Prepaid kredietkaart opwaarderen per smartphone

De prepaid kredietkaart functioneert al enige tijd als ruim aanvaard betaalinstrument. Gebruikers kunnen vooraf per overschrijving (of contante storting) het saldo van de prepaid kredietkaart opwaarderen, waarna ze met de Mastercard of Visacard prepaid kredietkaart kunnen betalen in alle winkels die een kredietkaart aanvaarden. BNP Paribas Fortis is evenwel de eerste Belgische bank die het mogelijk maakt om het saldo van de prepaid kredietkaart per smartphone op te waarderen.

Prepaid kredietkaart, een veilig betaalinstrument

Het voordeel van een prepaid kredietkaart in vergelijking met een klassieke kredietkaart is het gegeven dat er slechts een beschikbaar saldo is tot zover men het vooraf heeft opgewaardeerd. Met andere woorden: er bestaat er geen risico dat een kind meer uitgeeft dan zijn/haar beschikbaar maandbudget. Idem is het voor winkelliefhebbers een extra veiligheid bij het doen van hun online aankopen in het buitenland. De handelaar kan slechts geld afnemen tot maximum het bedrag dat vooraf opgewaardeerd werd, waardoor de kans op fraude nihil is.

Opwaarderen per smartphone

Prepaid kredietkaart opwaarderen per smartphoneHet gros van de kredietkaartuitgevers bood tot recent uitsluitend de mogelijkheid aan om het saldo van de prepaid kredietkaart per pc banking op te waarderen. De gebruiker deed vanuit een overschrijving een betaling aan de prepaid kredietkaart, waarna het saldo van de kaart werd gecrediteerd en het saldo van de rekening gedebiteerd. Niet bepaald gebruiksvriendelijk, zeker niet wanneer men bijvoorbeeld niet aan bankieren via de smartphone deed.

Vanaf nu kunnen gebruikers van BNP Paribas Fortis die over een prepaid kredietkaart beschikken, hun saldo opwaarderen via een specifieke applicatie. Momenteel is de app ter beschikking voor Android en iOS-gebruikers. BNP Paribas Fortis zou ook werk maken van een Windows-applicatie. BNP Paribas Fortis combineert de nieuwe applicatie met moderne betaalwijzen. Wie beschikt over een recente smartphone of iPhone met vingerafdruk-lezer, kan de betaling naar de prepaid kredietkaart voldoen per vingerafdruk.
Meer informatie omtrent de prepaid Visacard of Mastercard kredietkaart? Forento.be verzamelde hier een overzicht van de meest gangbare prepaid kredietkaarten op de Belgische markt.

De aankondiging van BNP Paribas Fortis omtrent het opwaarderen per smartphone van de prepaid kredietkaart kan alleen maar toegejuicht worden. Slechts enkele kredietkaartuitgevers zoals bpost lieten het toe om contant de prepaid kredietkaart op te waarderen. Het merendeel maakte enkel gebruik van pc of online banking. Wie nu in de winkel zou staan en onverwacht meer zou moeten uitgeven dan het beschikbaar saldo op de prepaid kredietkaart, kan de applicatie opstarten – het bedrag invoeren en simpelweg bevestigen per vingerafdruk. Wellicht zullen ook andere prepaid kredietkaartuitgevers dit voorbeeld binnenkort volgen.

Prepaid kredietkaart opwaarderen per smartphone
5 (100%) 1 stemmen