt aangevraagd. Onderzoek wijst echter uit dat vaak kaarten met te veel opties worden afgesloten door consumenten. Het is dus ook belangrijk om dit meer inzichtelijk te maken voor de gebruikers van kredietkaarten.

Kosten voor zichtrekeningen lopen op

Een reden waarom het onderzoek naar de kosten van kredietkaarten is gedaan, is dat de kosten voor de zichtrekeningen duidelijk oplopen. Het is duidelijk dat de rekeningen met de kaarten sterker in kosten stijgen dan de andere rekeningen. Of dit nu een traditionele rekening betreft, of een elektronische rekening met kredietkaart. Daardoor is de vraag ook gerechtvaardigd of de kaart zijn waarde nog wel opbrengt voor de gebruikers ervan. Zeker de topkaarten bieden veel mogelijkheden, maar hoe zit het met de kaarten net onder dat topsegment? Dit is natuurlijk de vraag waar het vooral om draait.

Afhankelijk van de levenswijze

Het is vooral belangrijk om te beseffen dat de waarde van de kredietkaart ook afhangt van de levenswijze die je hebt. Wanneer je iemand bent die altijd veel op reis is, dan is het wel heel aantrekkelijk om van de vele privileges van de kaart te kunnen genieten. Zo zijn er kredietkaarten die onbeperkte toegang tot luchthavenlounges bieden als extra dienst. Waarbij alle zaken rondom de vlucht ook nog eens uit handen worden genomen. Denk dan aan het boeken van vluchten en hotelovernachtingen. Dit is echter natuurlijk alleen aantrekkelijk voor zij die altijd onderweg zijn.

De andere kant van het verhaal

Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook gratis kredietkaarten waarmee je aan de slag kan. Dit is juist weer heel anders. Je kunt hier bijvoorbeeld niet meer dan €1.250,- mee uitgeven. Dit is dus wel even wat anders dan de onbeperkte uitgaven met de andere kredietkaarten. Dit is echter wel ook de kaart die gemakkelijk te gebruiken is, vooral voor simpele uitgaven, zonder hoge kosten. Wie toch iets bijzonders wenst, kan uit een grote waaier aan mogelijkheden kiezen. Daardoor is het tegenwoordig dus eigenlijk ook gewoon mogelijk om een kredietkaart op maat te krijgen. Dit kan vooral op reis belangrijk zijn.

Uitgaan van de dekking

Wat is nu de ideale manier om te bepalen wat de juiste kredietkaart is? Uiteindelijk komt dit dan aan op het zoeken naar de juiste dekking. Daarin speelt bijvoorbeeld de bestedingslimiet een rol. Die kan €1.250 zijn., maar bijvoorbeeld ook €2.000,- of €5.000,- tegen lage kosten. Daar staat dan wel tegenover dat de dekking direct ook een flink stuk hoger is. Dat is wel zo belangrijk. Andere zaken zijn mogelijkheden tot annuleren, extra garantie en bescherming tegen fraude. Aan de hand daarvan is het dan zaak om kredietkaarten te vergelijken.

Related Posts