Onzekerheden in maatschappij late beleggers voor crypto kiezen

Onzekerheden in maatschappij late beleggers voor crypto kiezen
Onzekerheden in maatschappij late beleggers voor crypto kiezen
Leestijd 2 minuten

De onzekere situatie in de wereld laat veel beleggers uitwijken naar cryptovaluta’s, zo blijkt uit onderzoek. Dit is opvallend omdat juist over de cryptomunten wordt gezegd dat ze onzeker zijn door de volatiliteit. Toch zien veel investeerders op dit moment meer in de groei van deze markt dan in die van heel veel andere soorten markten. In recente weken is voor miljarden in de cryptomarkt gestort. Dit gebeurt vooral door de grotere beleggers, al lijkt ook de kleine investeerder hier steeds meer de voordelen van in te zien.

Onderdeel van grotere trend

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat de verschuiving naar cryptogeld niet helemaal uit het niets komt. Het is een trend die al voor de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne gaande was. Wel is het zo dat met name sinds het uitbreken van de oorlog de mate waarin er in de digitale munten geïnvesteerd wordt sterk is toegenomen. Het gaat wekelijks om één tot twee miljard dollar. Het is dan ook belangrijk om goed te begrijpen waar deze verschuiving precies op toe te schrijven is. Wat maakt cryptomunten aantrekkelijker dan andere soorten beleggingen die er zijn?

De mogelijkheden van blockchain

Volgens ingewijden is het zo dat de blockchaintechnologie meer mogelijkheden biedt dan de meer traditionele vormen. In tijden van oorlog is dit dan ook een belangrijk voordeel te noemen. Het overstappen op deze techniek zorgt ervoor dat cryptomunten nu interessanter worden gevonden dan aandelen en vastgoed. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de ontwikkeling van de rente, waar blockchain geen last van heeft. De techniek is daarom juist in onzekere tijden veel veiliger te noemen dan andere soorten mogelijkheden om te investeren. Dit is ook in de cijfers terug te zien. Vooral vastgoed begint minder populair te worden.

Snellere stijging in waarde

Een andere verklaring voor de toegenomen interesse in crypto is dat de waarde van de munten ook een grote rol spelen. De snelheid waarmee die waarde groeit lijkt alleen maar toe te nemen. Dit gaat ook veel sneller dan bij aandelen het geval is. Dit kan in sommige weken tot wel vijf keer zo hard gaan. De keerzijde hiervan is dat ook de omgekeerde ontwikkeling al enkele keren te zien is geweest. Bij een daling van de koersen ging de waarde van de cryptovaluta’s vele malen harder omlaag dan de waarde van de meer gebruikelijke investeringsobjecten.

Alle soorten investeerders

Het is belangrijk om te weten dat allerlei verschillende soorten investeerders hun toekomst in crypto lijken te zien nu de wereldwijde situatie flink onzeker is. Zo zijn er bijvoorbeeld ook rijken die hun vermogens veilig proberen te stellen nu dit nog kan. Het is voor autoriteiten ook lastiger om achter geld dat in crypto zit aan te gaan. Het is niet geheel duidelijk op welke schaal dit gebeurt. Ook zijn er veel mensen die juist proberen de lastige situaties voor te zijn door meer op crypto in te zetten wanneer geld straks niet bruikbaar zou zijn.

Related Posts
Hoe rente berekenen?
Hoe rente berekenen? ( 25 apr,2017 )