Shoppen per kredietkaart en sparen voor voordelen

Shoppen per kredietkaart en sparen voor voordelen

Anno 2016 wordt het gebruik van kredietkaarten steeds meer gekoppeld aan aanvullende voordelen. Voor elke euro die een koper uitgeeft met een kredietkaart, spaart hij/zij voordelen bij een partnerinstelling. Dergelijke voordelen verhogen het gebruik van een kredietkaart. Zo meent althans Guy Schellinck, topman bij Beobank. Zijn bank gaat een samenwerking aan met luchtvaartmaatschappij Air France KLM.

Nieuwe kaarten Beobank

Beobank lanceert niet één, maar twee nieuwe kredietkaarten in samenwerking met Air France KLM. De kredietkaarten zijn in se gewone Mastercard kredietkaarten waarmee kopers aankopen kunnen doen bij fysieke winkels of webshops, alsook geld kunnen afhalen. De kredietkaarten zijn evenwel ook gekoppeld aan een partner systeem met Air France KLM. Voor elke euro die een koper uitgeeft met de kredietkaart, ontvangt hij/zij 1 airmile of 1,25 airmiles afhankelijk van of de uitgave wordt verricht via een klassieke Flying Blue World Mastercard, respectievelijk Flying Blu World Premium Mastercard.

Voordelen Air France KLM

Shoppen per kredietkaart en sparen voor voordelen“De gemeenschappelijke kaart van Beobank met Air France KLM is spontaan gegroeid. Wij kijken uit naar nieuwe partners om een programma op te zetten. Zij hadden al een kaartprogramma in een aantal landen, maar nog niet in België”, aldus Schellinck. Ook Air France KLM bevestigt dit uitgangspunt. “Onze klanten waren vragende partij om ook in België een kaartprogramma te hebben, omdat we het inderdaad in andere markten al hadden”, zeggen algemeen directeur voor België en Luxemburg Boris Darceaux en vice president customer loyalty Frederic Kahane van Air France KLM. De kredietkaart van Beobank en Air France KLM komt in twee uitvoeringen: de klassieke/gewone Flying Blue World Mastercard die 75 EUR kost, en de Flying Blue World Premium Mastercard die wordt verkocht aan 150 EUR.

Geïnteresseerden behoren bij Air France KLM circa 17.000 à 20.000 airmiles te verzamelen vooraleer ze kunnen genieten van een gratis reis binnen Europa. Berekend à rato van de toegekende airmiles, betekent dit dat een shopper 17.000 EUR zal moeten uitgeven via een klassieke Flying Blue World Mastercard of 13.600 EUR bij een Flying Blue World Premium Mastercard voor een volledig gratis reis. Het gros van de geïnteresseerden zal dus zelf deels de reis moeten betalen, oftewel opteren voor een voordeelvlucht. Tijdens promotieperiodes kan men bijvoorbeeld binnen Air France KLM voor circa 10.000 airmiles doorheen Europa zoeven. Tip: als welkomstgeschenk bij de Flying Blue World Mastercard kredietkaart ontvangen nieuwe klanten van de kredietkaart momenteel 3.500 airmiles bij het verkrijgen van de kaart. Bij de premium kredietkaart is dit zelfs 5.000 airmiles.

Onmogelijk om dit saldo te bereiken? Geen stress, de Flying Blue World Mastercard en Flying Blue World Premium Mastercard geven ook recht op extra voordelen zoals een upgrade tot businessclass, extra bagage of toegang tot de Air France KLM Lounge op de luchthaven.

Partnerprogramma’s Beobank

De samenwerking tussen Beobank en Air France KLM is niet de eerste samenwerking van Beobank inzake kredietkaarten. Reeds voordien bracht de financiële instellingen reeds samenwerkingen met Q8 (tanken), Neckerman (vakanties), NMBS (Belgische spoorwegen), Brico (doe-het-zelf zaak) en RTL (nieuws en media) tot stand.

Volgens Schellinck merken financiële instellingen een verschuiving op in het bestedingsbedrag van zodra een kredietkaart wordt gelinkt aan een partnerprogramma. “Als een consument een dergelijke kaart neemt, zien we een verschuiving. Hij zal de kaart waaraan een specifiek voordeel is gekoppeld bij voorrang gebruiken om een betaling te doen”, aldus Schellinck. “We merken daarbij geen verschil in aanvaarding tussen Vlaanderen en Wallonië. In het effectieve kaartgebruik is dat er wel. Zo gebruikt de consument in het zuiden van het land zijn kaart frequenter, maar voor kleinere bedragen en vaker voor entertainment. In het noorden van het land zijn de gemiddelde uitgaven groter en wordt de kaart relatief meer gebruikt voor reisdoeleinden,” aldus de man. Een andere troef is het behoud van de kredietkaart. Financiële instellingen die werken met partnerprogramma’s blijken hun kredietkaart langer aan de man te kunnen behouden bij de shopper.

Volgens Beobank is het belangrijk om slechts één partner per segment aan te bieden. In het andere geval wordt de shopper overspoelt met aanbiedingen en zal hij/zij toch sneller de kredietkaart achter zich laten. In de komende maanden stelt Beobank nog nieuwe partners te presteren, telkens binnen verschillende segmenten.

Shoppen per kredietkaart en sparen voor voordelen
4.5 (90%) 2 stemmen

Related Posts
Meer in Geldzaken
Sparen en beleggen wordt duurder

Sparen en beleggen wordt in vergelijking met 2015 duurder tijdens het aankomende jaar. Vooral de stijging van de roerende voorheffing...

Sluiten