Reizen: vergeet je reisverzekering en kredietkaart niet

Reizen: vergeet je reisverzekering en kredietkaart niet
Reizen: vergeet je reisverzekering en kredietkaart niet
Leestijd 2 minuten

Binnenkort start opnieuw het vakantieseizoen. Duizenden Belgen zullen richting de zon vliegen. Belangrijk is het om dan te beschikken over een goede reisverzekering. Dankzij bepaalde kredietkaarten heb je echter automatisch een reisverzekering. Zo bespaar je dus de kosten van een bijkomende reisverzekering.

Waarom heb ik een kredietkaart nodig op vakantie?

Een kredietkaart vereenvoudigt je betaalverkeer op vakantie. Dankzij een Visa card kredietkaart en Mastercard kredietkaart kan je betalen in winkels overal ter wereld. Dat is het grote verschil met een gewone bankkaart. Daarmee kan je enkel betalen in de Euro zone. Het is trouwens altijd goedkoper om op vakantie te betalen per kredietkaart dan per gewone bankkaart. Daarnaast kan je via een kredietkaart ook geld afhalen bij lokale bankkantoren. Vergelijk hierbij wel de kosten verbonden aan deze geldafhaling. Want afhankelijk van het bedrag dat je afhaalt zal de kredietkaart of gewone bankkaart voordeliger zijn.

De kans bestaat trouwens dat je automatisch een reisverzekering hebt. Veel kredietkaart uitgevers geven immers standaard een bijstand product bij hun kredietkaart. Op Forento.be maakten wij een vergelijking van de meest gebruikte kredietkaarten en hun voordelen.

Kredietkaart en reisverzekering

De Beobank Visa Gold is de goedkoopste kredietkaart waarbij je standaard een reisverzekering hebt. Deze kredietkaart kost 35 euro per jaar. Daarvoor krijg je wel een dekking van alle medische kosten op vakantie en evacuatie, indien nodig, terug. Verder zit er ook een verzekering in voor reisongevallen. Op die manier krijg je een vergoeding tot 150.000 euro bij overlijden of totale blijvende invaliditeit.  Goed om te weten is dat ook je kinderen en partner gedekt zijn door deze verzekering. Zelfs wanneer ze zonder jou zouden reizen. Noteer hierbij dat je wel je volledige reis moet betaald hebben via de Beobank Visa Gold.

Welke goedkope kredietkaart geeft een gratis annulatieverzekering?

Via sommige kredietkaarten hoef je ook geen afzonderlijke annulatieverzekering af te sluiten. Dat wil dus zeggen dat de kredietkaart uitgever tussenkomt in je kosten van de annulatie in geval van ziekte, een verkeersongeval, het overlijden van een familielid, enz. Hierbij stellen we vast dat de Crelan Visa Classic en de KBC Mastercard Gold de goedkoopste kredietkaarten op de markt zijn. Beide kredietkaarten kosten 6 euro per maand of dus 72 euro per jaar. Bij de Crelan Visa Classic komt de verzekeraar tussen voor 1.900 euro per annulering. De KBC Mastercard Gold komt zelfs tussen tot 6.000 euro per schadegeval. Opnieuw is het belangrijk dat je vakantie moet gereserveerd zijn via de respectievelijke kredietkaart.

Kies ik voor een afzonderlijke reisverzekering of één via mijn kredietkaart?

Dat is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. Enerzijds moet je nagaan tot welke bedragen je verzekert wil zijn. Bij een kredietkaart zal je merken dat de terugbetaling van medische kosten steeds kleiner is. Zo worden bij de Beobank Visa Gold kredietkaart de kosten van een medische repatriëring gedekt tot 125.000 euro. Dat is bij een jaarlijkse reisverzekering van bijvoorbeeld Europ Assistance onbeperkt. Daarnaast moet je de meerprijs van de kredietkaart vergelijken met de kost van de reisverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld sowieso al een kredietkaart hebt, kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een iets duurdere kredietkaart i.p.v. een doorlopende reisverzekering. Ook wanneer je niet regelmatig rijst kan kiezen voor een losse reisverzekering winst opleveren. Zo kan je bij Europ Assistance kiezen voor een tijdelijke reisverzekering Reisbijstand + annulatie (Multirisico) . Op die manier ben je gedurende de bepaalde week dat je op vakantie bent volledig gedekt voor alle risico’s.

Tip: op onze kredietkaart pagina kan je handig alle kredietkaarten met extra voordelen vergelijken. Sommige kredietkaarten zoals Beobank Extra World Mastercard kosten maar 5 euro per jaar!

Related Posts