Ontwikkelingen in verschillende leningen in 2021

Ontwikkelingen in verschillende leningen in 2021
Ontwikkelingen in verschillende leningen in 2021
Leestijd 2 minuten

Leningen zullen een ontwikkeling doormaken in 2021. Wie bijvoorbeeld wil gaan lenen om te bouwen, zal eerst eens moeten bekijken welke lening het best passend is en om welke reden. Een hypotheeklening, renovatielening en groene lening zijn hier allemaal geschikt voor. Toch kan het per situatie in het komende jaar flink verschillen welke kredietvorm nu eigenlijk de beste optie is. Ook kan het soort verbouwing of renovatie daar een rol in spelen. Het is dus wel goed om te weten wat de ontwikkelingen zijn. Zeker nu verbouwen populairder dan ooit lijkt door de coronaperiode.

De keuze voor de hypotheeklening

De hypotheeklening zal ook in het komende jaar vooral geschikt blijven voor de echt grote klussen. Dat komt dan wel met het recht van de bank op de woning in het geval van in gebreke blijven. Dit is niet anders dan nu het geval is. De woning kan dan door de bank verkocht worden om de schuld af te lossen. Dit heeft wel nog altijd het voordeel dat ze leningen het goedkoopst zijn om af te betalen. De waarborg is stevig, waardoor het dus ook tegen een lagere rente verzorgd kan worden. Er zijn wel enkele kosten aan verbonden.

Kiezen voor een heropname

De heropname van de hypotheeklening blijft ook in het komende jaar nog altijd interessant. Het is vooral slim om hiervoor te kiezen wanneer de eerste hypotheeklening geheel of vrijwel geheel is afbetaald. Daardoor is er opnieuw van de waarborg gebruik te maken. Dit kan dan ook nog eens tegen veel lagere kosten omdat dit allemaal al verzorgd is in de eerste hypotheeklening. Dit is dan ook de reden waarom op dit moment voor veel huisbezitters deze optie het best is. Het is de ideale manier om de woning aan de moderne wensen en eisen aan te passen. Zeker ook omdat de lening goedkoop blijft.

Het gebruik van de renovatielening

Het is ook mogelijk om voor afbetalingskrediet te gaan. In het komende jaar zal gelden dat dit vooral voor de kleinere bedragen een goede optie is. Dat komt omdat er nauwelijks kosten aan het afsluiten verbonden zijn. De leningen zijn op dit moment populair en worden door leningverstrekkers flink gepromoot. Wettelijk is vastgelegd dat er niet meer dan 120 maanden aan looptijd mag zijn. Moet er langer de tijd worden genomen, dan moet dus ook voor een andere leenvorm worden gekozen. In dat geval gaat het eigenlijk altijd om de keuze voor een hypotheeklening.

De groene lening als optie

In het komende jaar, en ook de jaren die volgen, zal ook de groene lening verder een opmars maken. Dit geldt ook voor het energiekrediet. Dat zijn leningen die gebruikt worden voor verbouwingen waarmee een woning energiezuiniger te maken is. De meeste verstrekkers zijn net als de renovatielening ook de groene lening flink aan het promoten. Opvallend is dat dit vooral ook wordt gedaan door de kosten laag te houden voor het lenen. De verduurzaming moet minimaal de helft van het budget betreffen.

Related Posts