Spaarrekeningen van traditionele banken krijgen concurrentie van Santander

Spaarrekeningen van traditionele banken krijgen concurrentie van Santander
Spaarrekeningen van traditionele banken krijgen concurrentie van Santander

Sinds 24 april 2017 kunnen Belgische klanten bij Santander Consumer Bank terecht voor een spaarrekening. Aantrekkelijk aan Santander Consumer Bank is dat ze onmiddellijk twee online spaarrekeningen aanbiedt waarvan de totaalrente tot 3 keer zo hoog is als de huidige rentevoeten.

Spaarrekeningen Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank maakt deel uit van de Spaanse groep Grupo Santander, één van de grootste bankgroepen in Europa en de wereld. In totaal bedient Santander 125 miljoen klanten binnen 10 verschillende kernmarkten.

In België is het sinds eind april van dit jaar ook mogelijk een spaarrekening te openen. Santander Consumer Bank richt zich zowel op spaarders met korte termijnvooruitzichten als lange termijnvooruizichten. Meer in het bijzonder kunnen spaarders kiezen uit de volgende spaarrekeningen:

  • Vision spaarrekening: een rekening die een basisrente van 0,25% en getrouwheidspremie van 0,1% aanbiedt. De Vision spaarrekening is daardoor ideaal voor gezinnen die tijdelijk hun spaargeld willen parkeren in afwachting van een andere belegging.
  • Vision+ spaarrekening: deze rekening combineert een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,35%. Spaarders kunnen daardoor jaarlijks max. 0,5% aan rente verdienen.
Bekijk het aanbod van Santander

Goed om te weten is dat de Vision spaarrekening en Vision+ spaarrekening, gereglementeerde spaarrekeningen zijn. De eerste schijf van 1.880 EUR rente is daardoor vrijgesteld van roerende voorheffing. Rentes boven dit bedrag wordt belast aan 15% roerende voorheffing. De spaarrekeningen vallen ook onder het Belgisch depositogarantiestelsel. Dit betekent dat spaargeld bij Santander beschermd is tegen faillissement tot 100.000 EUR per persoon.

Wat is voor mij de beste spaarrekening?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de termijn waarbinnen men denkt het spaargeld niet nodig te hebben. Een hoge basisrente (en dus de Vision spaarrekening) is vnl. interessant wanneer men het spaargeld slechts een korte tijdspanne geparkeerd kan laten staan. De basisrente wordt immers pro rata toegekend voor elke dag dat het geld op de spaarrekening stond.

Spaarders die denken het geld gedurende lange tijd te kunnen missen (minstens 12 maanden) opteren beter voor een spaarrekening met een hoge getrouwheidspremie (i.c. Vision+ spaarrekening). De getrouwheidspremie wordt immers berekend voor het geld dat onafgebroken gedurende 12 maanden op de spaarrekening bleef.

Vergelijking andere spaarrekeningen

De rentes die Santander Consumer Bank aanbiedt, liggen momenteel bij de hoogste van de markt. Enkel de niet-gereglementeerde spaarrekening ME3 Spaarrekening van MeDirect Bank scoort met een netto basisrente van 0,55% per jaar beter. Nadeel is dat spaarders 3 maanden vóór opname dienen aan te geven dat ze een bedrag van de spaarrekening wensen op te nemen. Ook het Deutsche Bank Saving Plan scoort met 1,2% rente nog hoger dan de rentes van Santander. Enkel geldt bij DB Saving Plan de voorwaarde dat men max. 500 EUR per maand kan sparen.

Overtuigd om een Vision of Vision+ spaarrekening te openen? Het openen van een rekening bij Santander Consumer Bank kan eenvoudig per elektronische identiteitskaart (eID) via haar website.

Spaarrekeningen van traditionele banken krijgen concurrentie van Santander
5 (100%) 1 stemmen

Related Posts
Meer in Sparen
Belgische banken verlagen verder rente spaarrekeningen

De voorbije weken hebben een aantal Belgische banken de rente op hun spaarrekeningen verder verlaagd. Niet alleen Belgische grootbanken zetten...

Sluiten